Trailrunnen in Marokko

Waarom en hoe je moet trailrunnen in Marokko

Een gouden tip voor iedereen die sportief is en op vakantie gaat naar Marokko: één van de leukste manieren om dit prachtige land te ontdekken, is door te trailrunnen. Trailrunnen is in feite niets anders dan hardlopen op onverharde paden. Lees hier waarom je zou moeten gaan trailrunnen en hoe je eraan begint!

De trailrun gemeenschap in Marokko

Ben je opzoek naar een epische ultra marathon, of heb je nog niet eerder op een trail gerend? In Marokko is er voor ieder wat wils. Hardlopen past goed in de Marokkaanse cultuur, en de community is daarom ver ontwikkeld. Als je in Marokko gaat hardlopen ben je dan ook al snel aan het trailrunnen. Veel paden of wegen zijn namelijk onverhard en uitdagend. Daarnaast biedt elke regio weer nieuwe soort tracks: over bergen, door de woestijn, over het strand. Marokko heeft het allemaal.

Trailrunnen door Marokko als een pro

Trailrunnen kan op heel veel verschillende manieren gebeuren. Ben je getraind en fanatiek, dan kun je aan een van de vele wedstrijden meedoen. Van de ‘zwaarste loopwedstrijd op aarde’, de Marathon des Sables, die 250 kilometer lang door de Sahara voert. Tot de zes dagen durende race over het Hoge Atlasgebergte Trans Atlas Marathon. Maar er zijn ook genoeg races met kortere afstanden te vinden, zoals de Morocco Race (10 tot 95 kilometer afstanden).

Zelfstandig trailrunnen: ga op ontdekkingstocht

Maar minstens even gaaf als een race, is het om zelfstandig te trailrunnen in Marokko. Het biedt een perfecte combinatie: je ervaart het landschap en ontmoet de lokale bevolking op een bijzondere manier. Je loopt er namelijk met niks anders dan jezelf doorheen. Daarnaast heb je wel een redelijk tempo en zie je dus een stuk meer dan wanneer je gaat hiken. Niet te vergeten, je bent lekker aan het sporten en daagt jezelf fysiek uit.

Tip: Dit is ook hoe ik het liefst trailrun in Marokko. Lekker op ontdekkingstocht en het landschap ontdekken. Op mijn runkeeper account kun je voor wat inspiratie de tracks terugvinden die ik in Marokko heb gelopen.

De voorbereiding: zo ga je voorbereid van start

Het is niet moeilijk om te gaan trailrunnen. Zorg voor goede kleding, schoenen, voldoende water en een volle telefoon met een offline kaart. En dan gewoon gaan! Je kunt zonder planning gaan lopen, door simpelweg het pad te volgen wat voor je ligt. In de steenachtige woestijn of aan de kust is dit echt een aanrader. Het landschap is overzichtelijk en je kunt een logische route volgen. Langs het strand heen en over de klif terug, bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een meer zorgvuldig uitgezochte route? Dan kun je met een aantal hulpmiddelen, zoals de app Wikiloc, altijd een mooi wandelpad vinden. Ook kun je met een trailrunguide op pad, bijvoorbeeld met één van de verschillende guided trekkings in de omgeving van Marrakesh.

Anniek en Mattias van Welivealittle reizen met een zelfgebouwd geel 4×4 busje naar de grensgebieden van Europa. Landen als Marokko, Albanië, Turkije, Georgië, Armenië en Rusland liggen dichtbij Nederland maar voelen als een heel andere wereld. Wij hebben ze gevraagd hun reisavonturen en ervaringen met ons te delen. Voor een dagelijkse portie @Welivealittle avonturen volg je ze op Instagram.”


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *