Reizen in beeld: Cultureel Portugal

200.000 km - Chapel of Bones - Pena Palace

Wederom geeft deze editie van Reizen in beeld een kijkje in het fijne land Portugal. Doordat we de tijd nemen voor Portugal ontdekken we steeds meer. Een aantal culturele hoogtepunten komen langs in deze beeldenreeks.

Alle foto's
De weg op
Sintra
Steden
  • wild kamperen portugal camper

De weg op

Na twee weken te hebben stilgestaan zorgt de komst van een vriendin ervoor dat we weer de weg op gaan. De week start goed met een koud maar overheerlijk buitendiner op de Coox. De volgende dag bereikt de camper een mijlpaal van 200.000 kilometer op de teller, het campertje is een volhouder!

Steden

Naast het natuurschoon dat Portugal biedt zijn er ook stedelijke bezienswaardigheden. Zo staat in Evora de Chapel of Bones. Je snapt het al daar moeten we een kijkje nemen. Niet veel later wordt Lissabon bereikt. Ditmaal slapen we in Belem vlakbij het ontdekkingsreizigers monument. Na het vertrek van ons bezoek ontdekken we via de stadsmuren het plaatsje Obidos.

Sintra

De omgeving Sintra is waanzinnig. Natuurparken en verschillende paleizen en kastelen sieren het landschap. Na een overnachting op het meest westelijke punt van Europa, Cabo da Roca, ontdekken we een wel heel kleurrijk paleis. Het Pena Palace is een van onze hoogtepunten uit Portugal. Niet alleen het paleis is het ontdekken waard maar ook het omliggende park.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *