Reizen in beeld: Algarve binnenland

Stukje kust - Glooiende groene heuvels - kleine Portugese bewoners

Een nieuwe editie van Reizen in beeld. Wederom uit Portugal. Het is hier zo mooi dat het lastig is om de beslissing te maken om verder te trekken. Er is genoeg te zien en doen. Zoals onderstaande foto’s duidelijk maken. De tien dagen na de eerste editie zijn voorbij gevlogen.

Alle foto's
Ameixial
Mina de Sao Domingos
Praia da Marinha

Praia Marinha

Nadat Wouter op het vliegtuig is gezet, bevinden we ons snel weer terug aan Praia Marinha. Er valt nog meer te ontdekken tussen de buien en harde wind door. Maar gelukkig er zitten ook zonnige dagen tussen.

Ameixial

De reis vervolgt zich richting het binnenland van Portugal, met Ameixial als tijdelijke standplaats. Tegenover de camper staat een oude dieselpomp, met een wel heel ontspannen nieuwe bewoner. Iets verderop lopen we de zon tegemoet om ons later te verbazen over de vitaliteit van de oude vrouwtjes die de kleine dorpjes bewonen.

Mina de Sao Domingos

Het binnenland is simpelweg schitterend en de tocht gaat verder naar een ontspannen stadje met een verlaten mijn waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tijdens een wandeling van veertien kilometer komen we naast gruwelijke uitzichten een verlaten complex tegen. Met een gedeelte van de huisraad nog aanwezig. Maar ook sinaasappel- en citroenbomen vol met zoete en zure vruchten.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *