New Zealand Great Walks (deel 1 van 3)

Het Department of Conservation (DOC) heeft negen “Great Walks” geselecteerd welke door de mooiste nationale parken lopen. Dit zijn allemaal meerdaagse wandeltochten (2 tot 6 dagen) en zijn een unieke ervaring om het land (nog beter) te leren kennen. Het mooie aan deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatie voorziening uitstekend is en ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. De routes zijn opgedeeld in etappes / dagen en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

De komende periode zullen we steeds drie Great Walks bespreken om je kennis te laten maken met deze geweldige routes. We beginnen met drie wandelroutes op het noordereiland; Lake Waikaremoana, Tongariro Northern Curcuit en de Whanganui Journey.

Let op: het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de great walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het gehele jaar toegankelijk. Houdt hier dan ook rekening mee!

Lake Waikaremoana

Deze wandeltocht door het Te Urewera National Park, in de streek East Coast, is 46 kilometer lang en kan in 3 of 4 dagen gelopen worden. De route volgt de oevers van het Waikaremoana meer en doorkruist soms het leefgebied van de Maori-stammen. Kort gezegd steek je het meer over van de ene, naar de andere kant. Je start- en eindpunt verschillen dan ook. Enkele hoogtepunten van deze wandeling zijn: Korokora waterval, warmwaterbronnen en natuurlijk de prachtige uitzichten over het meer. De route kan uitgebreid worden voor de meer ervaren wandelaars. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.

Tongariro Northern Curcuit

Deze Great Walk gaat door misschien een van de meest unieke nationale parken van Nieuw-Zeeland, het Tongariro National Park. Deze wandeling van 43,1 kilometer kan in 3 of 4 dagen worden afgelegd en voert langs de actieve vulkanen Tongariro en Ngauruhoe. Deze route is zoals de naam al doet vermoeden een ronde door het nationale park, en het is dan ook mogelijk om te beginnen en te eindigen op hetzelfde punt. Ook deze route is uit te breiden met sidetrips, naar onder andere de Blue Lakes welke worden aangedaan in de Tongariro Alpine Crossing. Bij deze wandeltocht is het cruciaal dat je de weersverwachtingen in de gaten houdt, naast dat je door actief vulkanisch gebied loopt kan ook het weer zorgen voor gevaarlijke situaties. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.

Whanganui Journey

Hoewel hij tussen de Great Walks staat is deze 145 kilometer lange route (3 tot 5 dagen) niet per voet af te leggen, maar per kajak of kano. Dit kan onder begeleiding van een gids maar het is ook mogelijk om zelf een uitrusting te huren. De route volgt de Wanganui River stroom afwaarts en neemt je mee langs groene heuvels, watervallen en ongerepte schoonheid die anders lastig te bereiken is. Onderweg verblijf je in hutten langs de rivier en zijn er korte wandelingen mogelijk. Vergeet geen vishengel mee te nemen, dan zal je zeker nooit honger hebben! Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.

Algemene tips: het weer in Nieuw-Zeeland is erg verraderlijk en kan binnen enkele minuten omslaan. Houdt dan ook altijd rekening met het ergste en neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Onderweg is het (meestal) niet mogelijk om drinken of eten te kopen, neem voldoende mee voor het maximaal aantal dagen.

De zes overige Great Walks zullen spoedig volgen, kan je niet wachten en wil je ze vast allemaal zien? Neem dan eens een kijkje op GreatWalks.co.nz. Het tweede deel is reeds verschenen, lees hem hier!«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *