De laatste dagen op het Zuidereiland

Na een iets wat tegenvallend Oud&Nieuw in Christchurch worden we wakker bij de pier van New Brighton. Een rustig gedeelte van Christchurch, althans zo kwam het op ons over, waar vroeg in de ochtend de vissers al in de weer waren om hun (avond)maal bij elkaar te vangen. Van Snapper tot een kleine haai werd er naar boven gehengeld. Zelf helaas geen succes gehad dus ons avond maal hebben we moeten inkopen bij de lokale supermarkt. We moeten richting het noorden om over enkele dagen de ferry van Picton naar Wellington weer te pakken. Maar we gaan eerst het nieuwe jaar eens goed inleiden, een dagje ontspannen in de Hanmer Springs!

Hanmer Springs

Het einddoel van de dag wordt een basic (gratis) DOC camping bij Kaikoura welke we eerder ook al hebben aangedaan. Waar we toen vanuit Kaikoura langs de kust naar Christchurch zijn gereden doen we dat nu via het binnenland. Zo pakken we mooi de gehele Alpine Pacific Triangle en komen we langs de Hanmer Springs, een klein dorpje waarvan de naam een goeie indicatie geeft van wat je er gaat vinden. Als je, net als ons, twee keer de weg tussen Christchurch en Kaikoura gaat afleggen dan is het rijden van de Alpine Pacific Triangle zeker de moeite waard. Of je moet geen genoeg krijgen van Zeehonden natuurlijk!

In Hanmer Springs vind je het Hanmer Springs Thermal Pools & Spa. Vergelijkbaar met een buitenzwembad, maar dan verhit door de geothermische activiteit die er plaats vindt. Met uiteenlopende baden in verschillende temperaturen breng je hier met gemak een aantal uur door. Er is zelfs een deel volgebouwd met glijbanen, maar daarvoor zijn we hier niet! Ontspannen in verschillende soorten water en baden met een verschillende temperatuur. Genieten. Na een uur of 6 houden we het voor gezien, we moeten nog richting Kaikoura.

Terug naar Picton

Via de toeristische route vinden we onze weg naar de DOC camping bij Kaikoura, de volgende ochtend schieten we voordat we ons richting het noorden begeven nog even Kaikoura in. Als je ergens nog wat leuke souvenirs mee kunt nemen dan is het hier wel. Hoewel we nog een periode op het Noordereiland hebben zit er toch een verschil tussen de souvenirs van beide eilanden.

Onze ferry vertrekt de volgende ochtend om 07:00, maar omdat we al vroeg in de middag bij Picton aankomen besluiten we op zoek te gaan naar een plek waar onze laatste dag op het Zuidereiland in stijl kunnen afsluiten. Dat wordt Whatamango Bay op zo een 14 kilometer van Picton vandaan. De weg ernaartoe is heerlijk, slingerend langs de kust lijn die kenmerkend is voor de Marlborough Sounds. Het weer is een stuk aangenamer nu we weer dichter bij het Noordereiland zijn en met de bus geparkeerd langs het water kan onze dag niet meer stuk. We proberen nog wat te vissen, maar het geluk wat we op het Noordereiland hadden hebben we hier helaas niet. Hoewel we er tijdens het snorkelen voldoende tegen komen wordt er tijdens het vissen niet gebeten. Gelukkig hebben we wat Greenlip mosselen gezien en die worden richting Nelson toch gezien als delicatesse. Op zijn Nederlands denken we: hoe groter hoe beter! Maar dat blijkt bij deze mosselen nou juist net andersom. Grotere mosselen zijn taaier, kleine juist sappig. Weer een leer momentje dus.

Tip: Vissen en Greenlip mosselen uit de zee halen mag gewoon in Nieuw-Zeeland. Let wel op de eisen die worden gesteld aan vissen en schaaldieren, zo zijn er regels vastgesteld m.b.t. het aantal of de afmeting die het dier moet hebben. Doe je dit niet kunnen hier hoge boetes tegen overstaan.

De volgende ochtend vertrekken we al vroeg richting de ferry, met een prachtige zonsopkomst laten we dit mooie gebied, dit schitterende eiland achter ons. De vorige ferry tocht was guur, deze is heerlijk. Wakker worden met een lekker zee briesje.«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *