Ingeschreven blijven staan, briefadres of emigreren?

Wat is de beste situatie tijdens een (langdurige) rondreis

Geschreven door: Lars

Het is een lastig vraagstuk onder reizigers die voor langere tijd of zelfs voor onbepaalde tijd Nederland achter zich laten. Elke situatie is anders en we zijn op dit gebied zeker geen experts. Maar we nemen je graag mee in onze gedachtegang en de reden waarom wij tijdens onze voorbereiding hebben gekozen voor een briefadres in Nederland. In tegenstelling tot het advies van de gemeente; emigreren. Helaas is de regelgeving aangepast en is het inmiddels zo dat het via een briefadres niet meer werkt. We wonen dus gewoon weer in Nederland, want emigreren is volgens ons een vrij drastische stap.

De voordelen van Nederlands staatsburgerschap t.o.v. emigreren

Emigreren (of je uitschrijven in Nederland) is iets wat je, volgens ons, pas moet doen als je zeker weet dat je niet meer terug naar Nederland komt, of die intentie hebt. Dus niet als je voor een jaar of iets langer op reis gaat. We stonden gek te kijken toen de gemeente vrolijk zei dat we met onze situatie het beste konden gaan emigreren. "Naar welk land dan?" Was onze eerste vraag lachend. "Het eerste land waar je naartoe gaat". Het serieuze antwoord. "Maar dan zitten we daar toch met dezelfde situatie, daar zijn we misschien maar een paar dagen, hooguit weken". Dat was inderdaad zo, maar hoe zij moesten omgaan met de situatie wisten ze ook echt niet. We hebben dringend aangegeven dat dit niet de gewenste situatie is en uiteindelijk zagen ze dat zelf toen ook in.

Opmerking: Omdat wij een in Nederland geregistreerde V.O.F. hebben, is het voor onze situatie handiger om ook hier in Nederland ingeschreven te blijven. Geen moeilijke constructies om de belasting te ontwijken, de nadelen van gewoon belasting betalen wegen er (nog) niet tegen op.

Het is in Nederland lang zo slecht nog niet geregeld en er zijn dus voordelen om het Nederlandse staatsburgerschap aan te houden. Zo bouw je bijvoorbeeld AOW op voor elk jaar dat je staat ingeschreven en wordt de zorgverzekering betaalbaar gehouden. Het zijn een paar voorbeelden waardoor het voor ons loont om in Nederland ingeschreven te blijven staan.

Tip: Ga je ook voor langere tijd met een camper (of caravan) op reis? Zorg dan dat je verzekering dit dekt. Wij hebben onze camper via de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) verzekerd. Dit is een van de weinige verzekeringen waarmee de camper 365 dagen per jaar in het buitenland mag zijn. Daarnaast hebben ze standaard uitgebreide pechhulp, is de inboedel tot €3.000,- gratis meeverzekerd en hebben ze geen winstoogmerk. Ideaal voor een camperverzekering dus! Lange tijd op reis met de caravan? Check dan de caravanverzekering van de ACSI, let wel op want je mag hiermee (maar) zes maanden aaneengesloten buiten de Benelux zijn.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
    anemptytextlline
  • DCIM105GOPROG0304146.
    anemptytextlline
  • reizen met dasja
    Dasja aan het onderhandelen
    anemptytextlline
  • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • Lars kijkt uit over Mývatn
    anemptytextlline
  • Door de Hoge-Atlas met de camper
    anemptytextlline
  • High five pik!
    anemptytextlline
  • Met de camper door het Rifgebergte
    anemptytextlline
  • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
    anemptytextlline
  • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
    anemptytextlline
  • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
    anemptytextlline
  • Surfen viana do castelo
    anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een briefadres of woonadres?

Is de conclusie dat je in Nederland blijft ingeschreven dan zijn er twee opties om uit te kiezen, een woon- of briefadres. Voor onze situatie was in eerste instantie een briefadres de interessantste keuze. Omdat je dan geen gemeentelijke belastingen hoeft te betalen. Op een briefadres woon je namelijk niet, het is alleen een adres waar de post aankomt (en wordt geopend), zodat de instanties met je in contact kunnen komen. Ook al is het via iemand anders. Wel belangrijk dus dat je de persoon vertrouwt bij wie je, je een inschrijft met een briefadres.

Let op: De regelgeving over een briefadres is voor elke gemeente anders. In sommige gevallen mag je maar een beperkt aantal maanden (acht) gebruik maken van deze constructie. Dit omdat ze bang zijn voor fraude. Check dan goed voor welke periode, bij de betreffende gemeente, je een briefadres mag gebruiken.

Opmerking: Kies je voor een briefadres maak dan duidelijke afspraken. In de meeste gevallen moeten deze door beide partijen worden ondertekend. Zorg ervoor dat je de persoon volledig kan vertrouwen want hij of zij krijgt al je post in te zien en is verantwoordelijk dat het jou op enige manier bereikt.

De andere optie, een woonadres, is logisch als je een huis blijft aanhouden en dus toch ingeschreven moet blijven staan. Het nadeel hiervan is dat de gemeente er van uitgaat dat je er ook woont en je dus belastingen moet betalen. In de meeste gevallen is dit nog steeds interessanter dan emigreren. Hou er ook hier rekening mee dat er iemand is die je post openmaakt en zo nodig doorstuurt.
Niet iedereen kan en reizen en een huis aanhouden, dat snappen we ook. Vraag dan eens in je omgeving of je bij iemand mag intrekken (op papier).

De algemene regelgeving in Nederland is dat wanneer je langer dan acht maanden in het buitenland verblijft je, je moet uitschrijven uit het BPR. Dit betekent dus dat wanneer je niet wilt emigreren, of stateloos wilt zijn, je vier maanden per jaar in Nederland aanwezig moet zijn. Dit hoeft niet aaneengesloten te zijn, maar mag ook verspreidt worden over het jaar. De Rijksoverheid heeft hier meer informatie over.

Door bovenstaande regelgeving is het belangrijk om er zeker van te zijn dat wanneer je bij iemand die je kent, gaat wonen je daar ook vier maanden zou kunnen bivakkeren. Daarnaast is het ook goed om op de hoogte te zijn van de gemeentelijke belastingen. Is het woonadres een één gezinshuishouden en wordt dit groter door je inschrijving? Dan gaan deze belastingen ook omhoog. Duidelijke afspraken maken dus met de persoon die interesse heeft om je te helpen.

Verzekeringen

Doordat wij wonen in Nederland is het voor ons geen probleem om verzekeringen binnen Nederland af te sluiten. Ook betalen we gewoon wegenbelasting in Nederland voor de camper. Dat klinkt misschien gek omdat we er maar weinig zijn. Maar als je dit stopt, is je auto of camper geschorst. Op het moment dat je dan in het buitenland een ongeluk krijgt, dan kan de verzekeraar moeilijk doen. Want je auto of camper is namelijk geschorst dus hoor je niet op de weg te zijn. Dat risico willen wij niet lopen. Dus aftikken. Onderweg zijn we genoeg mede-reizigers tegengekomen die zich wel hebben uitgeschreven en stateloos zijn. Het heeft flink wat voeten in de aarde en is niet altijd even makkelijk. Je moet echt goed zoeken om een goede verzekering te kunnen afsluiten. We kregen wel de tip dat de Ikea op de Spaanse eilanden uitkomst biedt voor een goedkope wereldwijde zorgverzekering.

Verzekeren als je uitgeschreven bent? Benieuwd welke situatie voor jou handig is en hoe jij je verzekeringen toch op orde kan hebben? Onze partner JoHo heeft zich gespecialiseerd in deze vraagstukken. Zo vind je veel informatie in de BuitenlandZaken Service, maar helpen ze je ook bij het vinden van de ideale verzekering. Ook als je niet ingeschreven staat of geen Nederlandse zorgverzekering hebt. Onder voorwaarde zijn deze zelfs af te sluiten als je je al in het buitenland bevindt. Meer informatie over de Special ISIS reisverzekering vind je bij JoHo of op onze reisverzekering pagina.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Toffe accessoires voor je camper? Check onze campershop

40 comments on “Ingeschreven blijven staan, briefadres of emigreren?”

  1. Ik zie veel vermeld staan dat gemeentes een briefadres verschillend toepassen in de toegestane tijdsduur.
    Ik heb dat redelijk uitgebreid onderzocht en kon geen enkele wet vinden die, die bevoegdheid aan gemeentes verstrekt.
    Met andere woorden er is geen beperking betreft het gebruik van een briefadres.
    Elke gemeente is verplicht je in te schrijven in het Basisregistratie Personen (BRP).
    Indien je zelf geen briefadres verlener kan vinden, dan dient de gemeente daar zorg voor te dragen.
    Nadeel daarvan is dat ze je niet vertellen dat er post voor je is binnen gekomen, dus moet je regelmatig langs gaan om die op te halen.
    Regel is dat je voor de overheid bereikbaar moet zijn,
    Nou via een door de gemeente geregeld briefadres ( kan het stadhuis zijn ), maar aan die "hulp" van de gemeente heb je helaas niets als camperaar.
    Tekst wetsartikel. Wanneer er geen woonadres is en er geen briefadresgever beschikbaar is, dan is de gemeente per 1 januari 2022 wettelijk verplicht iemand 'ambtshalve' in te schrijven op een briefadres . Dat kan het adres van een gemeentehuis zijn óf een adres van een instelling waar de gemeente mee samenwerkt.

    Als het anders is, laat maar zien, ben ik zeer geïnteresseerd naar.

    1. Bedankt voor je input, misschien dat anderen er iets mee kunnen. Hoe de wet precies in elkaar steekt hebben wij destijds namelijk niet uitgezocht, we hebben enkel onze ervaring beschreven. Onze gemeente heeft het briefadres na ongeveer een jaar wel beperkt, en dat hebben we vaker gehoord. Wellicht dat we daar op basis van deze info opnieuw over in discussie zouden kunnen gaan maar we zijn tevreden met onze huidige aanpak. Het lijkt me namelijk niet dat deze wet bedoeld is voor camperaars, ik verwacht namelijk dat als je bij het stadhuis een briefadres hebt ze actief met je aan de slag willen om de situatie te veranderen. En dat deze niet is bedoeld om er even met de camper tussenuit te gaan.

  2. Onze situatie is ook wat ingewikkeld.
    Wij wonen dicht bij het Drielandenpunt (NL/BE/D).
    Wij hebben zoals jullie in Nederland ons bedrijf - emigreren is niet van toepassing.
    Wij willen veel reizen … meerdere maanden per jaar 50:50 … maar ons bedrijf loopt gewoon door. Dus wij komen ook vaker terug. Als wij in de regio zijn hebben wij een vakantiehuisje vlak bij de Nederlandse grens in België… hier willen wij toekomstig verblijven als wij „thuis“ zijn. Het liefste zouden wij ons woonadres in Nederland opzeggen maar wel een briefadres aanhouden. Kunnen wij hier ons bedrijfsvestiging gebruiken?
    Enige idee of dat gaat en hoe wij dat het beste kunnen doen?
    Hartstikke bedankt voor deze blog en het delen van jullie expertise.
    Groet

    1. Hey Sandra, graag gedaan! Oe inderdaad lastig, je hebt waarschijnlijk geen probleem met de 8-4 maanden regeling aangezien je vaak genoeg in Nederland bent? Wij hebben in het begin ons bedrijf zonder problemen kunnen aanhouden op een briefadres, of bedoel je het juist andersom? Het briefadres op de bedrijfslocatie? Het nadeel van briefadressen is dat veel gemeentes deze maar voor beperkte tijd 'afgeven'. Je zou natuurlijk kunnen navragen of ze voor jullie een uitzondering willen maken, een andere optie is om 'gewoon' in te schrijven ofwel bij de bedrijfsvestiging (als dat kan) of vrienden of familie. Belangrijk bij een briefadres is trouwens wel dat iemand (die je vertrouwd) ook fysiek je post controleert. Hopelijk ben je weer iets wijzer en gaat het vele reizen lukken!

  3. Ik ben 21 jaar en ik heb hier in Nederland een b.v. ingeschreven staan. Echter is al mijn werk online en houd ik er van om te reizen. Mijn moeder heeft een uitkering en wilt niet dat ik thuis ingeschreven sta. Ze is bang dat hiermee haar uitkering stop gezet zou worden. Nu heb ik tijdelijk een broefadres gehad, maar merkte ik dat dat niet het meest ideaal was. Na 6 maanden moest ik namelijk alsnog een inschrijfadres opgeven. Nu weet ik in mijn situatie niet zo goed wat ik moet doen. Tips zouden gewaardeerd worden🙌

    1. Hey Mex, dit is inderdaad een lastige situatie. Een briefadres is helaas niet meer wat het geweest is, ook wij moesten ons na nog geen jaar weer inschrijven. Al kan dit nog per gemeente verschillen. Maar volgens mij vind ik voor jou zojuist de oplossing, de leeftijdsgrens is namelijk per 1 januari 2023 omhoog gegaan naar 27 jaar. Je zou volgens mij dus nog zes jaar ingeschreven kunnen staan bij je moeder zonder dat dit invloed zou mogen hebben op de uitkering van je moeder.

  4. Hoi! Vraagje ik wil volgend jaar van september 24 tot september 25 een jaar door Europa reizen.
    Ik vroeg mij af telt dan de 8 maanden regeling ook? Alsin dat als het januari 2025 is dan de maanden ' resetten' aangezien ik dan na september gewoon weer in Nederland ben, en dus 4 maanden weer in NL.
    Of werkt het helaas zo niet?

    Groetjes,

    Isabelle

  5. Hi! Super bedankt voor jullie bericht. Ik vroeg me af of jullie tips hadden bij onderstaande situatie. Samen met mijn partner ga ik 6/7 maanden reizen. Haar ouders zijn gemigreerd naar het buitenland dus wij beide willen ons (ivm onderhuur van mijn appartement) ergens anders inschrijven of dus kiezen voor een briefadres. Dit zal dan bij mijn ouders zijn. Wat denken jullie dat het beste is?

    1. Hej Maud,
      No worries! Weet je al wie je appartement gaat huren? Want volgens mij hoef je je in theorie niet uit te schrijven uit je appartement, en kunnen de huurders zich er gewoon bij inschrijven. Dit omdat je korter dan 8 maanden gaat. Dan is het uiteraard wel zo dat je de huurders moet vertrouwen met je post.
      De meeste gemeentes staan tijdelijke briefadressen nog wel toe, dus voor 6/7 maanden lijkt me dat de meest logische keuze als je niet ingeschreven wilt/kunt blijven staan in je eigen appartement. Met een briefadres heb je namelijk geen extra gemeentelijke belastingen etc. voor degene waar jullie je bij inschrijven. Let met een briefadres wel op eventueel gedoe met toeslagen en belastingen. Hier hebben wij een tijdje gezeur mee gehad. Hopelijk kun je hier weer mee vooruit, alvast een goede voorbereiding en fijne reis!

  6. Goedemorgen !
    dank voor alle uitleg.
    Je schrijft bovenaan in je stukje:

    "Helaas is de regelgeving aangepast en is het inmiddels zo dat het via een briefadres niet meer werkt."

    Kun je vertellen op welke manier de regels zijn veranderd en wat maakt, dat het briefadres niet meer werkt?

    dank, marcel

    1. Hi Marcel,
      Binnen onze gemeente is een briefadres alleen nog maar beschikbaar voor een periode van zes maanden, dit was vroeger niet zo.
      De regels omtrent een briefadres verschillen per gemeente dus het is altijd het uitzoeken waard wat de regelgeving is in de gemeente waar je je zou willen inschrijven met een briefadres.

  7. Goeie dag.
    Ik ben een Nederlander wonende buiten Nederland. Maar wil terug keren. Maar ik heb geen woon adres of verblijfplaats. Zijn er misschien instanties waar ik Verlopig kan blijven of waar ik opgevangen kan worden?

    1. bij het leger des heils gaan wonen, met dat post adres kan je een uitkering, bijstand, aanvragen.
      is wel heftig samen met dakloze junks, maar is te doen....
      €2,50 per dag kost dit...

  8. Hallo Lars en Dasja,
    Ik ben een Nederlander van 66 jaar, en ben in 2015 geëmigreerd samen met mijn bedrijf naar België.
    Ben inmiddels getrouwd met mijn Russische vrouw, die geïntegreerd is in België.
    In juli mogen we beslissen of we staatsburger willen worden.

    Dat willen we niet, wij kunnen ook terug naar Nederland, mijn vaderland.

    We willen over 2 jaar permanent in Rusland gaan wonen en stoppen met mijn bedrijf, Elk jaar wil ik terug naar Nederland, ik wil daarvoor een Camper aanschaffen om te kunnen reizen voor 3 maanden.
    Graag zou ik ook een postadres hebben,
    Wat kunnen jullie mij adviseren ?

    Ik hoor graag van jullie.

    1. De regels voor een postadres lijken steeds meer aan banden gelegd te worden. Ze verschillen al per gemeente, waardoor je eigenlijk al geluk moet hebben met wat er mogelijk is. Als je pech hebt dan kan het postadres soms maar voor een periode van zes maanden aangevraagd worden. Ik zou dus adviseren om eerst informatie in te winnen bij de gemeente(s) waar je mogelijk een postadres zou kunnen/willen aanvragen. Er van uitgaande dat je dan in Nederland ingeschreven blijft staan is het de overweging waard om je "gewoon" in te schrijven, wil je dan aan alle eisen voldoen zou je elk jaar voor vier in plaats van drie maanden naar Nederland moeten komen. Hopelijk heb je iets aan deze info, succes met de voorbereiding om de mooie plannen!

  9. Graag ook aanvullende info mbt belastingen, zorg en reisverzekering, woonadres, en bestaan er sites waar je je kunt informeren over wild kamperen per land?

    1. Hey Monique,
      info over verzekering en wegenbelasting staat in de eerste tabel. Dit is uiteraard niet voor iedereen gelijk. Onze nieuwe camper is namelijk een stukje duurder in de belasting, maar ook met meer schadevrije jaren kan er een heel ander bedrag uitrollen. Zou die bedragen dan ook vooral voor jezelf proberen in te vullen. Hier vind je een Excel sheet die wij gebruiken om onze begroting bij te houden. Daar vul je eenvoudig je eigen (verwachte)kosten in. In dit blog gaan we in op je opties m.b.t. een woonadres. Handige apps tijdens een camperreis vind je hier. Een Park4Night geeft bijvoorbeeld een redelijke indicatie of (en waar) er wild gekampeerd kan worden.

  10. Hi! Doet de Canadese immigratie dienst op het vliegveld moeilijk over een briefadres? Kunnen ze dit nagaan als ik het opgeef als normaal woonadres?

  11. Hoi allemaal,

    We hebben ontzettend veel mailtjes ontvangen met de vraag over meer informatie omtrent het onderwerp in Nederland blijven wonen en verzekeringen. Daarom hebben we het blog, Ingeschreven blijven staan, briefadres of emigreren? geupdatet. Hier geven we je meer info over onze ervaringen en beredenaties. Dit is ook de info die via de mail verzonden is. Lees het dus op je gemak door. En weet ons te vinden als je daarna nog vragen hebt. 🙂

  12. Hallo,

    Fantastisch om te lezen. Super wat jullie hebben gedaan. Wij zitten momenteel met de prille plannen om ons huis te verkopen en een aantal jaren met een camper te gaan reizen. Jullie site geeft al wat meer inzicht....

    Heb je tevens voor ons info over postadres, verzekeringen, belasting etc.

  13. Hoi dasja,
    Zou ik van jou ook die infomail mogen hebben.
    Ook bij ons borrelt het om alles te verkopen en de wereld in te trekken.

  14. Ben nu al jaloers op jullie, Ik wil ook graag alles verkopen en gaan reizen met mijn camper. Zou je mij ook de info willen sturen mbt tot verzekering en alles wat erbij komt kijken?

  15. Hoi, Allereerst wat een geweldige site hebben julllie gemaakt! Kunnen jullie ons aub ook een mail sturen hoe jullie verzekeringen, ziektekosten en huisadres ed hebben geregeld ?
    We hebben een nieuwe buscamper en hebben het idee om ook huis en haard te verkopen en baan op te zeggen om te gaan genieten. We zoeken alleen de juiste manier om bovenstaande problemen op te lossen.
    Alvast bedankt.
    Groeten.
    Arjan

  16. Ha globetrotters. Wij, ouder echtpaar overwegen een camper te kopen om in te gaan wonen. Hoe gaat het met verzekeringen van oa camper reisverzekering en ziektekosten, huisadres,postadres.
    Wij houden geen huis aan in Nederland...

  17. Hoi Hoi, leuk om jullie verhalen te lezen, geweldig die vrijheid! Ook wij willen op korte termijn met de camper gaan reizen voor een aantal jaren. wij moeten ons waarschijnlijk uitschrijven in Nederland , weet niet hoe wij dit moeten aanpakken. bij familie kunnen wij niet ingeschreven staan. en hoe zit het met de belastingdienst en zorgverzekering ect. hoe hebben jullie dit geregeld? hebben jullie tips of info voor ons?

    Alvast bedankt

  18. Hi leuke site !
    Ik ben wel benieuwd hoe jullie het geregeld hebben met een woon/verblijfplaats i.v.m post, verzekeringen enz. heb je toch een vast adres nodig of staan jullie op een adres van familie ingeschreven? Wij willen binnenkort ook langere tijd met de camper gaan reizen maar weten nog niet zo goed hoe we het adres probleem aan moeten pakken, alle info is welkom !
    Veel reis plezier nog !

    1. Hoi Marlies,

      Tnx voor je comment 🙂 Ik heb je een mail gestuurd met meer info!
      Mocht je nog vragen hebben dan weet je ons te vinden. Veel plezier met de reisplannen en natuurlijk de reis zelf.

  19. Hallo Globe Trotters

    Wij willen Graag even profiteren van jullie kennis.

    Wij zijn een ouder echtpaar dat nog een aantal jaren met een camper willen reizen en trekken ,kortom een camper gekocht ,maar nu blijkt dat we er in willen wonen gedurende deze tijd het een probleem is om hem te verzekeren.

    Hoe hebben jullie dit opgelost?

    Groeten Gerrit en Henny

    1. Hoi Gerrit & Henny,

      Dankjulliewel voor het bericht. En heerlijk vooruitzicht om in de camper te gaan reizen. Ik heb jullie een mail gestuurd met een uitgebreider antwoord op de vraag. Mochten jullie nog meer info zoeken dan horen we het uiteraard graag!

  20. Hoi Lars en Dasja, Vandaag zijn wij op jullie site terecht gekomen, superleuk om jullie reis te lezen en te zien. Wij hebben in augustus 2017 alles opgezegd en achter gelaten. Wij zijn benieuwd in welke gemeente jullie je briefadres hebben aangevraagd? In Breda en omstreken kan dat namelijk niet. Wij zijn zelf af en toe nog zoekende hoe we alles het beste kunnen aanpakken om zolang mogelijk te kunnen reizen. In ieder geval blij jullie site te hebben gevonden en ga het is op mijn gemak allemaal lezen. Wij hopen van jullie te horen 🙂 Liefs Tom & Maartje

    1. Ha Tom en Maartje, tof om te horen 🙂 Helaas heeft onze gemeente de regelgeving van het briefadres afgelopen zomer omgegooid. We zijn dan ook weer teruggegaan naar "gewoon" ingeschreven te staan omdat we ons bedrijfje nog graag in Nederland gevestigd houden. Het blijft een lastig vraagstuk helaas wat nou het slimste is om te doen.. Want uitschrijven betekent problemen met o.a. verzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram