Onze beste vriend Ninja

De ontwikkeling die hij en wij doormaken

Toen we uit Nederland vertrokken waren we met z’n tweetjes. Tijdens hike-tochten en het leven op de weg begon het verlangen te groeien naar nieuw gezelschap in de vorm van een viervoeter. Hoe tof is het om samen met je hond rond te reizen? Daarnaast geeft zo’n beest ook structuur aan de dag en een hoop gezelligheid. Na een avond flink aan de vodka werd de beslissing genomen, we gaan een hond adopteren!

Een hond adopteren in Portugal

Nu horen we je denken, na een zuipavond hebben ze besloten om een hond te adopteren? Lekker doordacht plan! Het ligt net even genuanceerder, we hebben het er samen uiteraard een lange tijd over gehad. We zijn dingen gaan uitzoeken over het adopteren van een hond in Portugal en waar je rekening mee moet houden. En ja vodka heeft ons uiteindelijk het laatste zetje gegeven. We vonden een asiel in Portimão waar we de keuze vrij snel op Ninja lieten vallen.

Ninja in ons leven

Op de dag dat we Ninja meenamen kregen we te horen van een aantal vrijwilligers in het asiel dat hij niet goed is met andere honden. In onze ogen (op dat moment) was hij vooral over enthousiast. Wat wil je, 1,5 jaar alleen in een hok, omringd door andere honden maar je kan er niet mee spelen. Frustrerend, precies! Vol goede moed stapten wij met onze nieuwe vriend in de camper.

Heftige start

Eerlijk is eerlijk de eerste weken en misschien wel maanden waren intens. Ninja is een flinke jongen, onwijs lief maar erg sterk en hij was bang voor van alles. Hard blaffen en het achtervolgen van fietsers, hardlopers, motors en scooters. Maar vooral heel hard blaffen naar elke hond. Ninja maakte zich groot en liet zich horen terwijl de hond nog niet eens echt in de buurt van hem was. Achteraf door de hulp van een hondentrainster in Nederland kwamen we erachter dat Ninja vooral heel onzeker was. Hij wist niet hoe hij zich moest gedragen rondom een andere hond, mede doordat hij in het asiel was aangevallen. Dat resulteerde in een blijf uit mijn buurt angstreactie.

Ontwikkeling van Ninja

Beetje bij beetje begon Ninja buiten meer te ontspannen. Contact met andere honden dat goed ging kwam vaker voor en gaf ons goede hoop! Daarnaast hebben wij veel tijd en energie in Ninja zijn training gestopt. Voor hem werkt de clickertraining erg goed. Positief gedrag belonen en negatief gedrag negeren. Ook heeft Ninja vrijheid nodig. Beetje zoals zijn baasjes 😉 Zelf dingen ontdekken en het vertrouwen voelen vanuit ons. Waar we in de eerste maanden soms met ons handen in het haar zaten hebben we nu alleen nog maar de grootste lol met hem. Ninja is tot in zijn kleinste poriën een intens lief dier.

  • Sicilië, Italië
  • weg naar Gorges Ait Mansour, Marokko
  • Tafraoute Ninja
  • Kust Punta Chiappa Italië
  • Marokko Ninja
  • Schildpad en Ninja
  • Sidi Kaouki zonsondergang
  • Ninja play time

Met de hond in de camper

In de camper voelde Ninja zich gelijk thuis. Waar buiten letterlijk het beest in hem loskomt en hij zijn energie verbrand is hij binnen chill en ontspannen. Een echte luiaard waarvan je soms vergeet dat hij er is. Vanaf dag een hebben we hem duidelijk gemaakt dat de cabine zijn plek is en het woongedeelte onze ruimte. Nu mag hij liggen waar hij wilt maar op het moment dat hij op zijn plek moet weet hij precies waar dat is. Tijdens het rijden verbouwen we het een beetje en leggen zijn slaapzak tussen de bank en de kast. Het grappige is dat zijn slaapzak zijn plek is geworden. Waar we dat ding nu ook neerleggen, Ninja weet precies waar hij kan liggen. Gelukkig was Ninja al zindelijk toen we hem meenamen. Daar waren wij maar wat blij mee, geen plas en poep in de camper! Lees hier meer over hoe het is om met een hond in de camper te reizen.

Hoe is het nu

Ninja is nu langer dan een jaar bij ons. Waar de eerste maanden moeizaam gingen lijkt er op een gegeven moment een knop om te zijn gegaan. We hebben hem grote stappen zien maken in zijn ontwikkeling en nog steeds zien we hem elke week groeien. Hij maakt veel vrienden, vooral met de teefjes maar ook met de meeste reutjes gaat het goed. Ninja is toch ook wel een kleine macho! We fietsen samen met hem en hardlopers laat hij nu met rust. Hij is onze beste vriend en we kunnen sinds dag één niet meer zonder hem. Ninja is een avonturier, gaat graag op onderzoek uit en is erg eigenwijs en dat zijn erg herkenbare karaktertrekken 🙂


«

1 Comment

  1. Na drie dagen meekijken in jullie camperleven is weer bevestigd wat al in september tijdens Ninja’s logeerpartij duidelijk was. Ninja is een tophond en jullie verdienen alle lof om dat in hem boven te krijgen na zijn moeilijke eerste anderhalf jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *