Budget reizen in Nieuw-Zeeland

Ga op avontuur met een beperkt budget!

Het gevoel van ultieme vrijheid, midden in de natuur op de prachtigste plekken kamperen maar toch een beperkt budget? No worries, ook hier is Nieuw-Zeeland op ingespeeld. Er zijn verschillende opties om de reis op je eigen manier in te delen.

Kopen / huren

Totale onafhankelijkheid is te verkrijgen door het kopen of huren van eigen vervoer. Het is aan te raden om goed uit te zoeken wat voor jou voordeliger is. En natuurlijk of je het risico wilt lopen met het kopen van je eigen auto of omgebouwde bus.

Voor het kopen van een auto of omgebouwde bus zijn er verschillende mogelijkheden. Op het internet wordt het meeste aanbod gedaan via trademe.co.nz en gumtree.co.nz. In de steden Auckland en Christchurch zijn verschillende manieren om in contact te komen met verkopers. Zo heb je de backpackerscarmarket.co.nz waar vaak een breed aanbod is. Ook vinden er wekelijkse ‘car markets’ plaats in het weekend. Hier is het aanbod vaak nog groter omdat niet enkel toeristen hun auto hier proberen te verkopen. Bekijk de volgende pagina’s als je meer wilt weten over het huren of kopen van een auto of camper in Nieuw-Zeeland.

Het hebben van eigen vervoer geeft je de vrijheid die je eigenlijk nodig hebt om ultiem te genieten van Nieuw-Zeeland. Bepaal zelf waar je heen gaat, hoe je rijdt, wat je onderweg ziet en misschien wel het belangrijkste waar je slaapt.

DOC

Het Nieuw-Zeelandse Staatsbosbeheer wordt DOC genoemd. DOC staat voor Department of Conservation en heeft door heel Nieuw-zeeland campings. Deze campings zijn verschillend in prijs en luxe maar bijna altijd op de mooiste plekken midden in de natuur. Het is dan ook een aanrader om minimaal een paar van deze campings te bezoeken. Alvast de gratis brochure bekijken dat kan hier voor het Noordereiland en hier voor het Zuidereiland. Let wel op, de bestanden zijn groot en downloaden kan even duren.

Overnachtingen

Het aanbod van hostels, motels, bed & breakfast en hotels is groot. Zelfs in de kleinste dorpjes zit er wel een accommodatie waar overnachten mogelijk is.
De goedkoopste manier om de nacht door te brengen, buiten het kamperen om, is in een hostel. De prijzen verschillen per kamer, dit komt doordat de kamers verschillen in grootte en het aantal bedden. De ene kamer kan veertien bedden hebben staan maar de mogelijkheid is er ook om voor een kamer te kiezen met twee bedden. Meer informatie over overnachten in Nieuw-Zeeland vind je hier.

Op 90 verschillende locaties in Nieuw-Zeeland zitten i-SITE offices dit zijn informatiekantoren, vergelijkbaar met een VVV-kantoor. Hier is alle informatie te vinden over het accommodatie aanbod, excursies, praktische informatie zoals gratis routekaarten, weer updates, veiligheidsinformatie voor bepaalde wandelroutes en voor alle andere vragen. Vaak is er de mogelijkheid om via de i-SITE al boekingen te doen. Hier helpen zij graag bij. Alvast een kijkje nemen op de site, klik dan hierDe door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

Bekijk het complete reisaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *