Vergeet Northland niet in Nieuw-Zeeland

Northland, het noorden van Nieuw-Zeeland, is aan!

Een groot nadeel van een rondreis door Nieuw-Zeeland is de tijdsdruk. Er is zo veel te zien en doen dat je haast geen tijd hebt om er van te genieten. Helemaal als je korter dan een maand de tijd hebt. Het wordt daarom nog belangrijker om een goede reisroute op te stellen en te weten wat er allemaal te zien en doen is. En vooral ook wat jij belangrijk vindt. Waarom kom je naar Nieuw-Zeeland, wat mag jij absoluut niet missen? We horen regelmatig dat mensen vooral voor het Zuidereiland gaan, terwijl het Noordereiland net zo mooi is. Hier schreven we al waarom jij niet alleen het Zuidereiland moet bezoeken. Omdat op het Noordereiland Northland vaak wordt overgeslagen komt hier een ode aan dit subtropische deel van Nieuw-Zeeland. Is dit teveel tekst, bekijk dan onze Reizen in Beeld: Norhtland.

Heerlijke natuur en temperatuur

De eerste reden om Northland hoog op je lijstje te plaatsen is net als in de rest van Nieuw-Zeeland; de natuur. Hoewel het hier misschien niet zo ruig en rauw is als die op het Zuidereiland heb je hier toch meer dan genoeg landschappen en flora en fauna waarvan je versteld staat. Om te beginnen met een gebied dat wel door genoeg toeristen wordt gevonden; The Bay of Islands. De naam is precies wat het is, een baai met daarin 144 eilanden. In alle verschillende vormen en formaten. Er zijn diverse manieren om de baai te verkennen, van boot- of kajaktochten tot helikoptervluchten. Maar net zo tof is het om een hike langs de baai te maken. Die naar Cape Brett bijvoorbeeld.

Veel toeristen draaien na The Bay of Islands weer om, terwijl de bezienswaardigheden echt nog niet op zijn. Zo zijn er nog een paar paradijsachtige baaien waar je met geluk wildlife in Nieuw-Zeeland kan spotten. Dolfijnen zie je hier regelmatig en met een snorkel set gaat er een nieuwe wereld voor je open. Voor de duikliefhebbers heeft Northland de Poor Knights eilanden. Een schitterend onderwaterreservaat. Maar ook op het vasteland is genoeg natuur te vinden, bijvoorbeeld Waipoua Forest, het grootste overgebleven inheemse bos van het Northland. De Kauri boom is hier de koning van het bos. Als je voor deze imposante boom staat snap je waarom dit de koning is. En dan zijn we nog niet eens helemaal tot het noordelijkste puntje van Northland gegaan..

Cape Reinga, het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland

Deze plek alleen al maakt Norhtland een bezoek waard. Vandaar dat we Cape Reinga ook hebben losgetrokken. Want boeit al het bovenstaande je niet dan doet Cape Reinga dat misschien wel. Al is het maar door de manier waarop je naar Cape Reinga kunt rijden, over het strand. Ninety Mile Beach, dat eigenlijk maar 88 kilometer lang is, staat als officiële snelweg op de kaart. Hoe vet is dat?! Hoewel een 4×4 wordt aangeraden laat Jeremy Clarckson zien dat het ook zonder vier wiel aandrijving kan.

Let op: Rij je in een huurauto in Nieuw-Zeeland dan mag je niet altijd over Ninety Mile Beach rijden (ook niet met alle 4×4’s). Dubbelcheck dit en hou uiteraard goed rekening met het getijde.

Geniet in eerste instantie van het uitzicht bij Cape Reinga, dat een histories Nederlands randje heeft. Overal staat aangegeven dat dit het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland is, om precies te zijn dit is het net niet. Het echte meest noordelijke punt is afgesloten. Desondanks wordt het er niet minder mooi op. Is de oceaan kalm dan zie je een duidelijke scheidingslijn in het water lopen waar twee oceanen elkaar ontmoeten. De Pacific Ocean en Tasman Sea voegen zich hier samen. Trek gerust een paar dagen uit voor Cape Reinga, want als je de DOC camping aan de Spirits Bay ziet wil je hier niet meer weg.

Tip: Vergeet niet om van tevoren boodschappen in te slaan. De dichtstbijzijnde supermarkt is namelijk 66 kilometer terug.

In Northland kom je tot rust

Doet natuur je helemaal niets, ga dan naar Northland voor de rust. De afgelegen baaien geven je sowieso een paradijselijke gevoel. En dat wordt versterkt omdat het grootste deel van de tijd het heerlijk rustig is hier. Ultiem tot rust komen. Zoals gezegd, de meeste toeristen komen niet zo ver in het noorden. Je hoeft het dus met een stuk minder mensen te delen. En dat het niet wordt aangedaan heeft echt niet met de faciliteiten te maken, want je vindt hier een paar van de mooiste DOC campings van Nieuw-Zeeland. Als je nu nog niet om bent dan weten wij het ook niet meer..


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *