Een tour naar Milford Sound

Ontdek een adembenemend mooi Fjord

In het zuidwesten van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland ligt het Fiordland nationaal park. Het hoogtepunt van dit nationale park is Milford Sound. Dit fjord met indrukwekkende bergen, grandioze kliffen, tientallen watervallen en het donkere water mag je niet missen tijdens je trip in Nieuw-Zeeland. Je zult zeker niet de enige zijn, Milford Sound krijgt namelijk per jaar ongeveer een miljoen bezoekers. Wees niet bang, in het grote fjord heb je niet door dat er zo veel mensen zijn.

De weg naar Milford Sound

Milford Sound is het meest bekende en makkelijk bereikbaarste fjord in het Fiordland Nationaal park. Dit was niet altijd zo. Meer dan 1000 jaar geleden is de fjord te voet door de Maori ontdekt, zij noemden het Piopiotahi. Honderden jaren later werd Piopiotahi door de Europeanen gevonden die het naar de Milford Sound omdoopte. De pracht van het fjord werd wereldwijd bekend en Milford Sound werd deel van een meerdaagse wandeltocht. Rond 1950 is de Milford Sound bereikbaar geworden voor iedereen door de aanleg van de weg. En dat is niet zomaar een weg, deze weg naar Milford sound is een attractie an sich. Dit is misschien wel de mooiste weg van Nieuw-Zeeland. De uitzichten zijn prachtig en er zijn enorm veel plekjes waar kan stoppen om foto’s te maken en de omgeving echt in je op te nemen. Na deze indrukwekkende auto of busreis kom je aan op de plek van bestemming: Milford Sound.

Wonderschone natuur

Milford Sound is een fjord van zestien kilometer lang, met kliffen van 1200 meter hoog. De piek van de fotogenieke Mitre berg is zelfs 1692 meter hoog. De Milford sound ligt in een regenwoud. Het regent hier echt enorm veel en is zelfs een van de meest natte plekken van de wereld. Het regent ongeveer 180 dagen per jaar. Als het een tijdje droog is geweest zijn er slechts twee watervallen te zien, maar met regenachtig weer zijn tientallen imposante watervallen te spotten. De natuur is wild, soms vallen hele stukken regenwoud naar beneden. Door de vele regenval heeft het fjord een uniek ecosysteem, met enorm veel varens en mossen. In het gebied leven verschillende vogels, waarvan sommige erg zeldzaam zijn. In het water is ook een uniek ecosysteem te vinden. Het water dat vanaf de kliffen het fjord instroomt is donker van kleur. Deze kleur blijft bovenaan het water drijven en dat houdt het zonlicht tegen. Hierdoor kunnen er bepaalde planten en dieren onder water leven die bijna nergens anders te vinden zijn. Tijdens een boottocht over de Milford Sound zijn robben, dolfijnen en pinguïns te zien.

Een tour naar Milford Sound

Vanuit Queentown en Te Anau worden tours georganiseerd naar de Milford Sound. Te Anau ligt dichterbij Milford Sound dan Queenstown, het is daarom aan te raden om vanuit Te Anau een tour te doen. Tours zijn in allerlei soorten en maten te vinden. De bussen, boten en prijzen zijn bij elke tour net iets anders. Boek online of via het toeristeninformatie punt een tour die bij jou past. De tours beginnen vaak met een busritje naar de Milford Sound, onderweg wordt op mooie plekjes gestopt om foto’s te maken. Vaak vertelt de chauffeur interessante informatie over de omgeving. Aangekomen bij Milford Sound stap je op een boot, of in een Kayak, om de fjord te verkennen vanaf het water. Dit is het hoogtepunt van de tour. De uitzichten zijn niet te beschrijven, waarschijnlijk sta je de hele tijd met een open mond naar buiten te staren. Doordat er veel andere toeristen zijn in de Milford Sound kan het een beetje toeristisch aanvoelen, maar eenmaal op het water besef je hoe klein je bent. Omgeven door dit enorme fjord voelt het alsof je alleen op de wereld bent.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *