Keuzestress, ook in de camper. Hoe dan?

De optie alles kan maakt het niet altijd makkelijk

De belangrijkste keuze hebben we jaren geleden gemaakt, voor onbepaalde tijd leven in een camper. Onafhankelijk van alles en iedereen. Een tijd lang heeft ons hele leven in het teken gestaan om dit te realiseren. Na een paar maanden daadwerkelijk de droom te leven komt er iets nieuws om de hoek kijken. Het is mogelijk om te doen wat je wilt. Jij bepaalt het grootste deel van de dagindeling, dus wat wordt het? Wordt het dat schattige stadje bezoeken, het Nationale Park of toch zoeken naar een surfspot in de buurt. Alles kan en het liefste doen wij ook alles. Keuzestress dus, gewoon in een camper.. 😉

Uiteraard een luxeprobleem

Volgens sommige zijn we al jaren op vakantie. Hoewel dit niet helemaal waar is, kunnen we natuurlijk ook niet ontkennen dat het een heerlijk leven is. Vrij van de Nederlandse sleur. En dat beseffen we ons elke dag, we weten dan ook dat onze keuzestress, als je het zo kan noemen, er één is uit nogal luxe keuzes. Maar dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Alle moeilijke keuzes hebben we namelijk al gemaakt. Wat doen we met ons huis, hoe verdienen we ons geld, gaan we dan echt door Europa reizen met een camper? Dat is verleden tijd, we kunnen die keuzes niet meer terugdraaien. Ze liggen ten grondslag aan de keuzes die we nu kunnen maken. Want nu hebben we de tijd om een groot deel van onze tijd te stoppen in iets wat we echt te tof vinden en waar we echt goed in willen worden. Maar wat gaat het worden? Die keuze is nog maar half gemaakt.

Nog geen keuze gemaakt

De wereld ligt letterlijk aan je voeten, je kan meerdere dagen per week puur bezig zijn met de activiteiten die jij leuk vindt. In het begin van onze reis ging het vooral om dingen zien. Een land echt leren kennen, de verschillende landschappen en de manier waarop daarmee wordt omgegaan. Hoe mensen leven en wat zij belangrijk vinden in het leven. Langzaamaan kom je erachter dat alle kerken eigenlijk ook maar op elkaar lijken en dat wat door de mens is gebouwd tijdelijk blijft staan.

Het enige authentieke is de natuur en dan vooral die onaangetast is door de mens. Mijn persoonlijke keuzestress bestaat nu uit hoe ik de natuur zo goed mogelijk kan ervaren, en ervan kan genieten. Is dat via surfen, hiken, mountainbiken, rotsklimmen, freediven of één van de 900 andere mogelijkheden. Eigenlijk wil ik het allemaal kunnen. Aankomen bij een leipe mountainbike trail en die dan zonder problemen naar beneden vlammen. Of met je eigen gear op een duikspot afzakken tot 30 meter diepte. Je snapt het waarschijnlijk al, ik kan door blijven gaan. Doordat we zoveel spots zien waar je iets specifieks heel goed kunt doen, wil je het allemaal kunnen doen. Maar dat werkt natuurlijk niet. Geen supermannen hier.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *