Roadtrips, Kiwi’s en… stages!

Reizen door Nieuw-Zeeland is een prachtige ervaring: je ontmoet veel mensen en maakt nieuwe vrienden, je kunt de prachtige natuur van het land ontdekken en er zijn meer dan genoeg activiteiten om te ondernemen.

Een andere motivatie om dit land te bezoeken is om hier stage te lopen. Dit is een effectieve en leuke manier om een onvergetelijke trip te maken naar het land van de Kiwi’s. Zo kun je doordeweeks jouw competenties ontwikkelen die belangrijk zijn voor jouw studierichting en kun je in de avonden en weekenden genieten van de schoonheid van Nieuw-Zeeland.

Wanneer je voor een stage naar Nieuw-Zeeland wilt gaan, dien je het Working Holiday visum aan te vragen, dit is het meest geschikte visum. Zonder een visum kun je Nieuw-Zeeland niet binnenkomen. Het Working Holiday visum geeft je het recht om tijdens jouw stage maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever te werken in Nieuw-Zeeland. Mocht je na deze periode langer in het land willen verblijven en werken, kun je bij een andere werkgever een bijbaantje of stage te zoeken.

In Nieuw-Zeeland zijn er meerdere bedrijven die auto’s verhuren. Dit kan handig zijn als je op eigen tempo bepaalde plekken wilt bezoeken. Om een auto te huren is het natuurlijk noodzakelijk om in bezit van een geldig rijbewijs. Echter eisen de meeste verhuurders dat je in het bezit bent van een internationaal rijbewijs. Een Nederlands rijbewijs is dan dus niet toereikend. Om een internationaal rijbewijs aan te vragen, kun je terecht bij de ANWB.

Een plaats die je zeker moet bezoeken is Rotorua. Dit gebied heeft veel geothermische activiteit en je kunt er van alles doen: verwen jezelf met een spa behandeling, bezoek een eeuwenoud Maori dorp of probeer een van de extreme sports zoals zorbing, skydiving of luging. Ook Coromandel is het vernoemen waard. Hier vind je de mooiste zandstranden en regenwouden. Zowel voor een ontspannen als avontuurlijke trip ben je hier aan het juiste adres. Naast deze plaatsen zijn er enorm veel andere gebieden die je zeker wilt zien. Nieuw-Zeeland is uitermate geschikt om bijvoorbeeld ieder weekend een ander deel van het Noorder- en Zuidereiland te bezoeken.

“Een stage in Nieuw-Zeeland is echt aan te raden. Ik studeer Natuurbeheer en een stage is een verplicht onderdeel van mijn studie. Waar kon ik dit beter doen dan in Nieuw-Zeeland? Dit land stond al hoog op mijn lijstje van landen die ik wilde bezoeken. Door deze reis te combineren met een stage heb ik twee doelen in een keer gerealiseerd.
Het was geweldig om hier de natuur te bestuderen, die natuurlijk veel diverser en interessanter is dan het Nederlandse landschap. Ik heb de mooiste plekjes van de wereld gezien en heb een unieke band opgebouwd met de mensen die ik hier heb ontmoet. Als ik mijn diploma op zak heb ga ik misschien wel terug om hier een baan te vinden!”

Wil jij ook een geweldige stage, gezellige mensen ontmoeten en de tijd van je leven hebben? Stagehuis is een organisatie die jou helpt om een stage te vinden in onder andere Nieuw-Zeeland en heeft stages beschikbaar voor iedere studierichting. Bovendien assisteert deze organisatie je bij alle voorbereidingen die bij een buitenlandse stage komen kijken: huisvesting, verzekeringen, de visum aanvraag, vliegtickets etcetera. Kijk eens op stagehuis.nl.

Kia ora!


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *