Reizen in beeld: Cultureel Portugal

200.000 km - Chapel of Bones - Pena Palace

Wederom geeft deze editie van Reizen in beeld een kijkje in het fijne land Portugal. Doordat we de tijd nemen voor Portugal ontdekken we steeds meer. Een aantal culturele hoogtepunten komen langs in deze beeldenreeks.

De weg op

Na twee weken te hebben stilgestaan zorgt de komst van een vriendin ervoor dat we weer de weg op gaan. De week start goed met een koud maar overheerlijk buitendiner op de Coox. De volgende dag bereikt de camper een mijlpaal van 200.000 kilometer op de teller, het campertje is een volhouder!

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Steden

Naast het natuurschoon dat Portugal biedt zijn er ook stedelijke bezienswaardigheden. Zo staat in Evora de Chapel of Bones. Je snapt het al daar moeten we een kijkje nemen. Niet veel later wordt Lissabon bereikt. Ditmaal slapen we in Belém vlakbij het ontdekkingsreizigers monument. Na het vertrek van ons bezoek ontdekken we via de stadsmuren het plaatsje Obidos.

Sintra

De omgeving Sintra is waanzinnig. Natuurparken en verschillende paleizen en kastelen sieren het landschap. Na een overnachting op het meest westelijke punt van Europa, Cabo da Roca, ontdekken we een wel heel kleurrijk paleis. Het Pena Palace is een van onze hoogtepunten in Portugal. Niet alleen het paleis is het ontdekken waard maar ook het omliggende park.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasjadroomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram