De belastingdienst begrijpt nomaden niet

Makkelijker kunnen ze het niet maken, wel moeilijker

Hoewel het steeds vaker gebeurt dat mensen voor bepaalde of onbepaalde tijd op reis gaan, weet de Nederlandse belastingdienst hier nog niet mee om te gaan. En meedenken is vaak te veel gevraagd. Wij hebben gelukkig nog maar twee keer problemen gehad met de belastingdienst tijdens ons nomadenbestaan. Voor nu lijkt het opgelost maar je weet het maar nooit, er kan zo maar weer iets anders geks de kop op steken.

Automatische incasso wegenbelasting

Onze eerste keer in de bureaucratische molen was nadat de automatische incasso van de wegenbelasting niet goed in het systeem stond geregistreerd. Het was niet eens onze fout. Er was iets fout gegaan in het systeem waardoor de afschrijvingen niet uitgevoerd konden worden. Na twee maanden zagen we dat de wegenbelasting niet werd afgeschreven en toen zijn we gaan bellen. Veel wijzer werden we er niet van totdat er een acceptgiro in de bus lag met betalingsachterstand. Nog maar eens de telefoon gepakt “Hoezo wordt er een acceptgiro gestuurd, we hebben juist voor vertrek een automatische incasso geregeld.” De belastingdienst vond het heel normaal en was nogal kortaf. Er zat een boete op omdat er niet op tijd betaald was; administratieve kosten.

Gedoe met een handtekening

Het opnieuw instellen van de automatische afschrijving kan alleen met een handtekening van ons. Na aangegeven te hebben dat we ondertussen al lang en breed in Frankrijk zaten en het nog zeker zeven maanden duurt voordat we weer in Nederland zijn, bleef het even stil. “Er is toch echt geen andere manier meneer.” Dat er eerder toestemming gegeven was, maakte geen bal uit en het via internet regelen is geen optie. Om niet elke maand zelf een acceptgiro te moeten gaan overmaken zijn we meegegaan met de, voet bij stuk houdende, belastingdienst. Het formulier is naar ons briefadres gestuurd, daar gescand, in Frankrijk uitgeprint en ondertekend om het vervolgens weer in te scannen en terug te sturen. Het klinkt makkelijker dan dat het was, in het Frans opzoek gaan naar een scanner.

Geen zorgtoeslag meer

Niet veel later zien we tot onze grote verbazing dat we geen recht meer hebben op de zorgtoeslag. “Gek, waarom niet meer dan?” We zijn er financieel niet op vooruitgegaan en er is niet veel veranderd. Ja we hebben een briefadres, maar dat is juist omdat de belastingdienst ons dan nog weet te vinden. Uiteindelijk kwam de verklaring na wederom een aantal telefoontjes naar Nederland. Juist het briefadres heeft voor de problemen gezorgd.

Foutje van de Belastingdienst

De belastingdienst had de opzegging van ons woonadres gezien en niet dat we nu ingeschreven staan middels een briefadres in een andere gemeente. In de ogen van de belastingdienst waren we niet meer ingeschreven in Nederland en hadden we geen recht meer op de zorgtoeslag. Gelukkig was er één medewerker die vriendelijk meedacht (bedankt Niels) en is alles via de telefoon geregeld. De verstuurde acceptgiro om ontvangen zorgtoeslag terug te betalen mocht als niet verzonden beschouwd worden en binnen de gestelde betalingstermijn is alles geregeld en opgelost.

Meer over de voorbereidingen op onze reis lees je hier.

Wij zijn niet de enige met problemen

Het is niet alleen de belastingdienst maar ook gemeentes kunnen lastig doen. Wil je meer weten over mogelijke problemen die je kunt tegenkomen? Lees dan dit of dit verhaal eens. Zelf ook problemen gehad, deel ze met ons via het contactformulier of via Facebook.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *