Tips voor een rondreis door Italië

Alles voor de voorbereiding op een onvergetelijke rondreis door Italië

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Er zijn maar weinig landen in Europa die zo'n charme hebben als Italië dat heeft. Het is dan ook geen wonder dat er jaarlijks heel veel Nederlanders naar dit zonnige land vertrekken voor hun zomervakantie. Toch heeft dit land veel meer te bieden dan alleen de Nederlandse campings aan het Gardameer. Dankzij zijn diverse omgeving is Italië een perfecte bestemming voor ieder die een rondreis of roadtrip wilt maken. Niet alleen is de natuur van Italië erg mooi, ook de cultuur en de aardige mensen zijn grote pluspunten. Wil jij ook een rondreis in Italië maken? Dan hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Maak een bucketlist met dingen die je echt wilt zien

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar er is echt heel veel te zien in Italië. Zoveel zelfs dat je nooit alles kan zien in één vakantie. Daarom raden wij je aan om een bucketlist te maken van de dingen die je echt wilt zien en doen. Wat erop komt te staan is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Sommige mensen willen een echte toeristische foto maken tegen de toren van Pisa, terwijl andere een echte Napolitaanse pizza in een klassiek Italiaans restaurant willen proeven. Plan je bezichtigingen en activiteiten uit en maak een reisschema in grote lijnen. Op die manier kun je de haalbaarheid en de drukte goed inschatten, en dat is wel zo fijn als het gaat om een vakantie.

Rij je met je eigen auto, let dan op dat je de goede banden hebt

Eigenlijk snapt iedereen het wel dat je de juiste banden voor het seizoen op je auto moet hebben. Ga je in de winter op vakantie, dan heb je winterbanden nodig. Vice versa geldt dit natuurlijk ook.

Maar wist je ook dat het tegenwoordig illegaal is in Italië om in de zomer te rijden met winterbanden? Als de politie dit constateert staan hier zelfs hele hoge boetes op. Ga je een rondreis maken met je eigen auto, dan raden we je aan dit voor de zekerheid toch nog even te dubbelchecken.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Bezoek Segesta op Sicilië
  anemptytextlline
 • Symmetrische vorm Castel del Monte
  anemptytextlline
 • De avond valt in Venetië
  anemptytextlline
 • Altare della Patria Monument
  anemptytextlline
 • Skyline Venetië
  anemptytextlline
 • Boulevard Portovenere Italië
  anemptytextlline
 • Kerk van San Marino
  anemptytextlline
 • Duomo kathedraal Milaan
  anemptytextlline
 • De grotten van Matera
  anemptytextlline
 • Aanzicht op spookstad Craco
  anemptytextlline