Wandelroutes Mount Tongariro worden weer heropend

Sinds 6 augustus zijn enkele wandelroutes afgesloten door de uitbarsting van Mount Tongariro. Het waarschuwingsniveau voor Mount Tongariro is zodanig verlaagd dat er door medewerkers van het Department of Conservation (DOC) bekeken wordt of de wandelroutes kunnen worden heropend.

Kort geleden werd het waarschuwingsniveau nog verhoogd naar level twee, maar het gewaar lijkt deels geweken waardoor de gevarenzone wordt terug gebracht tot een omtrek van 3 kilometer. Het DOC meldt dat de gevarenzone nog enige tijd gehanteerd wordt en pas helemaal opgeheven zal worden zodra er meer informatie en kennis is over het gas- en as samenstelling. Dit is belangrijk om toekomstige scenario’s te kunnen voorspellen.

Gelukkig gaat er door de verkleining van de gevarenzone weer een aantal wandelroutes open. De heropening van de Tongariro crossing zal echter nog even op zich laten wachten. De door ons ook besproken Tongariro crossing is een van de mooiste eendaagse wandelingen in Nieuw-Zeeland en loopt vlak langs de voet van Mount Tongariro. Hierdoor valt deze crossing nog binnen de gevarenzone waardoor het nog even duurt voordat er weer genoten kan worden van deze prachtige wandelroute.

De uitbarsting heeft ook enkele faciliteiten en wandelroutes beschadigd waardoor niet alle wandelroutes toegankelijk zullen zijn. Informeer jezelf dus goed bij een lokaal kantoor van het DOC. Zij hebben altijd het laatste nieuws en kunnen je informeren over de gangbare wandelroutes.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *