Aardbeving Hanmer Springs

Noord Canterbury is zojuist opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 4.8 op de schaal van Richter. De beving vond plaats om 04:37 uur lokale tijd, 20 km ten westen van de Hanmer Springs.

De GeoNet website zegt dat de aardbeving sterk was. Van Paroa vlakbij Opotiki in het noorden tot aan Dunedin en Hokitika op het Zuidereiland zeggen mensen de beving gevoeld te hebben. In Christchurch werd de beving als een lange rollende beving ervaren.

Hamner Springs i-SITE Visitor Centre marketing manager Scott Callaway zegt dat voorafgaand aan de beving veel gerommel te horen was maar gelukkig was de beving niet erg gewelddadig.
“Het was een plotseling scherp geluid en een schok waarbij de kantoren kraakte. Het verdween weer vrij snel, en op het eerste gezicht is er geen schade te zien”.

Callaway zegt dat aardbevingen van deze grootte zo’n één keer per jaar plaats vinden op de toeristische hotspots. De lokale bewoners zijn er niet al te bezorgd meer over, de schok was zo kort dat de mensen op dit moment weer met hun dagelijkse gang van zaken bezig zijn.

Wil je meer weten over aardbevingen in Nieuw-Zeeland? Check dan www.geonet.org.nz.«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *