Roadtrip langs de Seine

De bekendste rivier van Frankrijk volgen tot Rouen

De dosis aan zee, kliffen en frisse lucht is opgebouwd en het is tijd om een stuk van het Franse binnenland te bezoeken. Roadtrip time! We volgen de Seine voor enkele Chateaus, kleine dorpjes en een bliksem stedentrip Rouen.

De Fransen lijken geen enorme fan van wegen vlak langs het water, dit zal vast zijn redenen hebben maar jammer is het af en toe wel. Helemaal als je ziet hoe gruwelijk de wegen zijn als ze wél langs het water gaan. Of het nu de kust is, of de Seine. De Seine loopt van achter Parijs, wij zullen haar niet zo ver volgen. Simpelweg omdat de kust niet te lang alleen gelaten kan worden. Voorbij Rouen stoppen we bij een klein dorpje; le Vaudreil aan een zijtak van de Seine. Het dorpje is rustig op de lokale Bar Tabak na en voor ons de ideale stop om te overnachten.

Chateau Martainville

Via een folder bij een Office du Toerisme zijn we achter het bestaan van een sprookjesachtige kasteel gekomen. Die niet misstaat in het Land van Ooit.

De gehoopte authentieke inrichting was er enigszins. Het kasteel is ingericht met meubels die ons meeneemt door de verschillende eeuwen heen. Wel jammer want na drie slaapkamers vragen we ons toch af waar de ruimte oorspronkelijk voor werd gebruikt. En na tien kasten te hebben gezien is dat voldoende voor een dag. Maar eerlijk is eerlijk, de prijs kwaliteit verhouding is goed alsook de informatie voorziening! Waarvoor je dit kasteel echt zou moeten zien is het aanblik vanuit de tuin. De tuin is in oorspronkelijke staat hersteld en versterkt het sprookjesachtige karakter.

Rouen en Vieux-Port

We vervolgen onze roadtrip naar de volgende stop: Rouen. We zijn er nog niet helemaal over uit of we weer toe zijn aan een stad en of Rouen de moeite waard is. Bij het passeren van de stad zijn we snel overtuigd. “Dit moeten we echt zien, kijk die kathedraal!” Snel parkeren we de camper en we worden niet teleurgesteld. Rouen is een ideale stedentrip stad! Er is voor ieder wat wils, van enorme kathedralen tot leuke achteraf weggetjes met kleine boetiekjes, antiekwinkeltjes en alles wat je van een stad verwacht. Hier loop je met gemak een paar dagen rond zonder je te vervelen. De Seine loopt niet door het centrum maar er vlak langs, enkele parkjes bieden ultieme chill plekken.

Wij nemen niet de tijd om Rouen tot op het bot te leren kennen en houden het bij een bliksembezoek. Zo houden we nog wat over voor later. De Seine voert ons via het industriegebied van Rouen, de laatste grote commerciële haven aan de Seine, naar rustigere gebieden tot we stoppen bij Vieux-Port. De route is het aanraden waard, het landschap golft met af en toe schitterende uitzichtpunten.

Vieux-Port blijkt, althans dat zeggen ze zelf op de informatie bordjes, een populaire bestemming te zijn om zijn authentieke vakwerk huizen. Mooi zijn ze zeker, maar volgens ons staan ze ook op andere plaatsen in Frankrijk. Desalniettemin is het een leuk dorpje langs de Seine, waar we een eenzaam plekje vinden om de nacht door te brengen. Heerlijk die rust. De volgende ochtend volgen we de Seine nog enkele kilometers om er uiteindelijk afstand van te doen, we steken een stukje af op zoek naar de stranden van Normandië.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *