Visum aanvragen voor Australië

Welk visum past het best bij jouw reisplannen?

Voor Australië heb je altijd een visum nodig, of je nu komt voor een vakantie van een week of om er een jaar te wonen en werken. Er zijn verschillende visa, en het hangt af van de reden en duur van je reis welke het meest geschikt is. Daarnaast zijn er een aantal criteria waar je aan moet voldoen om het land binnen te mogen. Zorg ervoor dat je voorbereid het vliegtuig instapt zodat je onbezorgd aan je Australië avontuur kunt beginnen.

Toeristenvisum: eVisitor (subclass 651)

Ga je op vakantie naar Australië? Dan is het gratis eVisitor visum waarschijnlijk de beste optie. Dit is een elektronisch visum waarmee je binnen twaalf maanden zo vaak als je wilt Australië in en uit mag. Je mag maximaal drie maanden aaneengesloten in Australië blijven. Voor het eVisitor visum moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De reden van je bezoek is toerisme of een korte zakenreis;
  • Als je het visum aanvraagt, bevind je je buiten Australië;
  • Je moet een geldig paspoort hebben;
  • Je hebt een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor het visum (bijna alle Europese landen);
  • Je bent in goede gezondheid en heb geen tuberculose op het moment dat je Australië binnenkomt;
  • Je bent niet veroordeeld voor een strafbaar feit of voor overtredingen waarvoor de totale straf meer dan twaalf maanden bedraagt.

Het eVisitor visum vraag je eenvoudig online aan en kost niets. Het is niet nodig het visum via een derde partij aan te vragen, dat is zonde van je geld. De procedure is kort en simpel, meestal heb je het visum binnen een dag in je mail. Omdat alles elektronisch gaat, hoef je geen uitgeprinte formulieren mee te nemen naar het vliegveld – je krijgt zelfs geen stempel meer in je paspoort.

Let op: met dit visum mag je niet werken of langer dan drie maanden studeren, maar wel bijvoorbeeld een Engelse talencursus volgen of vrijwilligerswerk doen. Check de website van de Australische overheid voor gedetailleerde informatie over wat je wel en niet mag met het eVisitor visum.

Working Holiday Visa (subclass 417)

Ben je onder de dertig, heb je de tijd en heb je zin om het échte Australië te ervaren? Dan kun je ervoor kiezen een Working Holiday Visa (ook wel afgekort tot WHV ) aan te vragen. Het doel van het visum is om jonge mensen te stimuleren Australië op een bredere manier te ervaren, en geeft je de kans een jaar down under te wonen en werken. Het visum is een jaar geldig en je mag Australië in deze periode onbeperkt in en uit. Met het visum mag je daarnaast tot vier maanden studeren in Australië.

Let op: zodra je gaat werken kan het zijn dat je reisverzekering komt te vervallen. Mocht er dan onverhoopt een ongeluk gebeuren, dan ben je dus niet verzekerd, niet fijn! Bekijk daarom eens de opties van het verzekeren van een Working Holiday Visa bij JoHo en doe er je voordeel mee.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Een 4WD is soms geen overbodige luxe
    anemptytextlline
  • Het strand is ook een prima weg
    anemptytextlline
  • De skyline van Melbourne
    anemptytextlline
  • Reisroutes Australie
    Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
    anemptytextlline
  • Surfen in Margaret River Redgate Beach
    anemptytextlline
  • Kangaroos is Nationaal park Grampians
    anemptytextlline
  • Great Ocean Road de mooiste route in Victoria
    anemptytextlline
  • The Grampians National Park
    anemptytextlline
  • Ook West-Australië heeft een mooie zonsondergang
    anemptytextlline
  • De skyline van Perth
    anemptytextlline
  • Ozzie hippies
    anemptytextlline
  • Avond show in Zuid-Australië
    anemptytextlline
  • Zoek de natuur op in Stirling Range
    anemptytextlline
  • South Australia museum in Adelaide
    anemptytextlline
  • Heerlijke kustlijn van Point Brown
    anemptytextlline

Wij Reizen In Australië

Tijdens onze eerste reis trokken we in één maand van Brisbane naar Melbourne. Een mooie bonus naast het doel: Nieuw-Zeeland. Voor Yoeri & Charlotte was het andersom, zij reizen en werken zeven maanden in Australië. Met een te gekke 4x4 auto hebben ze op de mooiste plekjes kamp opgeslagen..

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Let op: het Working Holiday Visa mag je maar een keer in je leven aanvragen. Denk er dus goed over na wanneer je het aanvraagt, want het is zonde als je er geen gebruik van maakt. Als je besluit niet te gaan, krijg je het geld dat je voor het visum hebt betaald niet terug. Vanaf het moment dat je het WHV binnen hebt, moet je binnen een jaar in Australië zijn. Op het moment dat je Australië binnenkomt, gaat het visum in en mag je een jaar blijven.

Om een werkvisum aan te vragen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent minimaal achttien, maar nog geen 31;
  • Je neemt geen kinderen met je mee;
  • Als je het visum aanvraagt, bevind je je buiten Australië;
  • Je paspoort moet na vertrek uit Australië nog minimaal zes maanden geldig zijn;
  • Je moet je financieel kunnen redden en kunnen aantonen dat je $5000,- Australische dollar op je bankrekening hebt staan als je het land binnenkomt;
  • Je hebt een ziektekostenverzekering gedurende je verblijf;
  • Je hebt een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor het visum;
  • Je hebt nog nooit eerder een Working Holiday Visa gehad.

Belasting: sinds januari 2017 betaal je met een WHV 19% belasting over het geld dat je verdient in Australië.

Het Working Holiday Visa is niet goedkoop: de kosten om het visum aan te vragen bedragen $440,- Australische dollar. Bedenk je wel dat het minimumloon in Australië hoger ligt dan in Nederland, en je het bedrag dus zo terug hebt verdiend. Laat je niet afschrikken door de kosten, Australië is een geweldige plek om te sparen voor de rest van je trip en tegelijkertijd een onvergetelijke werkervaring op te doen.

Let op: hoewel je met een Working Holiday Visa mag werken in Australië is dat niet het primaire doel van het visum. Dat is nog steeds toerisme. Om deze reden mag je niet langer dan zes maanden bij dezelfde werkgever werken.

Andere visa

Naast het toeristenvisum en het WHV kun je een studentenvisum (subclass 500) of het subclass 600 visum aanvragen. Met het studentenvisum kun je tot vijf jaar fulltime in Australië studeren, maar je moet het ook aanvragen als je slechts een semester in Australië gaat studeren voor een uitwisseling of buitenlandervaring. In dit geval helpt de universiteit of hogeschool je meestal met de benodigde documenten voor de visumaanvraag. Als je een studentenvisum hebt mag je daarnaast maximaal twintig uur per week werken in Australië.

As je langer dan drie maanden aaneengesloten in Australië wilt blijven en niet geschikt bent voor het WHV, kun je een visitor visa subclass 600 aanvragen. Dit visum kun je aanvragen als je al in Australië bent, en geeft je de mogelijkheid lang in Australië te blijven zonder er te werken (tot twaalf maanden).

Ben je er nog niet over uit welk visum het best past bij jouw reisplannen? Raadpleeg dan de website van de Australische overheid, hier kun je meer informatie vinden over de verschillende visa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zelf reizen in Australië?

Enthousiast over Australië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Australië reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Australië
Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram