Coromandel en Mount Maunganui

Nadat we het meest noordelijke deel van Nieuw-Zeeland hebben gezien rijden we vrij snel tot onder Auckland. We hadden de intentie om wat langer rondom Auckland te verblijven maar hier vonden we geen geschikte campings; enkel wat afgelegen parkeerplaatsen. Auckland centrum laten we nu nog even voor wat het is, hier komen we later voor terug! We rijden dan ook voorbij Auckland om onze eerste Hot Springs te bezoeken. De Miranda Hot Springs. Een camping met meer luxe dan de DOC campings van afgelopen tijd is een welkome afwisseling.

We beginnen onze verkenningstocht van de Coromandel en rijden zo noordelijk mogelijk, naar Fletcher Bay. De Coromandel is een schiereiland dus de kustlijn verlies je niet snel uit het oog. Dit maakt dan ook dat de weg er naartoe prachtig is, heerlijke kronkel wegen met prachtige uitzichten. Op het meest noordelijke punt van de Coromandel staan we op een DOC camping met uitzicht op het ‘grootste’ eiland van Nieuw-Zeeland; Great Barier Island. Er gaat geen weg om de gehele kustlijn van Nieuw-Zeeland, bij de camping houdt de weg op. Hoewel er maar een kort gedeelte (3 uur lopen) aan weg ontbreekt dien je dus een deel terug te rijden over dezelfde weg. Er gaan verschillende wandelroutes vanaf de camping die zeker de moeite zijn voor hun uitzichten.

Bekijk de foto’s die horen bij dit verhaal hier via Pintrest.

  • Rotsen en een klein
Follow Me on Pinterest

Hot Water Beach

Waarschijnlijk de meest bekende plek in de Coromandel is Hot Water Beach. De naam doet het al vermoeden, op een gedeelte van het strand zit een warmwaterbron waar je na een beetje graven je eigen Hot Water pool kunt maken. Het lijkt niet uit te maken in welke periode je in Nieuw-Zeeland bent, als het eb is dan zijn er mensen Hot Water pools aan het graven. Even rustig genieten van die van jou zit er dan vaak ook niet in.

Tip: Wil je graag naar Hot Water Beach houdt dan rekening met het getijde. Twee uur voor of na laag water zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Alvast weten wat de tijden zijn? Kijk dan hier om te kijken wanneer het laag water is.

Voor de meeste mensen is Hot Water Beach de enige stop op de Coromandel. En dat is zonde! Bij Hahei, iets noordelijker als Hot Water Beach, lijdt een korte wandelroute naar Cathedral Cove. Het eindpunt (Cathedral Cove) is de moeite waard maar ook hier is de route ernaartoe al een beloning opzich. Zo kom je langs Stingray Bay (die niet voor niets zo heet, vanaf de kant zie je ze zwemmen) en is er een snorkeltrail bij Gemstone Bay voor de mensen die de onderwaterwereld willen ontdekken. Cathedral Cove heeft een prachtig wit en afgelegen strand. Neem je strandspullen dan ook zeker mee als je de tijd hebt!

Mount Maunganui

Als je de oostkust verder afzakt kom je uit bij Tauranga, een sfeervolle stad met een leuk centrum. Maar nog leuker is het iets verderop liggende Mount Maunganui. Een klein plaatsje op een prachtige locatie. De langgerekte witte stranden zijn waarschijnlijk voor iedereen onweerstaanbaar. Voeg daar aan toe dat de golven mooi breken waardoor het een ultieme surfspot is! Een klein nadeel van Mount Maunganui was wel dat er voor campers beperkte mogelijkheid is om te overnachten, hostels zijn er wel in overvloed.

Een tip die we niet willen onthouden als je in deze regio bent is het gratis (verwarmde) zwembad in Kawerau. Als je van plan bent om, net als ons, vooral te genieten in de outback met een beperkt budget dan is dit een welkome afwisseling. De Spa Pool en douches helemaal!
De ongerepte bossen nemen steeds meer toe hoe zuidelijker we gaan. Om ook deze eens beter te ontdekken besluiten we een Basic (gratis) DOC camping op te zoeken in de bossen. Na 40km van dunne onverharde wegen met diepe afgronden vinden we hem eindelijk. De stilte is adembenemend. En dat je hier in het wild zit wordt voor ons nog maar eens bewezen. Na het eten probeert een Weka er met onze afwas vandoor te gaan. De borden blijken te groot, maar de pollepel zijn we kwijt.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *