Marlborough Sounds en Abel Tasman Nationalpark

De ferry tocht van Wellington naar Picton is heerlijk en ontspannen. De laatste uren gaan door de marlborough Sounds, met om elke bocht een prachtig nieuw uitzicht blijven we maar foto’s maken. De een nog mooier als de ander zo zeggen we tegen onszelf. Eenmaal aangekomen in Picton rijden we de ferry af en kijken rond in het kleine maar pittoreske stadje. Doen er onze boodschappen en checken snel onze mail bij de bieb. We zijn van plan om direct door te rijden naar het Abel Tasman National park om daar weer eens een paar goeie hikes te maken.

Tip: Internetten kan in Picton gratis bij de bibliotheek. Met je eigen telefoon, laptop of tablet maar je kan ook een PC reserveren.

Het verraderlijke Abel Tasman Nationalpark

Nelson is de laatste grotere stad voor het Abel Tasman Nationalpark en we schieten hier nog even snel een i-Centre in voor de laatste informatie over wandelroutes en weersverwachtingen. We rijden tot de Canaan Downs, aan de rand van het park, om vanaf daar de volgende ochtend onze hike te beginnen. Onderweg zijn enkele mooie uitkijk posten en het is dan ook aan te raden hier af en toe eens voor te stoppen! Als we wakker worden tussen een groep schuilende schapen weten we dat dit niet de dag wordt waar we op hadden gehoopt. Het weer is omgeslagen en het regent flink. Dit hadden we niet verwacht toen we in Nelson keken naar de weersverwachtingen. Maar het weer kan dus ook hier snel omslaan. We waren van plan een hike te maken met als einddoel een prachtig zicht op de Farewell Spit, de grootste zandbank ter wereld (26km), maar helaas er hangt te veel mist om ook maar een glimp op te kunnen vangen. Na een wandeling van 5 uur zijn we meer dan doorweekt, thuiskomen in de bus heeft nog nooit zo fijn gevoeld. Als we ‘s avonds de kaart eens goed overkijken hadden we onze keuze beter moeten afwegen, door de aanhoudende regen besluiten we terug te gaan maar dit moet helaas over de zelfde route. In plaats van een goede ronde rijden we nu een gedeelte dubbel. Maar eenmaal aangekomen in de Marlborough Sounds is het weer wel weer heerlijk opgeklaard. Gelukkig, het is toch niet voor niets geweest.

Bekijk de foto’s die horen bij dit verhaal hier via Pintrest.

 • Cape Farewell beach,
 • Abel Tasman Coast Tr
 • Elaine Bay jetty in
 • View into the south
 • Marlborough Sounds,
 • Ferry Wellington - P
Follow Me on Pinterest

De Marlborough Sounds weer in

We rijden tot de French Pass, een mooi stuk van de Marlborough Sounds die het bezoeken waard is alleen al om de route ernaartoe. De camping daar is naar onze smaak echter aan de drukke kant dus we besluiten een stuk terug te rijden naar Elaine Bay om daar te overnachten. En dat bleek een schot in de roos! Waar we op het noordereiland verbaast hadden gereageerd op een Weka die onze vuile vaat probeerden te stelen waren die hier misschien nog wel brutaler. Binnen een mum van tijd werd er uit onze handen gegeten.

Maar misschien nog mooier was het uitzicht van en op de steiger. De sfeer die dit oproept is haast niet te beschrijven en we hebben dan ook van alles gedaan om daar maar tijd te kunnen doorbrengen. De extra dimensie die het uitzicht en de sfeer geeft maakt het lezen van een boek of simpelweg vissen al een hele beleving. Helemaal als je dan tot twee keer toe een rog (stingray) aan de lijn krijgt!

De volgende ochtend vertrekken we richting Cowshed Bay (voornamelijk door de leuke naam). Wederom een mooie route, ik begrijp dat als je meerdere verhalen hebt gelezen ik veel routes mooi vind maar ik kan het ook niet veranderen dat er geen andere woorden voor zijn. Een dag lang over heerlijke slinger wegen in Nieuw-Zeeland is dan ook gewoon een dag goed besteed! Wederom zijn er brutale Weka’s en is er prima te vissen. Helaas was de vis niet groot genoeg om in de pan te mogen.

De volgende dag vervolgen we onze route, via Picton, richting het zuiden. Op Naar Kaikoura en Christchurch! In het volgende reisverhaal lees je hier meer over.«

1 Comment

 1. Monica
  augustus 1st

  Mooi verhaal, mooie ervaring, mooie herinneringen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *