Camperpech in de Pyreneeën

Binnen zes dagen drie garages voor verschillende problemen

Camperpech, het moest er een keer van komen. Ruim een half jaar onderweg en met 15.000 kilometer op de teller kunnen we van geluk spreken dat we alleen nog maar kleine probleempjes hebben gehad. Tot nu, de problemen volgen elkaar op. We staan in zes dagen tijd in drie verschillende garages voor verschillende problemen. De pech start met een kapotte waterpomp waarna een olielek volgt en het laatste ‘probleem’ we laten nieuwe voorbanden op de camper zetten.

Een kapotte waterpomp

Na een slopende wandeling in het Ordesa National Park wordt de motor tijdens het rijden wel heel warm. Berg op loopt de temperatuur vaker op maar het gekke is dat de motor niet meer afkoelt terwijl we berg af rijden. De camper gaat bij Broto aan de kant en de motorklep open, de koelvloeistof is zo goed als leeg. Het laatste straaltje loopt voor onze ogen uit de motor. Dit is serieuze pech, hier gaat een beetje zelf klooien niet bij helpen. Het advies van Bassie, altijd blijven lachen, is makkelijk op te volgen als je gebroken bent. Op zoek naar de verzekeringspapieren, als het goed is hebben we pechhulp Europa, en een koud biertje. Beide zijn snel gevonden en binnen een paar minuten hangt er iemand aan de lijn van SOS International.
De service is uitstekend, snel blijkt dat de verzekering de pechhulp dekt. Bedankt NKC. En na een vragenvuur van tien minuten wordt de Spaanse wegenwacht ingeschakeld. Nog die avond komen ze langs. Geduldig wachten we af als we worden gebeld door de Spaanse wegenwacht, voor de precieze locatie. Binnen 30 minuten komt er iemand zegt de dame maar na anderhalf uur vragen we ons af of er nog wel iemand komt. SOS Internationaal weet ons te vertellen dat het morgenvroeg wordt. Gelukkig staan we op een mooi en rustig plekje. Hier overnachten is geen schande.

De volgende morgen verloopt wederom heerlijk op zijn Spaans. Om 09:30 uur parkeert er een auto naast ons. Het blijkt iemand gestuurd door de Spaanse wegenwacht. Na nog geen minuut onder de motorkap te kijken weet hij het probleem: een kapotte waterpomp. We moeten hem volgen. Naar zijn garage aan de andere kant van het dorp. Zelf kan hij het probleem niet oplossen, de camper moet op een auto-ambulance naar een Fiat-garage 60 kilometer verderop.
We komen aan op het moment dat het bijna tijd is voor de heilige lunch. Het wordt pas na 15:00 uur voordat er aan de camper gesleuteld kan worden. En dan is het maar de vraag of het op tijd gemaakt is. Die middag slenteren we dakloos door Jaca. Het regent af en toe en dit is het eerste moment dat de hond een nadeel is. Bij terugkomst heeft de garage gelukkig goed nieuws. De waterpomp is vervangen en nog die avond kunnen we weer op pad.

Lekkende olie

Het plan om kilometers te maken, de Pyreneeën uit richting Montserrat, viel in het water. Maar de motor, en vooral de waterpomp, werkt weer dus we houden vast aan ons plan. De avond na de reparatie rijden we tot Ainsa. Een schitterende weg (N260), helaas is het snel donker waardoor we niet alles zien. De volgende dag maakt veel goed. De A138 volgt het stuwmeer en met de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën op de achtergrond is het uitzicht gruwelijk. Halverwege de 300 kilometer naar Navarcles zien we tijdens een stop olie lekken. Dit zal toch niet door de reparatie van de waterpomp komen?

Leer moment: Blijf na een reparatie nog een dag in de buurt van de garage en maak wat kilometers. Mocht er iets mis gaan dan kan je nog terug naar dezelfde garage..

Het is weekend en we zijn er zeker van dat we (nog steeds) olie lekken. Die maandag gaan we wederom op zoek naar een garage. Ze kunnen ons meteen helpen. Na een eerste blik doen ze het af als, oude motor dus die lekt altijd wat olie. Maar na aandringen gaan ze toch overstag en ontdekken ze het lek. Voordat die gerepareerd wordt is daar de heilige lunch. Na twee uur wachten totdat de garage weer open is, verhelpen ze het lek binnen een uurtje. Pech achtervolgt ons want ze stellen dat dit lek niet te maken heeft met de waterpomp.

Nieuwe banden kopen in Spanje

Het valt bij een ronde banden checken op dat de voorbanden erg hard slijten. Vooral rechts voor, er zit een afwijking naar rechts tijdens het rijden waardoor de band waarschijnlijk nog harder slijt. We overwegen een aantal opties, de banden omwisselen en hopen Nederland te halen om daar nieuwe banden te kopen, of beide voorbanden hier in Spanje laten vernieuwen. Na wat research blijkt dat de banden hier goedkoper zijn, dus er gaan twee nieuwe voorbanden op. Fingers crossed dat we onze portie voorlopig gehad hebben en geen garages meer zien.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *