Weer de weg op

Ervaringen rijker na twee weken op één plek

Twee weken lang staan we stil om Ninja, onze nieuwe reisgenoot, aan ons te laten wennen en andersom. In die twee weken is de motor één keer gestart om van plek te wisselen. De rest van de tijd voelde aan alsof we een normaal huis hadden. Het zonnepaneel heeft zijn werk super gedaan. Op één regenachtige dag na hebben we een overvloed aan stroom. Nu zijn we, gelukkig, weer onderweg. Dit keer rijden we via het binnenland naar Lissabon.

Stilstaan voor twee weken

Voorafgaand aan de reis hebben we nooit gedacht dat we twee weken op één plek zouden doorbrengen. Een week hoogstens en alleen bij uitzondering als de plek heel gruwelijk is. De komst van Ninja verandert dit allemaal. Na zijn castratie moeten we in de buurt blijven van de dierenarts, mocht er iets misgaan. Als we dan toch ergens een langere periode moeten blijven dan Praia Marinha. Na een mooie plek te hebben gevonden komt karma om de hoek kijken. Een paar bosjes verder staat een Duitse met twee Belgische herders. Caution working dogs borden sieren de bus. Het duurt niet lang voor we onze eerste tips binnen hebben. Het initiële plan is om een paar dagen te blijven maar al snel besluiten we dat het beter is om dit te verlengen tot twee weken. Zo kan Ninja goed aan ons wennen. Uiteindelijk hebben deze twee weken ons veel bijgeleerd over minimalistisch kamperen. Een korte berekening leert ons dat, als we een langere periode stilstaan we het financieel halen met €500,- per maand voor twee personen. Een goed back-up plan dus!

Het binnenland van de Algarve

De twee weken, waarin vooral Ninja getraind wordt, vliegen voorbij. Dan dwingt de komst van bezoek ons om meer van Portugal te gaan zien. Een vriendin van Dasja landt in Faro om een week later in Lissabon weer het vliegtuig terug te pakken. Na haar opgepikt te hebben, starten we in de omgeving die we ondertussen op ons duimpje kennen en een kort bezoek aan Silves. Het oude kasteel lijkt de trekpleister maar dat doet ons niet zoveel. Enkel dat het ons op het spoor brengt van Linxen die in de buurt worden gerehabiliteerd om vervolgens in Portugal en Spanje te worden uitgezet. Dat willen we van dichtbij zien! Na wat zoekwerk vinden we de locatie, stellen de Garmin in en zijn onderweg. Helaas is het rehabilitatiecentrum niet te bezoeken, dichterbij dan bij een telescoop op een heuveltop tegenover het centrum komen we niet. Het is natuurlijk ook wel logisch, die lynxen moeten het wild in. Maar het is wel jammer dat er geen linx te zien is. De omgeving maakt gelukkig veel goed, het is er zo mooi dat we besluiten niet verder te rijden. Hout zoeken, vuur bouwen en buiten koken.

Terug in Alentejo

De kust tot aan Lissabon hebben we in januari al gezien dus nu is het binnenland aan de beurt. Het voorproefje van een maand geleden beloofde al veel goeds. We willen meer glooiende heuvels zien en nog meer barragems (meren). De eerste stop is Mertola, een klein ommuurd stadje met een Moors kasteel. De gemeente Mertola is één van de minst dichtbevolkte gebieden van Portugal en ideaal om tot rust te komen. Als één van de weinige toeristen lopen we door de straatjes en stuiten op Romeinse opgravingen. Eindelijk een keer met goede informatiebordjes.
Nog diezelfde dag rijden we door tot een groot meer boven Moura. Het is al donker als we aankomen, maar ook in de schemer is te zien dat het er mooi is. Na een heerlijke rustige nacht wordt dat de volgende ochtend bevestigd. Koeien lopen los rond de camper en met een fijn zonnetje erbij is dit de ideale plek om Ninja het vertrouwen te geven. Hij mag voor de eerste keer los. Het dak gaat eraf en in het half uur dat hij los rent, springt en ligt, ontdekt hij van alles. De eerste tekenen van een tophond zijn zichtbaar!


«

1 Comment

  1. Mooi om te lezen! Langzaam reizen is inderdaad goedkoper! Wij staan regelmatig een paar weken op één camping en dat zijn altijd onze goedkoopste weken 😉 Reizen met een hondje is bijna als reizen met een baby!
    Als je in de buurt bent: camping Serro da Bica bij Ourique is erg mooi. Echt een aanrader en een mooie plek om wandelingen door die glooiende heuvels te maken!
    Geniet van Alentejo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *