Wat te doen in de buurt van het Gardameer?

Naast relaxen aan het water kan je ook gaan road- of citytrippen

Het Gardameer is een populaire zomerbestemming onder ons Nederlanders. Wij waren er nog nooit geweest en gingen eens kijken waar die ophef nou precies om te doen was. Maar dan niet in de zomer, wij verkennen het Gardameer en haar omgeving als het rustig is; begin November. En eerlijk is eerlijk, zo groot hadden we het Gardameer niet verwacht! Goed 85 kilometer weg loopt langs de oostkant. Het is hier zeker goed genieten, dit is wat wij deden in de buurt van het Gardameer.

Lago di Ledro ofwel Ledromeer

Lago di Ledro, het Ledromeer in het Nederlands, is één van de zuiverste meren van Italië. Met dit gegeven reden wij de kronkelweggetjes omhoog tot aan Molina di Ledro. En zeker, het Ledromeer is ontzettend helder! Of je er speciaal voor naar Italië moet rijden, nee. Maar als je in de buurt van het Gardameer zit en je wilt de omgeving beter bekijken dan is dit een leuke roadtrip! Er gaan verschillende wandelingen, maar helaas gaat er geen een om het meer heen. In de zomer lijkt het zich vooral op het meer af te spelen; waterfietsen zijn helemaal hot.

Lazise en Sirmione

Lazise is een klein en schattig ommuurd stadje met, zoals veel dorpjes aan het Gardameer, een heerlijk uitzicht over het grootste meer van Italië. Dit uitzicht wordt nog beter met een ijsje van de ijscoman op de hoek bij het kleine haventje van Lazise. Dwaal daarna door het stadje voordat je verder op roadtrip gaat. Sirmione is de moeite waard. Dit stadje, gelegen op een schiereiland in het meer, heeft naast een leuk stadscentrum nog een bezienswaardigheid: een kasteel op het uiterste puntje. Als je vanaf hier niet kan genieten van de uitzichten dan weten wij het ook niet meer..

Alle foto's
Lago di Ledro
Soave
Venetië
Verona
 • Italië Lago di Ledro
 • Lago di Ledro Italië
 • Italië Verona Torre dei Lamberti
 • Balkonnetjes in Verona
 • Verona Italië
 • Romeo en Julie Balkon Verona
 • Verona Italië
 • Kasteel Soave Italië
 • Arena Verona Italië
 • Italië Soave Stadsmuur
 • Soave Italië
 • Venetië San Giorgio Maggiore

Verona

Nu laten we het Gardemeer achter ons en bezoeken we de stad die bekend staat om een balkon. Namelijk het balkon van Romeo en Julia. Speciaal is het er niet, druk dat dan weer wel. Gelukkig heeft Verona genoeg andere bezienswaardigheden, zoals Torre dei Lamberti en Castelvecchio. Het meest indrukwekkende gebouw is de Arena, hoewel het de entreeprijs niet waard is blijft het een uniek aanzicht (juist van buiten). Maar je kan je ogen ook uitkijken in de gezellige winkelstraat waar kleine boetiekjes worden afgewisseld met bekende merken. Na een middagje door het centrum struinen hebben wij de meeste dingen wel gezien en rijden door richting Soave.

Soave

Soave is vooral in de schemer een genot om te zien. Dit klein ommuurde stadje heeft een heerlijke sfeer als de lichten aan gaan en de mensen naar buiten komen. Al bezoek je niets, er is een klooster en een kasteel met uitzicht over de omgeving, de straatjes van Soave alleen zijn bezienswaardig genoeg. En dat op nog geen 100 kilometer van het Gardameer.

Tip: Met een camper is Soave goud, de lokale camperclub heeft gezorgd voor gratis WiFi en stroom. Je betaalt alleen vijf euro parkeergeld voor 24 uur.

Venetië

Venetië is bij iedereen bekend maar dat deze unieke stad, gebouwd op meer water dan land, vanaf het Gardameer prima aan te rijden is weten minder mensen. En het mooie is dat je Venetië in een (halve) dag kan bezoeken. Natuurlijk is dan niet alles te zien, maar genoeg om een goede indruk te krijgen van de stad en het leven daar. Tijdens ons bezoek hebben we de twee grootste eilanden bezocht, ontdek onze hoogtepunten van de eilanden. Achteraf hadden we graag nog een van de minder drukbezochte eilanden willen zien. Maar dat is er niet van gekomen.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *