Gast blog: Camperruil in Nieuw-Zeeland

Goede optie voor camperaars

Chiel en zijn vrouw hebben Nieuw-Zeeland op een, voor ons, ongebruikelijke manier verkend. Via advertenties hebben zij in Nieuw-Zeeland en Australië een camper gevonden waar ze ‘gratis’ mee rondreisden. In dit gast blog lees je hoe camperruilen werkt en wie weet is dit de perfecte optie om jouw Nieuw-Zeeland reis compleet te maken.

Kampeerautoruil / Camperruil

Er zijn van die landen waar je onmogelijk met je eigen camper naar toe rijdt maar die we toch graag met een camper willen bezoeken. Twee van die landen zijn bijvoorbeeld Australië en Nieuw Zeeland. Je kunt natuurlijk een camper huren maar voor drie maanden huren ben je een hoop geld kwijt terwijl je eigen camper in de stalling staat. Wij hebben dit probleem voor Australië en Nieuw Zeeland opgelost door middel van een camperruil.

Het tot stand komen van een camperruil

Om te kunnen ruilen moet je iemand vinden die dat ook wil. In Australië heb ik daarvoor een advertentie geplaatst in het clubblad van de CMCA, de Australische camperclub en daarop kreeg ik zeven reacties waaruit we een keuze moesten maken. Wij hebben gekozen voor een camper die niet ouder was dan de onze en waarvan de eigenaar ongeveer onze leeftijd had. Dit is natuurlijk puur willekeurig maar het resultaat was uiteindelijk wat wij er van hadden verwacht.
In Nieuw Zeeland heb ik hetzelfde gedaan op NZMCA en daar kreeg ik vier reacties. Hier heb ik gekozen voor een motorhome van ongeveer dezelfde grootte als onze camper en met alle voorzieningen om er gedurende een langere periode comfortabel in te kunnen verblijven. In beide gevallen zijn wij eerst naar het land van onze keuze gegaan en zijn de ‘ruilers’ later naar Nederland gekomen. Dat heeft als nadeel dat je je camper een tijdje moet missen als zij er mee op pad gaan, maar dat geldt ook voor hen. Een groot voordeel vind ik zelf dat je dan de gelegenheid hebt om elkaar van het vliegveld te halen, met elkaar kennis te maken en elkaar uitgebreid te informeren over het gebruik van de camper.
Je kan ook tegelijkertijd ruilen, dat wil zeggen: als wij naar het land van onze keuze gaan reizen zij in omgekeerde richting. Je moet dan anderen inschakelen voor het afhalen en instrueren over de camper, maar je hebt niet het nadeel dat de camper een paar maanden weg is terwijl je thuis zit.

Geen zin om zelf advertenties te plaatsen voor een camperruil? De website van Everhome biedt de mogelijkheid om je hier in te schrijven voor een ruil. Dit bedrijfje probeert kandidaten met elkaar in contact te brengen, een soort bemiddelingsbureau voor camperruil. Hier zijn wel wat kosten aan verbonden maar ook het plaatsen van een advertentie brengt kosten met zich mee.

Formaliteiten

Het is belangrijk met elkaar een aantal afspraken te maken en die vast te leggen in een overeenkomst. In het Engels heet dit een agreement. Op mijn website vindt u daarover uitgebreide informatie.

Dit gast blog is geschreven door: Chiel
Jouw gast blog op Reizenin.net? Dat kan! Neem contact met ons op.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *