Tornado slaat toe

Afgelopen nacht treft een tornado het kleine westkustelijke plaatsje Hector. De tornado verwoeste het plaatselijke theater, tilde daken op en de elektriciteit viel uit.

Het oude theater en de plaatselijke danszaal zijn binnen enkele seconden verwoest. Van verschillende gebouwen zijn de daken verdwenen en zelfs een achterdeur is weg gewaaid verteld Dennis Paxie eigenaar van de Ngakawau winkel.

Een andere plaatselijke inwoner verteld dat de wind rond 00:30 uur zijn huis heen en weer schudde, maar het was gelukkig snel weer over.

De elektriciteit viel uit nadat de bliksem had ingeslagen in een elektriciteitshuis. Op dit moment is de elektriciteit weer aangesloten.

Ondanks de schade was het best spectaculair. We hebben een bliksemflits gezien die wel vijf tot acht seconde duurden, aldus een inwoner van het dorp.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en is de schade te overzien.

De afgelopen jaren zijn er een aantal tornado’s door het gebied, 30 kilometer noord oost van Westport getrokken.

Erik Westergaard manager bij Buller Elektriciteit zei dat dit soort tornado’s afkomstig zijn van zee. De tornado heeft een aantal elektriciteit leidingen beschadigd. “We hebben met man en macht van 00:30 uur tot vijf uur vanmorgen gewerkt om de elektriciteit weer aan te krijgen”.
De elektriciteit was uitgevallen in het gebied tussen Hector tot aan het noordoostelijke plaatsje Seddonville.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *