Waarom je niet alleen naar het Zuidereiland moet gaan

De diversiteit in Nieuw-Zeeland zie je alleen door beide eilanden te bezoeken

Tot onze verbazing horen we vaak dat mensen alleen het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland willen aandoen tijdens hun reis of vakantie. Gek, want waarom in meer dan een dag helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen om vervolgens maar één van de twee eilanden te zien? Beide eilanden zijn zo verschillend en dat is nou juist het mooie aan Nieuw-Zeeland. De diversiteit. Het ruige Zuidereiland met ontzettend veel wildlife, terwijl het Noordereiland de plekjes heeft om te genieten van tropische temperaturen op schitterende stranden, en oh ja ook nog eens een overvloed aan geothermische wonderen heeft.

Het Zuidereiland is lijp, klopt

Je moet het ook zeker niet overslaan, op het Zuidereiland zie je de ruigheid waar Nieuw-Zeeland om bekend staat. Met de alpen van het zuiderlijkhalfrond als voornaamste trekpleister zie je hier waar de natuur allemaal toe in staat is. Van epische gletsjers, tussen het regenwoud door, tot mythische bergen altijd bedekt onder een flink pak sneeuw. Dat allemaal wordt natuurlijk aangevuld met een overvloed aan stranden, vooral zwarte- en kiezelstranden. Waar het Zuidereiland vooral in uitblinkt is de overvloed aan wildlife. Je vindt hier de meest unieke dieren, van zeehonden en zeeleeuwen tot de schattigste pinguïns en de grootste zeedieren ter wereld. Ja het Zuidereiland is een wildlife paradijs met bossen waar je met gemak jaren in kunt overleven.
En wil je het dan nog iets ruiger hebben, dan kan je de adrenaline door je lichaam laten gieren in één van de meest unieke attracties. Hier is het bungeejumpen uitgevonden en verder doorontwikkeld. Maar er zijn veel meer lijpe dingen bedacht om je hart sneller te laten kloppen. Kortom het Zuidereiland is vet, en je moet het gezien hebben. Maar het Noordereiland heeft net zoveel te bieden.

Maar het Noordereiland zal je ook verbazen

Het Noordereiland heeft een veel rustiger klimaat, waar het op het Zuidereiland veel regent, is dat minder op het Noordereiland. De begroeiing is daardoor anders, de stranden zijn minder ruig en sommige zien en voelen aan als een tropisch paradijs. Het enige wat mist zijn de palmbomen. Maar het Noordereiland is zo veel meer dan heerlijke stranden. Zo vind je hier één van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland, het Tongariro National park. Met één van ’s werelds mooiste dag wandelingen, de Tongariro Alpine Crossing. Vergeet niet de unieke geothermische wonderen in en rondom Taupo en Rotorua. Alsook de Kauri Tree en breng een bezoek aan misschien wel de mooiste stad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Wil je echt wat unieks zien zorg dan dat je helemaal naar het noorden gaat. De Bay of Islands is een uniek met tig eilandjes verspreid over een helder blauwe baai. Maar ook de rest van Northland laat je mond open vallen, Cape Reinga bijvoorbeeld of pak de strand snelweg 90 mile beach. Ja het Noordereiland heeft genoeg schitterende en unieke dingen die je niet wil missen, en dat allemaal met een veel lekkerder klimaat. Ultiem genieten dus.

Ontdek de bezienswaardigheden voor beide eilanden

Bezoek daarom beide eilanden

Ons advies is, ga voor diversiteit en bezoek beide eilanden. Als je het een beetje goed indeelt is het helemaal niet zo lastig om te organiseren. Bekijk onze reisroute voor 2-3 weken maar eens. Je ziet er natuurlijk niet alles mee, maar de kans dat je over een jaar nog een keer naar de andere kant van de wereld vliegt is klein, toch? Maak daarom niet alleen het Zuidereiland mee maar probeer een totaal beeld te vormen van wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *