De meest bizarre ervaringen tot nu toe

Tijdens het reizen maak je bizarre momenten mee, dit zijn die van ons

Bizar is eigenlijk best een raar woord en omvat dan ook precies de kern van een gekke, grappige of dus gewoon bizarre ervaring. Rondreizen op zichzelf is al een ervaring maar in elk land vallen we in bizarre momenten. En hoe je het ook wendt of keert daar zijn vaak andere mensen bij betrokken. Het ene moment is grappig het andere misschien een momentje van, daar had je bij moeten zijn. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze zullen nog vaak in onze sterke verhalen naar voren komen.

Lopen over een gast

Redelijk recent is dit ons, nou ja vooral Dasja en een vriendin van haar, overkomen. We staan klaar om te vertrekken als er een klein autootje naast ons parkeert. Een man stapt uit en begint te kletsen over een wedstrijd met vrienden. Of we over hem willen Trampen. Wat over je heen lopen? Ja, was het antwoord, en dan alleen de vrouwen. Lang verhaal kort, nog geen dertig minuten later bevinden we ons in zijn pasta shop en lopen de vrouwen over de man heen. Als bedankje krijgen we twee dozen verse pasta, twee bakken gruwelijk lekkere verse pesto en drie flessen wijn mee. Tsja…

Eten met een Marokkaanse man

Voor ons was dit een bijzonder maar ook bizarre ervaring. In de Marokkaanse cultuur is het heel gewoon om met elkaar te eten. Toen wij aan het wandelen waren met Ninja riep een oude baas ons. Hij zat naast zijn pick up truck onder een Argan boom. Op een klein gasflesje stond een grote pan. We liepen naar hem toe en hij gebaart dat we moeten gaan zitten. Voor we het weten zitten we met brood de pan uit te schrapen. Hij spreekt geen woord Frans of Engels en wij geen woord Arabisch. Maar het eten was heerlijk. Drie kwartier later verlaten we de oude baas met een volle buik en een grote glimlach.

Zes weken reizen met een Pools gezin

Met sommige mensen heb je een klik. Dit overkwam ons met een Pools gezin. We ontmoeten ze op Sicilië en na een avond goed doorhalen wordt het plan gesmeed om samen naar Pompeï te reizen. Zogezegd zo gedaan. De eerste dag rijden wij voorop. In het donker komen we via verlaten kleine weggetjes aan bij een strand waar we de nacht willen doorbrengen. Het lijkt bijna een scene uit een film waar een stel seriemoordenaars de slachtoffers naar de perfecte moordlocatie brengt. Gelukkig zijn wij dat niet en is het zo gezellig dat onze wegen pas zes weken later scheiden. Om elkaar binnen twee weken weer in Spanje te zien. Vrienden voor het leven 🙂

Zonder te betalen uit een restaurant weglopen

We ontvangen een sms van Nederlandse vrienden, vanavond moet je om zeven uur in dit restaurant zijn. En ja hoor aangekomen in het restaurant is er een reservering onder onze naam. We worden als oude bekende ontvangen en goed in de watten gelegd. Zelf kiezen wat we eten zit er niet in. Nee we eten de lekkerste gerechten die de eigenaresse voor ons uitkiest. Een paar uur later lopen we zonder te betalen het restaurant uit met een gelukzalig gevoel.

Vluchten voor de wind

In een van onze eerste maanden op de weg bevonden we ons in het prachtige Franse Pyreneeën. Deze eerste ontmoeting met dit gebied was echter niet al te succesvol. Aangekomen in een sprookjesachtige verlaten vallei maken we ons na een hike tocht, waar we elkaar een half uur uit het oog verliezen, klaar om te gaan slapen. Van slapen komt niks terecht door de harde wind die is aangetrokken. Als nieuwe camperaars waren we nogal ongerust. Het klinkt immers alsof de camper uit elkaar wordt getrokken… Hop er zit nog maar een ding op, om half twee ’s nachts rijden wij de bergen uit naar beneden. Een bijkomend voordeel was dan wel dat we een Das de weg zagen oversteken.

Hasjiesj omdat we uit NL komen

Het stereotype dat alle Nederlanders blowen dat zit er in elk land goed in. Het bizarre van het hele verhaal is nog dat het ons regelmatig overkomt dat er hasjiesj of wiet in onze handen wordt gedrukt. We zullen niet te veel op de details ingaan maar op de Faeröer Eilanden en IJsland na hebben we in elk land gratis hasjiesj of wiet gekregen. Bizar..

Herkenbaar?

Herkenbaar of juist helemaal niet? We zijn benieuwd wat jouw bizarre ervaringen zijn op reis of vakantie. Deel het met ons en laat een comment achter.


«

Comments

  1. Als eerste leuk om van deze hoek te lezen wat jullie bizarre ervaringen waren. De gene die mij bij blijft is toch de zandstorm in de Wadi Run woestijn en het verdwalen met gids in die zelfde woestijn. Gelukkig zijn we wel weer bij onze tentenkamp veilig aangekomen.

  2. Wat een bijzondere ervaringen zeg! De ‘laat-over-je-heen-looen-fetish’ is wel vrij bizar 😳 Gaaf om te lezen over de gastvrije Marokkaanse man die zijn eten met jullie deelt…daar wordt je inderdaad heel vrolijk van.

  3. Dat laatste is mij echt nog nooit overkomen en dat lijkt me ook maar beter ook. In veel landen kun je daar ernstig mee in de problemen komen.
    Wel heb ik heel veel andere bizarre dingen meegemaakt, echt vanalles! Van ‘s nachts vergeten worden in het binnenland van Marokko tot zonder pinpas in Egypte aankomen en in het ziekenhuis belanden in Azië. Leuk om jullie bijzondere ervaringen te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *