Hoe een reis met de camper financieel haalbaar kan zijn

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Eén van de belangrijkste dingen om over na te denken voor je de camper pakt en naar je eerste bestemming rijdt, is: hoe financier ik mijn reis? Of je nu voor een half jaar weggaat of net zo lang blijft reizen, totdat je familie en vrienden je dwingen weer terug te keren naar Nederland, je zult een redelijk stabiele bron van inkomsten nodig hebben. Er zijn ontzettend veel manieren om je reis te financieren. In dit blog worden alle mogelijkheden om je wereldreis te financieren uitgebreid besproken. Lees dus snel verder en ontdek je ideale bron van inkomsten.

Leef zuinig en spaar

In de maanden (of nog liever: jaren) voorafgaand aan je reis scheelt het enorm als je zo zuinig mogelijk leeft en zoveel mogelijk geld apart legt. Misschien kun je zelfs meer werken om financieel zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Maar een zuinige leefstijl kan nooit kwaad. Stop met het kopen van kleding en spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Vermijd winkelstraten, en winkels waarvan je weet: daar koop ik structureel overbodige spullen. Dit maakt je bovendien veel minder hebberig en het creëert ruimte in je hoofd.

Freelance

Gelukkig zijn de 9 tot 5 banen steeds minder vanzelfsprekend. Steeds meer banen zijn locatie- en tijdonafhankelijk. Verdiep je dus in de mogelijkheden binnen je vakgebied; is je huidige baan misschien zelfs geschikt om virtueel uit te voeren? Of kijk net iets buiten je eigen straatje, misschien zijn er banen die niet exact jouw eerste keus zouden zijn, maar die wel ideaal zijn voor op reis. In de meeste gevallen zal dit ook parttime moeten zijn. Als je samen met je partner reist is het handig om dit samen af te stemmen, wiens vakgebied sluit het beste aan bij het locatieonafhankelijk werken?

Tekst gaat hieronder verder!
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Elvas
  anemptytextlline
 • Offroaden
  anemptytextlline
 • Laugavegur trail voorbereiding
  Goede voorbereiding is key voor de Laugavegur trail
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline