Schade aan je kampeerauto: wat te doen?

Hulp bij het afsluiten van de juiste camperverzekering

Gastartikel – Het aantal campers in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen. Inmiddels zijn het er meer dan 100.000. Het is dan ook niet verrassend dat veel Nederlanders op reis gaan met een camper. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Wat moet je doen als je schade hebt aan je kampeerauto?

Welke camperverzekering moet je afsluiten?

Een camperverzekering met minimaal een WA-dekking is, net als een autoverzekering, verplicht in Nederland. Met deze verzekering ben je altijd verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Voordat je op vakantie gaat, kun je het beste camperverzekeringen online met elkaar vergelijken en op basis daarvan een keuze maken. Probeer daarbij in kaart te krijgen wat het eigen risico is bij schade en waar je bij totaal verlies recht op hebt. Dit kan zowel de nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde zijn. Kijk daarnaast ook naar het gebied waarin de dekking geldig is. Zo zijn sommige verzekeringen alleen geldig in Europa, terwijl andere ook voor andere werelddelen dekking bieden. Andere vragen die je jezelf bij het afsluiten van een kampeerautoverzekering kunt stellen zijn:

  • Hoeveel dagen mag je aaneengesloten met de camper in Europa verblijven?
  • Wat is het aantal toegestane kilometers per jaar dat je met de camper mag rijden?
  • Is de inboedel van de kampeerauto ook meeverzekerd?

Verzekering voor je camper en hulpverlening

Schade aan je auto of camper in het buitenland is helaas niet altijd te voorkomen. Bij een dergelijke gebeurtenis ben je blij dat je een autoverzekering of kampeerautoverzekering hebt afgesloten! Sluit hierbij ook een dekking af voor pechhulp. Zo krijg je vaak een vergoeding voor de huur van een vervangende kampeerauto vanaf je geplande vertrekdatum. Het huren van een andere camper is namelijk niet goedkoop, en je wilt er je vakantie niet door laten verpesten. Ook zijn hierbij kosten voor hulp bij pech onderweg inbegrepen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in het buitenland alle kosten voor pechhulp zelf moet betalen. Lees de voorwaarden van de verzekering voor je kampeerauto wel altijd goed door voordat je op vakantie gaat.

Het voordeel van een WA casco verzekering voor je camper

Met een goede kampeerautoverzekering kun je met een gerust hart op reis naar de mooiste bestemmingen binnen- en buiten Europa. Naast de WA-verzekering zijn er nog een aantal aanvullende opties waardoor je nog beter verzekerd bent. Zo ben je met WA-casco verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen én voor sommige schades aan je eigen kampeerauto. Dit betekent dat bijvoorbeeld schade door storm of hagel wordt vergoed. Op sommige Europese bestemmingen valt er namelijk vrij veel regen en hagel. Zo staat het Gardameer bekend om de stevige hagelbuien. Met een allriskverzekering is ook schade door eigen schuld en door vandalisme gedekt. Een WA-casco of allriskverzekering is aan te raden voor nieuwe kampeerauto’s. Een kampeerauto is namelijk veel geld waard en het is zonde wanneer je bij schade niet verzekerd blijkt te zijn. Het is een kleine moeite waar je veel profijt van hebt!


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *