Wat te doen in Lagos?

Mis niets tijdens jouw bezoek aan Lagos en omgeving

Aan de zuidkust van Portugal vind je het stadje Lagos. Lagos heeft alles te bieden wat je van een zon, zee en stad vakantie verwacht. Lees hier de ins en outs van Lagos en omgeving, om niets te missen in de Algarve en jouw bezoek aan dit geweldige gebied perfect te laten verlopen.

Lagos, de stad

In Lagos wonen ongeveer 22.000 mensen. Maar in de zomer zijn dat er een stuk meer. Het is een populaire badplaats voor zon toeristen. Dat is ook niet gek. Het strand heeft een prachtig historisch stadscentrum (met een pijnlijke historie overigens..), mooie pleinen, een uitgestrekte boulevard, meerdere stranden en adembenemende rotsformaties. Het stadje bruist dan ook van een gemengde groep toeristen in het hoogseizoen. Dat kan soms druk zijn, maar dat betekent ook dat er veel leuke restaurantjes, kroegjes en feestjes in de aanbieding zijn.

Omgeving: outdoor activiteiten

Maar de reden dat Lagos een perfecte vakantiebestemming is, vind je niet alleen ín Lagos, maar juist ook daarbuiten. De stad is omringd met fantastische stranden, rotskusten en een pittoresk binnenland. Als je het gezellige Lagos gebruikt als thuisbasis voor je vakantie, dan zijn dit een paar gouden tips voor uitstapjes naar de omgeving.

  • Lagos is een perfecte basis voor surftrips naar de top of the bill surfstranden westelijk van Lagos. Er zijn meerdere surfscholen en hostels in Lagos. Zij zorgen voor de boards, wetsuits en lunch, en nemen je in gave Landrover Defenders mee op pad. Naar het strand met de beste golven van die dag, aan de zuidkust of westkust tot aan Praia de Cordoama.
  • Ben je het surfen zat, dan is het tijd om te voet de omgeving te gaan verkennen. Vanuit Lagos loop, mountainbike of trailrun je westelijk langs de kust over indrukwekkende rotsformaties. In een dag loop je heen en weer naar Luz, een schattig kustplaatsje met wederom een indrukwekkend surfstrand.
  • Heb je eigen vervoer? Trek dan ook nog het binnenland in, noordelijk van Lagos. De pittoreske dorpjes en het onaangetaste heuvellandschap maken een perfecte bestemming voor een dagtrip door de Algarve.

Bereikbaarheid

Wat een vakantie naar Lagos nog een stuk aantrekkelijker maakt, is de goede en goedkope bereikbaarheid. Een vlucht vanuit Nederland naar Faro, het dichtstbijzijnde grote vliegveld hoeft niet veel te kosten. Een trein brengt je met een directe verbinding van Faro naar Lagos, en veel accommodaties verzorgen ook shuttle taxi’s of bussen.

Anniek en Mattias van Welivealittle reizen met een zelfgebouwd geel 4×4 busje naar de grensgebieden van Europa. Landen als Marokko, Albanië, Turkije, Georgië, Armenië en Rusland liggen dichtbij Nederland maar voelen als een heel andere wereld. Wij hebben ze gevraagd hun reisavonturen en ervaringen met ons te delen. Voor een dagelijkse portie @Welivealittle avonturen volg je ze op Instagram.”


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *