Gara Medouar, een unieke woestijn ervaring

Ervaar echte stilte en verwonder je aan miljoenen sterren in Gara Medouar

In de woestijn van Marokko kan je de stilte horen en miljoenen sterren zien. De unieke woestijnervaring in Marokko is meer dan de prachtige zandduinen die er te vinden zijn. De woestijn van Marokko is grotendeels een steenachtige lege vlakte, met af en toe een prachtige rotsformatie. In de buurt van de populaire bestemming Erg Chebbi is een prachtige plek die jouw bezoek aan de woestijn van Marokko nog unieker maakt: Gara Medouar.

De rotsformatie van Gara Medouar

Gara Medouar is een rotsformatie in the middle of nowhere die op een vulkaankrater lijkt. De naam alleen al klinkt indrukwekkend en dat is het ook. De omgeving heeft het meeste weg van een maanlandschap. Er komt bijna niemand en je hebt het gevoel dat je alleen op de aarde bent. Gara Medouar is gebruikt voor meerdere films, waaronder Spectre van James bond. Als je er bent weet je waarom, het is een uniek stukje natuur. Het enige nadeel is de negatieve geschiedenis. Gara Medouar heeft de bijnaam: Portugese gevangenis. Eeuwen geleden werden er namelijk Afrikaanse slaven gevangen gehouden voordat ze in Portugal verkocht werden.

Tip: Blijf één of twee nachten kamperen, de omgeving wordt mooier naarmate je er langer verblijft. Neem genoeg water en eten mee, want er is niets en niemand om je heen.

Fossielen zoeken

De geschiedenis staat hier letterlijk in de stenen geschreven en dat is erg indrukwekkend. Het landschap rondom Gara Medouar was miljoenen jaren geleden een zee. Onvoorstelbaar toch? De zee is opgedroogd en de dieren die er leefden zijn versteend tot fossielen. Op veel plekken in de omgeving zijn professionals op zoek naar fossielen en mineralen. Maar ook zonder die ervaring kan je gaan zoeken. En belangrijker, kan je fossielen vinden. Zeker rondom Gara Medouar zijn er veel te vinden. Natuurlijk zijn alle complete en mooie fossielen al weggekaapt, maar er zijn nog veel incomplete fossielen over. En die zijn zeker niet minder imposant.

Tip: Bezoek het museum van Fossielen en mineralen in Erfoud. Als je geluk hebt krijg je zelfs het verwerkingsproces van de fossielen en mineralen te zien. Erg mooi en leerzaam!

De route naar Gara Medouar

Gara Medouar klinkt als de perfecte spot, toch wordt de rotsformatie weinig bezocht. Dat ligt waarschijnlijk aan de bereikbaarheid, er is geen verharde weg. Vanaf de N12 zijn er meerdere dirt tracks richting de rotsformatie. Met droog weer is het mogelijk om langzaam met een 2WD naar Gara Medouar te rijden. Met een 4WD is het een makkelijke weg, maar pas op voor te veel modder als er regen is geweest. Vanaf de N12 is het ongeveer 3 kilometer naar Gara Medouar, dus je kan het ook makkelijk wandelen. Naarmate je dichterbij komt wordt het steeds indrukwekkender, je kunt rondom de rotsformatie lopen en er zelfs in gaan staan. Hoor jij de stilte?


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *