Reizen in beeld: Laatste avonturen in Portugal

Het dak van Portugal - Romeinse opgravingen - Porto

Reizen in beeld: sluit de avonturen in Portugal af. De reeks neemt je mee bij bezoeken aan het klooster Alcobaca, Romeinse opgravingen, de hoogste berg van Portugal en een citytrip in Porto.

Alle foto's
Alcobaca klooster
Porto
Romeinse opgraving
Torre
  • Portugal Torre

Alcobaca

Dit klooster heeft een aantal imposante onderdelen. Te beginnen met de buitenkant, helemaal als de lucht grijs dicht trekt. Binnen wordt via twee graftombes het bekendste Portugese liefdesverhaal verteld, dat van Koning Pedro I en Inês de Castro.

Romeinse opgravingen

Conimbriga, vlakbij Coimbra, is een van de grootste Romeinse opgravingen in Portugal. Vooral de mozaïekvloeren zijn spectaculair, van doolhoven tot uitbeeldingen van de jacht en mysterieuze wezens. Een bezoek meer dan waard.

Torre

De hoogste berg van Portugal, de Torre, komt met zijn 1.993 meter net zeven meter te kort om de Portugese magische grens te halen. Daarom is er een toren gebouwd waar de berg nu zijn naam aan dankt. Dit is één van de weinige plekken waar in Portugal sneeuw te vinden is, in de winter dan.

Porto

Porto is een unieke stad, er hangt een ontspannen vibe die ervoor zorgt dat de stad helemaal niet zo groot aanvoelt. Ideaal om rustig doorheen te dwalen en je te laten verbazen door al het moois dat op je pad komt. Als er dan nog een groepje goed geklede heren voorbij komt zetten weet je dat je een goede foto hebt!


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *