Hiken in het Tapada Nacional de Mafra

Is dit een themapark of natuurpark?

Op veertig kilometer ten noorden van Lissabon ligt het Tapada park. Het Tapada Nacional de Mafra park is rond 1750 voor het eerst gebruikt als een jachtgebied. Jarenlang is het alleen door de elite van Portugal gebruikt maar nu is het voor het grote publiek toegankelijk. Je kan er verschillende activiteiten ondernemen, allemaal met het doel om van de prachtige natuur en de dieren te genieten. Hier lees je hoe je het Tapada Nacional de Mafra ontdekt.

Het Tapada Nacional de Mafra park

Het Tapada park is geen echt nationaal park, maar een wildpark met veel activiteiten en dieren. Je kan je op verschillende manieren verplaatsen. Wandelen is de ideale manier maar je kan ook een treintje of een busje nemen om de omgeving te verkennen. Er zijn leuke activiteiten, zoals paardrijden en boogschieten. Aan een bezoek aan het park hangt helaas wel een prijskaartje. Om door het park te wandelen betaal je vier euro, voor het boogschieten zes euro en voor bijvoorbeeld een ritje in de trein betaal je twaalf euro. Door deze activiteiten en kosten lijkt het park net een ecologisch themapark, maar als je het park te voet verkend laat je alle activiteiten en ruis achter je en ben je één met de natuur. Na een paar minuten wandelen begint het park op een echt nationaal park te lijken. Meer informatie over het park vind je hier.

Hiken voor het ultieme natuurgevoel

In het park zijn wandelroutes van vier tot acht kilometer. Op de langere afstanden is er een grotere kans om wilde dieren tegen te komen, dus die hebben wij genomen. De wandelroute staat goed aangegeven en brengt je door de bossen met Portugese eiken, kurkbomen en dennenbomen. Onderweg kom je verschillende jachthuisjes tegen. Deze mag je gewoon inklimmen, en dat is aan te raden want ze geven je een prachtig uitzicht over het park. Maar nog leuker is het om wilde dieren te spotten. Op de route hebben we meerdere sporen van herten gespot, maar ze hebben zich niet laten zien. Na een aantal kilometer lopen hadden we dan toch succes: wilde zwijnen. In het park zijn ook vossen, dassen en arenden te vinden, deze zijn nog lastiger te spotten en helaas hebben wij ze niet gezien. Maar misschien heb jij meer geluk.

Niet alleen de wandeling is mooi

Aan het eind van de wandeling kom je bij een prachtige plek waar gepicknickt kan worden. De picknicktafels bevinden zich in een bosrijke omgeving, een fijne plek om bij te komen van de wandeling en op te laden voor de verdere reis. De route van en naar Tapada Nacional de Mafra is ook één van de hoogtepunten van het bezoek aan dit park. De bochtige weg brengt je al door de natuur en misschien spot je hier wel een hert of everzwijn.

Anniek en Mattias van Welivealittle reizen met een zelfgebouwd geel 4×4 busje naar de grensgebieden van Europa. Landen als Marokko, Albanië, Turkije, Georgië, Armenië en Rusland liggen dichtbij Nederland maar voelen als een heel andere wereld. Wij hebben ze gevraagd hun reisavonturen en ervaringen met ons te delen. Voor een dagelijkse portie @Welivealittle avonturen volg je ze op Instagram.”


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *