De volgende bestemming: IJsland

Na vier maanden ‘thuis’ zijn we onderweg naar het land van vuur en ijs

Het is een lange tijd stil geweest rondom onze reisverhalen. De reden hiervoor is simpel, we waren in Nederland en het ‘normale leven’ had ons snel in zijn greep. Gelukkig wisten we van tevoren dat het tijdelijk was. Nu vier maanden verder hebben we de camper weer in beweging getrokken en zijn we onderweg naar IJsland.

Tijdelijk in Nederland

De reden van de tijdelijke terugkeer was driedelig; werk, familie & vrienden en het ligt op de route. Hoewel we voor het grootste deel van onze werkzaamheden locatie onafhankelijk zijn, was het dit keer nodig om op locatie aanwezig te zijn. Hier hielden we vanaf de start van onze reis rekening mee en aangezien de gewenste route zich naar het noorden zou gaan begeven, was het de ideale combinatie. Een mooi bijkomend voordeel, familie en vrienden opzoeken! Wat twee maanden in Nederland zou moeten worden, is uitgelopen tot vier maanden. Met een tijdelijk huis tot onze beschikking hadden we opeens weer een normaal leven. Het werk stapelde op en de tijd vloog voorbij. Het grootste voordeel van de werkzaamheden; we kunnen de ferry overtocht naar IJsland bekostigen!

Onderweg naar IJsland

Nu is het dan eindelijk zo ver, we zijn onderweg naar IJsland. Afgelopen maand hebben we de reis intensief voorbereid en nu staan we te popelen om morgen de ferry op te rijden. De beslissing om naar IJsland te gaan heeft aardig wat voeten in de aarde gehad, Ninja kan namelijk niet mee. Hij zou dan vier weken in quarantaine moeten en dat willen we hem niet aan doen. Aan de andere kant staat IJsland al heel lang op onze wish list en is de maand september de ideale reistijd. Omdat we nu alle middelen hebben om dit (hopelijk) geweldige land te gaan ontdekken, is de moeilijke beslissing genomen om Ninja in Nederland achter te laten bij Dasja haar ouders.
Alles wat we denken nodig te gaan hebben is aangeschaft, van regenbroeken tot water- en winddichte jassen en nieuwe wandelschoenen. Alles om niet voor verrassingen te komen staan. De fietsen zijn omgewisseld voor mountainbikes van vriendelijke donateurs (nogmaals dank daarvoor!) en we zijn klaar voor ons avontuur. Over zes weken halen we Ninja weer op en is ook hij weer echt thuis.

Wat we geregeld hebben en gaan doen

IJsland is tot nu toe het land waar we ons het beste op hebben voorbereid. Simpelweg omdat we weten dat we (maar) vijf weken hebben en niets willen missen. Er is heel bewust gekozen voor deze periode, het hoogseizoen is net voorbij en de kans om het noorderlicht te spotten wordt elke dag groter. Al snel bleek het voor ons voordeliger om de camper mee te nemen op de ferry (in tegenstelling tot er één te huren op IJsland). Bijkomend voordeel de ferry stopt ook op de Faeröer Eilanden dus hier gaan we ook een week rond crossen. Er vaart maar één maatschappij op IJsland (Smyril Line) en de overtocht hebben we geregeld via IJslandspecialist.nl. Dit kan uiteraard ook direct bij Smyril Line maar aangezien de prijzen gelijk waren vonden wij het fijn een Nederlandse tussenpersoon te hebben. Hiervan ontvingen we direct een goede IJsland gids die ons heeft geholpen tijdens de voorbereiding.

De kosten: De overtochtkosten zijn uiteraard afhankelijk of je met voertuig of zonder reist. Wij hebben voor een retour met camper naar IJsland en dus een tussenstop of de Faeröer eilanden €2250,- betaald. Hier zitten vier warme maaltijden bij inbegrepen maar slapen wij wel in een hut met in totaal zes personen.

Aangezien we vijf weken op IJsland hebben, kunnen we voor sommige dingen de tijd nemen, zo gaan we één van de mooiste meerdaagse wandelingen lopen; de Laugavegur trail. Deze hebben we alvast geboekt om zeker te zijn van een vrij bed in de hutten… Vijf weken zou ook meer dan genoeg moeten zijn om de Ring Road helemaal af te rijden. Maar first things first de Faeröer Eilanden, we zijn ze bijna vergeten zo druk waren we bezig met IJsland.


«

Comments

 1. Hallo globetrotters,
  Wat ontzettend leuk dat jullie naar IJsland gaan. Onze Yuri gaat zijn vrouw Jolanda en onze kleinzoon Lucas volgend jaar ook naar IJsland. Dus we gaan jullie verslagen met veel belangstelling volgen.

  • Dasja
   augustus 28th

   Hi Anneke en Piet,

   Wat leuk dat jullie onze website hebben gevonden. De IJsland verhalen verschijnen snel, we stappen namelijk morgen weer op de ferry. Tof dat Yuri met zijn gezin naar IJsland gaat. We zullen straks vast een aantal tips voor hem hebben! Mocht hij vragen hebben dan kan hij altijd mailen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *