Review 100% Nieuw-Zeeland (mo’media)

Een tijdje geleden zijn we gevraagd om het boek 100% Nieuw-Zeeland te reviewen. Omdat dit ook voor ons leuke, interessante en misschien nieuwe inzichten kan geven zijn we hier enthausiast mee aan de slag gegaan. Lees hier wat wij van het boek vonden, voor wie wij denken dat het interessant kan zijn en natuurlijk of je het mee zou moeten nemen naar Nieuw-Zeeland. We worden er niet voor betaald dus we geven onze oprechte mening!

De 100% reisgidsen

De reisgidsen van mo’media zijn kleine en handzame gidsen specifiek voor een stad, regio of land. Per gids worden uit een aantal geografische gebieden de leukste bezienswaardigheden besproken, met zowel de beroemde highlights als ook de geheimen van de stad, streek of van het land. Ondertussen zijn er reisgidsen verschenen voor o.a. Berlijn, Dublin, Noord-Italië, Cuba en nog vele andere bestemmingen. In 100% Nieuw-Zeeland wordt er bijvoorbeeld ingegaan op beide eilanden met onder andere de steden Auckland, Wellington en Nelson en de streken Fiordland en Otago.

Over het boek

100% Nieuw-Zeeland is met zijn 175 pagina’s niet de meest dikke reisgids over Nieuw-Zeeland. Er zijn dan ook consessies gedaan met de diepte van de gegeven informatie. Er wordt natuurlijk nog steeds veel besproken, maar vaak is het maar even vluchtig. De schrijfstijl waarin 100% Nieuw-Zeeland is geschreven was voor ons in eerste instantie even wennen. Waar de door ons gebruikte gidsen (o.a. de Lonely Planet) vooral ingingen op bezienswaardigheden, de geschiedenis, cultuur, mooie routes en natuurlijk plekken om te overnachten of te eten is 100% Nieuw-Zeeland meer beschrijvend geschreven. Zo schetst de auteur een breder beeld van de ervaring die ze zelf heeft gehad. Dit leest wel fijn, maar geeft misschien niet de diepergaande informatie die je soms wel zou willen hebben. Elk hoofdstuk begint met een algemene inleiding over de streek of stad die wordt besproken. Dit wordt gevolgd door de specifieke bezienswaardigheden binnen de stad of streek. Hier komt de beleving van de auteur naar boven. In plaats van een omschrijving te geven van wat het inhoud wordt er een sfeer neergezet die je daar kunt ervaren. Vervolgens wordt er ingegaan op Overnachten, Eten & drinken, Uitgaan en shoppen.

De illustraties in het boek zijn vaak van toegevoegde waarde op het geheel, zo vind je er een kleine kaart van het gebied (niet voldoende om op te kunnen navigeren) en soms foto’s zo mooi zoals je deze zelf niet kunt maken. Hierdoor geeft het wel een goed beeld van hoe Nieuw-Zeeland soms kan zijn. Maar ook dat het natuurlijk moment opnamen zijn. Vooral de flap met reistijden tussen steden is erg handig om je reis goed in te delen.

Voor wie is 100% Nieuw-Zeeland geschikt

Hoewel de reisgids op een leuke manier inzicht geeft in Nieuw-Zeeland, is hij niet ideaal voor iedereen. Er wordt veel aangestipt, maar doordat het voornamelijk vanuit een ervaring beschreven is hebben we niet zoiets gehad van: Fuck, hebben we dit gemist? Dit had ik willen zien! Waar we juist tijdens de reis af en toe iets lazen waardoor we getriggerd werden om het te bezoeken. De reis die de auteur heeft gemaakt verschilt misschien ook te veel met die van ons, er worden voornamelijk duurdere activiteiten, hotels en restaurants besproken. Backpackers zouden we dan ook afraden om met alleen 100% Nieuw-Zeeland op pad te gaan. Maar maak je een rondreis met wat meer luxe of ga je voor een vakantie dan biedt 100% Nieuw-Zeeland een prima handvat om het prachtige land te ontdekken.

Al met al is 100% Nieuw-Zeeland een leuk boek als je wat meer achtergrond informatie wilt maar geen saaie opsommingen wilt lezen over verschillende bestemmingen of bezienswaardigheden. Houdt er wel rekening mee dat je soms juist wel die achtergrond informatie zou willen hebben!

100% Nieuw-Zeeland: overzicht

  • ISBN: 978-90-5767-455-6
  • Auteur: Kirsten Rødsgaard-Mathiesen
  • Uitgever: Mo’media
  • Pagina’s: 175
  • Prijs: €14,95
  • Gepubliceerd: 2010

  • «

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *