Backpacken in Nieuw-Zeeland en Azië

Tijdens de reis naar Nieuw-Zeeland een stop over maken in Zuidoost-Azië

Dat klinkt niet verkeerd toch? Backpacken in Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Het mooie is dat deze combinatie goed te plannen is want de vlucht heeft vaak een stopover in Azië waardoor je dit perfect kan combineren. Zo hebben wij bijvoorbeeld twee weken door Thailand getrokken voordat we onze trip vervolgden naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Vliegtickets met stopovers

Wanneer je Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië gaat combineren denk dan na over wat voor een vliegticket je aanschaft. Wil je de data al vasthebben staan of een flexibele wereldticket kopen? Wij hebben ervoor gekozen om een ticket te kopen dat een jaar lang geldig was inclusief een stopover in Thailand en Australië. Daarnaast konden we drie keer gratis de data aanpassen mochten we ergens langer willen blijven of juist weer eerder willen vertrekken. Het leuke aan een vliegticket met stopovers is dat je zelf beslist hoe lang je ergens verblijft. Zo zijn wij twee weken in Thailand geweest, een maand in Australië en de rest van de trip in Nieuw-Zeeland.

Tip: Het is ook mogelijk om op het ene vliegveld aan te komen en van een andere plek weer te vertrekken. In Australië zijn wij geland in Brisbane en weer vertrokken vanaf Melbourne. Het is dus route technisch handig om hier rekening mee te houden.

Backpacken in Zuidoost-Azië

We kunnen je alvast vertellen twee weken Thailand doet geen eer aan de diversiteit dat Thailand te bieden heeft en de rest van de landen in Zuidoost-Azië. Backpacken in landen als Cambodja, Laos, Vietnam en Maleisië is goed met elkaar te combineren. Voor onze trip hebben we van tevoren niks geregeld en alles in Thailand geboekt. Aan de ene kant was dit positief want het was goedkoper maar we hadden ons niet zo goed ingelezen waardoor we niet wisten wat we wilden doen. Lees je daarom van tevoren in over de landen die je wilt gaan bezoeken in Zuidoost-Azië. Zo voorkom je dat je dezelfde fout maakt als ons en in het prostitutie paradijs Pattaya terecht komt.

Tip: Opzoek naar inspiratie voor een stopover in Zuidoost-Azië? Lees dan de reistips over Zuidoost-Azië van Brotherlouis. Een echte ervaringsdeskundige die al sinds 2004 door Zuidoost-Azië backpackt.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *