Reizen in beeld: Northland Nieuw-Zeeland

Onze hoogtepunten in Northland

Tijdens het doorspitten van onze Nieuw-Zeeland foto’s voelen we weer hoe vet we het hebben gehad in Northland. Doordat Das haar familie in Whangarei Heads woont was dit gebied het startpunt van onze Nieuw-Zeeland reis. De eerste nachten kamperen in ons busje, de eerste lange hike lopen en de bizar mooie natuur ontdekken. En dat allemaal in het gebied wat door veel mensen wordt overgeslagen, wat in onze ogen doodzonde is. Check de foto’s en we weten zeker dat ook jij verkocht bent 😉

Alle foto's
Bay of Islands / Cape Brett
Kamperen met de bus
Omgeving Cape Reinga
Waipoua Forest
Whangarei Heads
 • Whangarei Heads en Lars
 • New-Zealand Whangarei Heads
 • Whangarei Heads Nieuw-Zeeland
 • Bodyboarden Ocean Beach
 • Camping uitzicht Nieuw-Zeeland
 • Nieuw-Zeeland chillen
 • Nieuw-Zeeland camper
 • Nieuw-Zeeland bus
 • Cape Brett start hike
 • Bay of Islands uitzicht

Whangarei Heads

Het schiereiland die vanaf de stad Whangarei de zee inloopt is schitterend. Het leven is hier goed. Ontelbare kleine baaitjes en stranden maken het een heerlijke plek. Op het einde van het schiereiland ligt Ocean Beach waar regelmatig goed te surfen is. Whangarei Heads is een absolute aanrader.

Kamperen met de bus

Nadat we ons busje hebben omgebouwd is het tijd voor de eerste kampeer ervaringen. En in Northland zit je goed. De prachtig gelegen kleine campings, midden in de natuur, hebben wij in ons hart gesloten.

Bay of Islands / Cape Brett

De Bay of Islands is een populair gebied onder de toeristen. Dat is niet voor niets want het is ook een uniek stukje Nieuw-Zeeland. Vanaf het water is de omgeving goed te verkennen. Maar wij kozen voor een hike tocht over Cape Brett. Na een tocht van 16 kilometer hebben we op het uiterste puntje de nacht doorgebracht in het oude vuurtorenwachtershuis. En toen moesten we de 16 kilometer weer terug, gelukkig vervelen de uitzichten over de Bay of Islands nooit.

Waipoua Forest

De machtig grote Kauri-bomen zijn te aanschouwen in het Waipoua Forest. Het bos is eigenaar van ’s werelds grootste en oudste Kauri-boom. De wegen zijn hier perfect voor een roadtrip en in deze reisroute ontbreekt dit bos dus ook niet.

Omgeving Cape Reinga

Zand boarden op uitgestrekte goudgele zandduinen, op het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland genieten van het uitzicht en met een auto over 90 mile beach crossen? Het is allemaal mogelijk in de omgeving van Cape Reinga.


«

Comments

 1. Moooooooi 😮 Snap dat je helemaal verliefd bent op NZ 🙂

 2. Geweldige foto’s! Cape Reinga, daar zijn we ook geweest. Absoluut een tof pareltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *