Hoe een reis met de camper financieel haalbaar kan zijn

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Eén van de belangrijkste dingen om over na te denken voor je de camper pakt en naar je eerste bestemming rijdt, is: hoe financier ik mijn reis? Of je nu voor een half jaar weggaat of net zo lang blijft reizen, totdat je familie en vrienden je dwingen weer terug te keren naar Nederland, je zult een redelijk stabiele bron van inkomsten nodig hebben. Er zijn ontzettend veel manieren om je reis te financieren. In dit blog worden alle mogelijkheden om je wereldreis te financieren uitgebreid besproken. Lees dus snel verder en ontdek je ideale bron van inkomsten.

Leef zuinig en spaar

In de maanden (of nog liever: jaren) voorafgaand aan je reis scheelt het enorm als je zo zuinig mogelijk leeft en zoveel mogelijk geld apart legt. Misschien kun je zelfs meer werken om financieel zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Maar een zuinige leefstijl kan nooit kwaad. Stop met het kopen van kleding en spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Vermijd winkelstraten, en winkels waarvan je weet: daar koop ik structureel overbodige spullen. Dit maakt je bovendien veel minder hebberig en het creëert ruimte in je hoofd.

Freelance

Gelukkig zijn de 9 tot 5 banen steeds minder vanzelfsprekend. Steeds meer banen zijn locatie- en tijdonafhankelijk. Verdiep je dus in de mogelijkheden binnen je vakgebied; is je huidige baan misschien zelfs geschikt om virtueel uit te voeren? Of kijk net iets buiten je eigen straatje, misschien zijn er banen die niet exact jouw eerste keus zouden zijn, maar die wel ideaal zijn voor op reis. In de meeste gevallen zal dit ook parttime moeten zijn. Als je samen met je partner reist is het handig om dit samen af te stemmen, wiens vakgebied sluit het beste aan bij het locatieonafhankelijk werken?

Lees hieronder verder!
 • Lars genietend van het uitzicht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Route met camper door Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Elvas
  anemptytextlline
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verhuur je huis

Eén belangrijk voordeel van het reizen met een camper: je auto is je huis. De huur van je huis kun je dus (tijdelijk) opzeggen en dat spaart bakken met geld. Als je in het bezit bent van een koophuis is het nog idealer: verhuur het zodat je een vaste bron van inkomsten hebt. Wel goed om rekening mee te houden is het feit dat de huurders na een jaar recht hebben op huurbescherming, en je dus elk jaar nieuwe huurders nodig zal hebben. Gelukkig zijn hier huurbemiddelaars voor, zodat je daar weinig zorgen over hebt. In ieder geval: zorg voor duidelijke afspraken in het tijdelijke huurcontract.

In uitzonderlijke situaties; een lening

Geld lenen is niet het eerste waar je aan denkt bij een lange reis. Want die lening moet je ook terugbetalen. En aangezien je juist alleen maar geld gaat uitgeven op reis is het niet voor de hand liggend om geleend geld te gaan verbrassen. In uitzonderlijke situaties is het echter toch zo gek nog niet, of misschien wel noodzakelijk. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een camper, of dure vliegtickets. Beide wil je vaak enige tijd voor je vertrek aanschaffen, terwijl je het geld misschien pas later bij elkaar hebt. Ook aan het einde van je reis kan een lening zo gek nog niet zijn. In je laatste maanden is het bijvoorbeeld zonde om dingen te moeten laten omdat je het geld niet hebt, zeker als je aan de andere kant van de wereld zit. Als je toch weet dat je daarna in Nederland weer gaat werken kan een lening bij bijvoorbeeld je ouders een oplossing zijn om je reis op een mooie manier af te ronden. Maar leen alleen geld als je zeker weet dat je na afloop (of tijdens) van de reis in staat bent om de lening weer af te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram