Reizen in beeld: Faeröer eilanden

Watervallen - Papegaaiduikers - Glooiende groene heuvels

Onderweg naar IJsland maken wij een stop op de Faeröer eilanden. Een week lang zijn we met de camper over de verschillende eilanden gecrosst. We zijn naar grote hoogtes gestegen en hebben papegaaiduikers gespot. Kijk mee in de avonturen op de Faeröer eilanden. De smaak te pakken en wil je meer zien van onze rondreis? Neem een kijkje in de rubriek Reizen in beeld.

Alle foto's
Eysturoy
Streymoy
Vágar

Vágar

Op het eiland Vágar vind je de mooiste waterval. De papegaaiduikers op de voorgrond maken het plaatje helemaal af. Maar ook kun je hier goed hiken.

Streymoy

Pittoreske dorpjes, heerlijke roadtrip wegen en groene glooiende heuvels, dat zijn een aantal ingrediënten van Streymoy. We zijn op zoek gegaan naar golven en op de fiets is Saksun ontdekt.

Eysturoy

De hoogste berg is gelegen op Eysturoy. Vanaf het topje heb je een fantastisch uitzicht (wanneer het helder is). De natuurlijk gevormde haven in Gjógv is een trekpleister op zich maar in het juiste seizoen kan je hier een grote kolonie papegaaiduikers spotten.


«

Comments

 1. Geweldig zo samen genieten van dit vrije leven. Ik ben een nieuwkomer is dit verhaal, maar heb al veel van de Wereld gezien. Voor nu even een kennis making, met al die anderen die er nu zijn en volgen. Later meer, want de reis nu gaat naar Ijsland. Ook wij hebben een camper uit 1993 met nu pas 328.000 km op de teller en gaan gewoon Door, alleen niet met die ferry mee, daar wij maar twee weken vakantie hebben en niet het gevoel van zeebenen willen hebben tijdens onze reis in IJsland. Volgende keer beter. Wij vliegen nu en huren een camper is het vervolg. Later meer.

  • Lars
   april 4th

   Klinkt heel niet verkeerd! IJsland is zo geweldig, zouden er zo weer naar toe kunnen. Bij ons viel de oversteek gelukkig mee, de zee was spiegeltje glad, maar dat was geluk hebben denk ik. Maar het grote voordeel van de oversteek per boot is natuurlijk dat je ook langs de Faeröer eilanden komt. Veel plezier op IJsland, maar dat zal wel lukken, we horen graag hoe het is geweest 🙂

 2. Sanne
  juni 24th

  Sinds ik fotos van de Faroer eilanden zie, wil ik niet anders dan er heen!

 3. Niels
  juni 19th

  Mooie natuur! Het lijken me bijzondere eilanden om te bezoeken. Niet alleen dat, de dieren die je er tegenkomt zijn ook gaaf. De papagaaiduikers zijn mooi op de foto gezet. Trouwens leuke manier van foto’s weergeven 😉

 4. Diana
  juni 18th

  Hele bijzondere bestemming! Die papegaaiduikers wil ik ook echt nog is bewonderen. Mooie foto’s ook!

 5. Mooi zeg! Bijzondere bestemming. Gaaf dat je papagaaiduikers hebt gespot….hele mooie vogel.

 6. Jenny
  juni 16th

  Heel mooi! Vooral de papegaaiduikers vind ik fantastisch.

  (Enige wat me tegen staat is het jaarlijkse bloedblad.)

 7. Wat gaaf dat jullie deze plek als tussenstop naar IJsland hebben bezocht! Mooie foto’s 🙂 En heerlijk als je met de camper kunt rondtrekken op zo’n verlaten en prachtige plek!

 8. Hier wil ik zó graag naartoe. De ruige natuur, alleen zijn met de natuur en natuurlijk de papegaaiduikers. Het lijkt me zo’n bijzondere bestemming.

 9. Die papegaaiduikers lijken me zo gaaf om te zien én om ze te fotograferen! Prachtig!

 10. Wat mooi zeg. Ik weet eigenlijk nog veel te weinig van de Faroër eilanden en had er niet echt zo’n goed beeld bij. Dat hebben jullie wel even veranderd. Ziet er super uit. Mooie foto’s! Kan me voorstellen dat het een heel bijzondere tijd was daar.

 11. Wauw! Wat gaaf! Ik besef me ineens dat ik helemaal niets weet van de Faeröer eilanden. Shame on me! Aan de foto’s te zien moet ik daar echt verandering in brengen! Nu staat IJsland al heel lang hoog op de lijst, dus wellicht kan ik het combineren met de Faeröer eilanden. Hoe mooi!

 12. Sanne
  juni 14th

  Wat mij betreft het mooiste land van heel Europa! Prachtig, wij zijn er 2,5 week geweest en ik heb van elk moment genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *