De camper verkopen in Nieuw-Zeeland

Hoe wij onze camper weer hebben verkocht

Het gat tussen het laatste reisverhaal en deze, de verkoop van onze camper, is wat groter als de bedoeling was. Er is voorrang gegeven aan andere pagina’s en verhalen waardoor dit verhaal op de plank is blijven liggen. Maar hier is dan toch het afsluitend verhaal van onze reis! Het verkopen van een camper kan op verschillende manieren, hier delen we hoe wij onze “New-Zealand Experience” hebben verkocht en geven we tips bij het verkopen van een camper in Nieuw-Zeeland.

Online advertenties

De eerste stap die wij gezet hebben is het online zetten van de camper. Wij hebben ervoor gekozen om hem op zowel Trademe.co.nz en Gumtree.co.nz te zetten. Dit omdat we deze websites zelf vaak gebruikt hebben tijdens onze zoektocht. We hebben de camper ruim twee weken voordat we in Auckland zouden aankomen online geplaatst. Dit in de hoop dat iemand van tevoren al contact met ons zou opnemen. Hoewel we enkele reacties binnen kregen zat er helaas geen koper tussen. De keuze om in Auckland te verkopen was tweeledig voor ons, Dasja moest op het Noordereiland zijn maar ook zijn er in Auckland meer backpackers die hun reis hier starten. In Christchurch zijn dit er minder, veel mensen vertrekken vanaf Christchurch en dus staat er in verhouding meer te koop.

Tegenwoordig zijn er meer manieren om je camper of auto onder de aandacht te brengen. Zo heeft de Facebook groep Backpackers New Zealand er een speciale pagina voor opgezet.

Car markets

Net zoals bij het kopen van de camper zijn we voor de verkoop langs car markets gegaan. We begonnen bij de op elke zaterdag gehouden car market net buiten het centrum (Victoria Street). Hoewel we veel bekijks hadden en mensen de indeling erg vet vonden kwam het niet tot een verkoop. Het hoge aantal kilometers weerhield de meeste ervan. Wederom een tip: zorg dat er bewijs is voor bijvoorbeeld een gereviseerde motor. Dan kan de kilometerstand verklaard worden. Aangezien wij die niet hadden zat er niks anders op dan het de volgende dag te proberen bij de Ellerslie carfair. Deze wordt elke zondag gehouden en richt zich op locals maar biedt ook ruimte voor backpacker vervoer. Beide markets kosten rond de 35,- NZD.

Ook hier halen we niet het gewenste succes, maar we zijn gelukkig niet de enige. De bussen/campers om ons heen hebben ook geen succes gehad. Sommige sloten de dag zelfs slechter af dan dat ze hem begonnen. Een paar Duitsers hebben het voor elkaar gekregen om hun camper te laten jatten met alle spullen erin. Een extra reminder om dus altijd mee te gaan met een proefrit! Wij besluiten met een paar Engelsen te gaan barbecueën en zien wel hoe de verkoop verder gaat lopen. We hebben gelukkig geen haast aangezien Dasja nog een paar maanden in Nieuw-Zeeland blijft.

Backpacker carmarket

Het verkopen kan dus goed wat tijd in beslag nemen. Houdt hier dan ook rekening mee. Mocht je niet over de luxe beschikken dat er niet perse verkocht moet worden dan zou de backpacker carmarket kunnen helpen. Zij kunnen de verkoop op zich nemen terwijl jij al uit het land bent. Er gaan echter wel negatieve verhalen de rond dat ze dit vooral uit eigenbelang doen. Zo zouden ze andere prijzen hanteren (en zelf dus meer winst maken) of jou opzadelen met reparatiekosten die nooit zijn uitgevoerd. Het is dus de vraag hoe betrouwbaar deze partij is, maar als er echt geen andere mogelijkheid is..

De verkoop van de “New-Zealand Experience”

Uiteindelijk is het Dasja toch gelukt om onze geliefde bus te verkopen. Na terug naar Whangarei te zijn gegaan is de bus opnieuw op het internet gezet. De reacties waren natuurlijk een stuk minder, omdat er in dit deel van Nieuw-Zeeland minder toeristen/backpackers besluiten om toch eigen vervoer te kopen. Uiteindelijk kwam de verlossing in de vorm van een oudere opossum jager. Onze bus wordt nu dus niet meer gebruikt om het land te verkennen, maar het land te ontdoen van opossums!


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *