Onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

Je ontkomt niet aan watervallen, dit zijn de mooiste die wij hebben gezien

Nieuw-Zeeland staat bol van gruwelijke landschappen dat is volgepakt met stroompjes, meertjes en rivieren. Watervallen zijn hierdoor nooit ver weg, en terugdenkend aan onze zes maanden in Nieuw-Zeeland, hebben we een heleboel mooie watervallen gezien. Maar er ook genoeg gemist. Om een beter beeld te geven waar je in Nieuw-Zeeland naar op zoek kunt gaan geven we hier onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. Zoals gezegd, we hebben ze lang niet allemaal gezien. Voor een totaal overzicht watervallen check je deze website. Het mooiste is nog dat de meeste watervallen in Nieuw-Zeeland goed bereikbaar zijn, met een kwartier tot een uur lopen bereik je het overgrote deel.

1. Ohau Stream Fall

Met stipt op één staat de Ohau Stream Fall, helemaal als je er bent in het zeehonden pup seizoen. De poel onder de waterval wordt dan namelijk gebruikt als kinderopvang en de pups leren hier zwemmen totdat ze genoeg lef hebben om de zee in te duiken. Maar ook zonder zeehonden pups is het een schitterende waterval, langs een compleet begroeide muur zoekt het water zijn weg naar beneden. Geen grote hoogtes of water met onmogelijke krachten, nee rust en sereniteit is wat hier heerst.

Update: Het lijkt erop dat een aardbeving de Ohau Stream en de bijbehorende waterval heeft verwoest. We zullen het moeten doen met onze foto’s..

2. McLean Falls

Gelegen in het The Catlins liggen de McLean Falls verscholen. Een wandeling van ongeveer drie kwartier neemt je mee door het Coastal Rain Forest voordat je uitkomt bij een schitterende open plek waar het water zijn weg naar beneden zoekt. Hoewel het regent tijdens ons bezoek is dit zeker één van de mooiste watervallen, door de omgeving en door de rust. Niet veel toeristen zakken namelijk zo zuidelijk af dat ze The Catlins bezoeken.

3. Milford Sound

Als je zoekt naar watervallen dan zit je in de Milford Sound goed. Zeker als het een paar dagen geregend heeft (zoals in ons geval). Dan komt het water daadwerkelijk overal vandaan. Maar er zijn een paar ‘vaste’ watervallen welke ook zonder regen, water uit de bergen afvoeren tot in de fjorden van de Milford Sound. Een klein nadeel, je moet op het water zitten wil je deze watervallen zien. Dit kan met één van de cruise schepen of ga kajakken!

Waterval bonus: Ook de route naar de Milford Sound zit vol met watervallen, maak dus gebruik van parkeerplaatsen en viewpoints, “The Chasm” is de moeite waard en probeer de Kea te spotten.

4. Huka Falls

Na een aantal relatief rustige watervallen is het tijd voor waterval geweld. En geen andere waterval in Nieuw-Zeeland heeft zoveel water geweld als de Huka Falls. Het is namelijk de krachtigste waterval van Nieuw-Zeeland. Hoewel er een hoogteverschil is van 11 meter, is dit haast niet te zien door de hoeveelheid water die er door de kleine doorgang wordt geduwd; tussen de 32 en 270 kubieke meter water per seconden. Ja dit moet je gezien hebben, en mocht je nog meer water willen zien rij dan iets verder naar de Aratiatia Rapids. Hou hierbij wel rekening met de tijden dat de dam opengaat.

5. Mangatutu Hot Springs

Misschien is het technisch gezien niet helemaal een waterval, maar mooi is het zeker. Helemaal omdat het warm, nee heet water is. Het stroompje loopt als in de film door een heerlijk begroeide berghelling naar beneden en loopt uiteindelijk helemaal door naar de rivier in de vallei, maar niet voordat het water is ‘afgetapt’ voor het gebruik van twee hot pools. Ja dit is het leven, ultiem genieten in alle rust met een schitterend uitzicht. Hier vindt je de precieze locatie.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *