Huis opzeggen voor de reis

Bijna al onze spullen zijn verkocht of staan opgeslagen

Een tijdje hebben we gespeeld met het idee om ons huurhuis nog even aan te houden terwijl we onze eerste proefrit zouden gaan maken. Mocht er iets gebeuren met de camper of mocht het totaal tegen verwachting in toch niet bevallen dan hadden we in ieder geval iets om in thuis te komen. Na een avondje rekenen kwamen we tot de conclusie dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Anders gezegd het zou een duur grapje zijn om ons huis waarschijnlijk onnodig aan te houden. Daarom zijn we in het diepe gesprongen en hebben we alles wat voor ons geen waarde heeft verkocht. De belangrijkste spullen staan nu op een zolder opgeslagen, te wachten tot ze er ooit weer afgehaald worden.

De kosten van het huis aanhouden

Het zou dus een dure grap worden om ons huurhuis langer aan te houden dan strikt noodzakelijk. We betaalden rond de €700,- per maand en in ons eerste plan startte de reis met een proefrit van drie maanden. Kosten voor alleen de huur kwam op €2.100,- uit, zonder gemeentelijke belastingen. Als je onze begroting hebt gezien kunnen we daar goed anderhalve maand van reizen. In dit geval vonden we de kosten niet opwegen tegen de baten en hebben daarom ons huurhuis opgezegd. In oktober 2015 zijn we vertrokken, zonder een proefrit te hebben gemaakt. Tot op heden hebben we daar totaal geen spijt van.

Zo veel mogelijk verkopen

We hadden een huis vol spullen en hoewel ze echt van ons waren, had een groot deel geen diepere betekenis of waarde. We zijn in onze omgeving gaan rondvragen wie wat nog zou kunnen gebruiken. Op die manier raakten we een groot deel van onze spullen snel kwijt. Het grote voordeel hiervan was dat de spullen pas in de laatste dagen voor ons vertrek zijn opgehaald zodat we er nog zo lang mogelijk gebruik van konden maken. De spullen die geen bekende bestemming kregen zijn op Marktplaats gezet en een maand voor vertrek beetje bij beetje verkocht. Denk hierbij aan stapels Dvd’s, squashrackets, eettafel en stoelen, etc. Al met al heeft deze verkoop bijna €750,- opgeleverd.

Persoonlijke spullen opslaan

De spullen die we niet weg wilden doen omdat ze te persoonlijk zijn of omdat we ze simpelweg te vet vinden, staan opgeslagen op de zolder van ons briefadres. Gelukkig dat deze ruimte er was. Anders hadden we moeten kijken naar een betaalde opslag en komen er meer vaste kosten bij. Voor een aantal spullen hebben we een tijdelijk huis gevonden. Dit klinkt misschien gek maar het is een ideale oplossing om (nog) meer spullen te bewaren of juist om minder spullen in opslag te plaatsen en er tegelijkertijd iemand blij mee te maken. Het is dan wel belangrijk om ze niet te vergeten na terugkomst…

Meer over de voorbereidingen op onze reis lees je hier.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *