De perfecte paklijst voor een reis in een camper

Hoe stel je een ultieme paklijst op?

Superleuk! Jij gaat op vakantie of op reis met je camper. Zie jij jezelf al helemaal kamperen op die droomplek bij het strand? Of zie jij jezelf al de meest avontuurlijke routes door de Alpen rijden? Blijf dan niet dagdromen, maar maak een lijstje met alle dingen die jij nodig hebt voor jouw droomreis in een camper. En nee, hier lees je niet hoeveel onderbroeken je mee moet nemen, maar we herinneren je er wel even aan welke spullen je zeker niet thuis moet laten!

Apps en autospullen

Laten we maar meteen beginnen met de praktische zaken voor jouw reis in de camper. Elk land heeft zijn eigen regeltjes over wat jij mee moet nemen in de camper. Zoals een gevarendriehoek, een hesje, reservelampjes en wat nog meer. Bedenk naar welke landen jij wilt reizen, en lees hier welke spullen jij niet moet thuislaten. Vergeet daarnaast niet om je telefoon (inclusief alle opladers) mee te nemen. Je telefoon is jouw ultieme redmiddel tijdens je reis, gebruik het om de weg te vinden, kampeerplekjes te zoeken, voor heerlijke recepten of om te googlen hoe je ook alweer een kampvuurtje maakt. Ontdek in dit blog welke apps je niet kunt missen op jouw camper avontuur.

Buiten leven

Als je met een camper op vakantie of op reis bent, ga je vanzelf meer buiten leven. Koop de lokale buitensportwinkel helemaal leeg, bijna niks is overbodig. Neem een campingstoel, campingtafel en hangmat mee, zodat je lekker buiten kunt chillen. Vergeet je anti-muggenspul en een EHBO-koffer niet. Koop ook een hele lading ecologische producten (link blog producten voor een duurzame reis), zodat je met je afwaswater niet de prachtige natuur om je heen verpest. Neem daarnaast een bijl, lucifers en eventueel aanmaakblokjes mee om een gezellig kampvuurtje te kunnen maken (let wel op waar dit wel en niet mag). Vergeet je schep niet, want deze is niet alleen handig om een kuiltje te graven voor boodschap nummer twee (als je geen toilet hebt), maar ook om het kampvuur uit te maken met zand.

Vergeet je hobby’s niet

Tijdens je reis heb je eindelijk tijd om van je hobby’s te genieten. Lees je graag boeken, gooi je e-reader vol of pak alle boeken in. Hou je van lange wandelingen, vergeet je wandelschoenen en rugzak niet mee te nemen. En hou je van surfen, bindt dan een surfplank op het dak. Ben je een echte kookfanaat, neem dan dozen vol kruiden, kookboeken en keukengerei mee. Hou je van spelletjes? Vergeet dan niet een pak kaarten, Koehandel en Colonisten van Catan.  In je camper heb je alle tijd en energie om je volledig op je hobby’s te storten.

Paklijst

Leuk al die tips, maar weet jij niet waar je moet beginnen met inpakken? Gebruik dan deze paklijst van de ANWB  om je vakantie voor te bereiden. Dit is een heel uitgebreide standaard paklijst, maar nog niet compleet voor jouw camperavontuur. Vergeet de autospullen, je outdoor uitrusting en je hobby’s niet en jouw camper vakantie kan beginnen.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *