Ninja, fotomodel of monster?

Wat je meemaakt als je een hond mee naar Marokko neemt

Voordat we naar Marokko gingen was onze grootste vraag “hoe gaan de Marokkanen reageren op Ninja?”. Overal hoor je dat de Marokkaan, en eigenlijk elke Moslim, bang is voor honden. En zeker voor grote zwarte honden. Laat Ninja nou net een grote, zwarte hond zijn die een blafje hier en daar niet schroomt. We hadden ons voorbereid op boze en angstige blikken maar al snel werden we verast door andere blikken; vrolijke en geïnteresseerde gezichten draaien om, of kinderen die vol spanning het spelletje hoe dichtbij durf jij te gaan met Ninja spelen. En natuurlijk, af en toe zit er een angstige blik tussen, maar tot nu toe nooit een boze.

De schrikreacties

Vooral bij kleine kinderen zijn de schrikreacties stiekem het leukste, vaak genoeg hebben we krom gestaan van het lachen omdat een kindje schrikt van het plotseling zien van Ninja. Gillend en schreeuwend worden de ouders geroepen, welke vaak gezellig mee lachen. Soms wordt de schrikreactie gevolgd door het spelletje hoe dichtbij durf jij te gaan. Dichterbij dan drie meter afstand wordt het in dat geval meestal niet, maar lol hebben ze gelukkig wel.
Uiteraard zijn er ook jongeren en volwassenen die liever geen contact maken en uit voorzorg in een bochtje om ons heen lopen. Dit heeft soms ook zeker zijn voordelen, zo werden we op de boulevard van Rabat een stuk minder aangesproken toen Ninja met ons mee liep. Maar gelukkig zijn er ook andere reacties.

IMG_5080

IMG_5052

IMG_2532

IMG_2407

IMG_2378

IMG_2290

Het uitdagen

Deze vinden wij persoonlijk een beetje irritant, het zijn vooral jongere mannen die Ninja een beetje proberen uit te dagen. Soms enkel om zijn aandacht te trekken andere proberen een reactie te ontlokken. Ze willen hem waarschijnlijk horen blaffen. Het opmerkelijke is dat ze het vaak pas durven als Ninja al voorbij is gelopen. Tegenwoordig lopen we af en toe terug, zodat ze de aandacht krijgen waar ze om vroegen. Het leuke is dat ze die dan toch eigenlijk niet willen, omdat ze stiekem bang zijn. Wij lachen het hardst als Ninja begint te blaffen en er wordt opgesprongen van angst. Nu ontlokken we het zelfs af en toe met het commando Wolf; Ninja zijn vrolijke blaf.

Ik wil wel maar ben een beetje bang

Gelukkig zijn er ook veel leuke reacties. Waar we in genoeg landen complimenten krijgen over het uiterlijk van onze trouwe viervoeter gaan de mensen in Marokko nog een stapje verder. Ze willen met hem op de foto. Geen grap! Ninja is al in menig familie fotoalbum terug te vinden. Wat er bij de foto geschreven wordt weten we helaas niet. De shoot gaat vaak gepaard met de nodige angst. Maar allemaal bedanken ze ons netjes, net zoals ze het allemaal eerst netjes vragen, geven hem een aarzelend klopje op zijn kop en lopen lachend weg. Dus hopelijk schrijven ze in hun fotoalbum iets in de trant van “en toen kwamen we dit onwijs lieve zwarte beest tegen”.


«

Comments

 1. Jessica
  februari 27th

  Wat tof dat jullie je hond gewoon hebben meegenomen naar Marokko. Zal voor Ninja ook wel een hele belevenis zijn geweest zeg! Die foto met die kleine schildpad is trouwens echt te schattig 🙂

 2. Sanne
  februari 26th

  Echt een fotomodel! Wel bijzonder dat mensen nog zo op honden reageren. Hier zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ninja is met recht een mooie ijsbreker!

 3. Niels
  februari 26th

  Het zijn die dingen waar je niet bij stil staat als je zelf geen hond hebt. Ik heb nooit geweten dat Marokkanen bang zijn voor honden. Natuurlijk zijn er in elk land wel mensen bang voor honden, maar op deze schaal? Leuk om dan te zien dat ze daadwerkelijk de interesse tonen en hun angst overwinnen door bijv. met hem op de foto te gaan. Goed om te horen dat de boze blinken bijna niet voorkomen en dat Ninja lekker met jullie kan rondreizen.

 4. Gelukkig gaat het dan altijd goed en is Ninja, zo lees ik het, een lieve hond!! Ja, je ziet maar zelden mensen van Turkse of Marokkaanse afkomst met een hond als huisdier 🙂

 5. Ninja heeft het goed voor elkaar zo op reis! Als mijn dochtertje ninja zou zien, zou ze in de hoogste boom zitten.. dat doet ze al bij een chiwawa (of hoe schrijf je dat?) leuk dat jullie leuke reacties krijgen!

 6. Martin
  februari 24th

  Wat leuk om met je huisdier op reis te kunnen! Onze katten gaan (met frisse tegenzin) naar een pension als we op reis gaan, maar je mist ze dan toch constant.

 7. Nanouk
  februari 20th

  Wat fijn dat het meevalt met de boze blikken!! Dan loop je toch net iets relaxter met Ninja rond 🙂

  • Dasja
   februari 21st

   Ja dat is wel echt heel fijn. Het is ook de perfecte leerschool voor Ninja, hoe om te gaan met loslopend vee, kamelen en ezels haha.. Gelukkig gaat het heel goed en leert hij elke week bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *