Reizen in blog, start jouw reisvirus

Van de landen die we bezoeken tot aan ons leven in de camper

Grot Game of Thrones IJsland

Waarom je echt een keer naar IJsland moet

Na vijf weken IJsland weten we het zeker. Je moet echt een keer naar IJsland. Zet het maar op je bucketlist, het is er AAN en dit is waarom. Stiekem willen wij weer terug..

Waar je niet over nadenkt als je in een camper gaat leven en reizen

Het klinkt super idyllisch wonen en reizen in een camper. Dat is het ook, maar niet altijd. Er zijn ook negatieve kanten aan, we zetten ze op een rijtje. Ben je nu nog steeds jaloers?

Penede-Geres roadtrip

Peneda-Gerês National Park is road trip heaven

Peneda-Gerês National Park is een uniek natuurgebied op 100 kilometer van Porto. Wij brachten er vier dagen door, maar dat hadden makkelijk een paar weken kunnen zijn. Dit zijn de hoogtepunten.

Whangarei Heads en Lars

Waarom reizen het wint van een carrière

De maatschappij verwacht stiekem dat we allemaal carrière gaan maken, wij hebben het anders aangepakt. We willen niet werken om te leven. We willen leven. We willen reizen. Werken doen we precies genoeg, zonder een groot plan voor de toekomst.

Tafraoute Marokko souk

De verkopers van Marokko, hoe ga je er mee om?

Je komt ze overal tegen, mensen die je zien als wandelende portemonnee. Maar hoe ga je om met deze verkopers? Wij zetten een aantal verkopers op een rijtje en geven je handige tips om er goed mee om te gaan. En oja, vast een inkijkje in eerlijke prijzen.

vakantie rondreis kosten ijsland

Wat kost een jaar reizen in de camper?

Hoeveel geld hebben we het afgelopen jaar uitgegeven en waaraan? Dit kost een jaar reizen/wonen in een camper! Goedkoop is het misschien niet, maar zeker wel de moeite waard..

IJsland Fjadrárgljúfur canyon

Reizen in beeld: Zuid-IJsland

Uitzichten die nooit vervelen. Van de ene oooh naar de andere aaah, Zuid-IJsland zit volgepakt met hoogtepunten.

Nieuw-Zeeland camper

Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen

Wij raden je sterk aan om Nieuw-Zeeland met eigen vervoer te verkennen. Zo kan je tenminste echt alles ervaren en zien. En heb je de mogelijkheid, ga dan voor een camper of busje. Ervaar die vrijheid!

San Rocco Italië Snorkelen

De meest bizarre ervaringen tot nu toe

Wij zijn goed anderhalf jaar onderweg, en al genoeg gekke dingen tegengekomen. Dit zijn de meest bizarre ervaringen tot nu toe.

Svartifoss, Skatafell national park

Knal niet te snel over de ring road

Veel mensen willen in 7 tot 10 dagen over de ringroad (1.332km) knallen. Doodzonde als je het ons vraagt. Neem de tijd om IJsland echt te ervaren, minimaal twee weken. Dit is onze argumentatie.

Tongariro Crossing

Waarom je niet alleen naar het Zuidereiland moet gaan

Zeker, het zuidereiland is schitterend. Lijp zelfs. Maar het Noordereiland zal je ook verbazen. Ons advies is, ga voor diversiteit en bezoek beide eilanden. Als je het een beetje goed indeelt is het helemaal niet zo lastig om te organiseren.

De mooiste stranden van de Algarve

Onze vier mooiste stranden van de Algarve gaan ervoor zorgen dat je van Portugal gaat houden. Beloofd. En het mooiste van alles is nog dat je er heerlijk kan wildkamperen met de camper!

Onze beste vriend Ninja

Ninja is nu een jaar bij ons, in die tijd heeft hij zo veel stappen gezet. Maar ook wij hebben niet stil gestaan. Van bang voor bijna alles is hij nu een stuk zelfverzekerder.

Cascate del Mulino, Toscane, Italië

Waarom reizen goed voor je relatie is

Al goed anderhalf jaar wonen, werken maar vooral reizen we samen over de wereld in onze camper. En het gaat goed! Zo goed zelfs dat we kunnen zeggen het goed voor je relatie is.

Onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zitten overal watervallen verstopt, dit zijn de mooiste die wij hebben gezien tijdens onze zes maanden lange reis kriskras over beide eilanden. Stiekem willen we weer terug om er nog meer te zien..

Slow travel, wat en waarom

Slow travel is voor ons een land echt leren kennen door er meerdere maanden in door te brengen. Met dit artikel proberen we je te overtuigen het ook rustig aan te doen tijdens jouw reizen.

tafraoute painted rocks

(Camping)gas kopen in Marokko

De Marokkaanse gasflessen hebben dezelfde aansluiting als de ‘Nederlandse’. Dat is relaxt want de fles is dus zo aangesloten. Geen gedoe zoals met de Spaanse of Portugese, en nog mooier het is niet duur!

Marokko, een land in ontwikkeling

Marokko is booming, en dat is goed. Maar of de huidige koers de juiste is vragen wij ons af. De magie gaat verloren terwijl veel mensen juist voor deze magie naar Marokko komen.

Marokko Tafraoute van valley

Een dringend verzoek aan de gepensioneerde camperaars

Er wordt vaak gezegd dat de jeugd van tegenwoordig zo slecht is, maar wat wij de ouderen zien doen shockeert ons vaker.

Het zwijgende gezelschap in Marokko

Marokkanen zijn super vriendelijk, maar als je geen Arabisch of Frans spreekt is de taalbarrière groot. Dit weerhoudt ze er niet van een gesprek aan te knopen. Helaas resulteert het, in ons geval, vaak tot een zwijgend gezelschap.

Hot pool Seljavellir IJsland

Top 7 fijnste hot pots in IJsland

IJsland is het land van de warmwaterbronnen en natuurlijke baden. Dit zijn onze favorieten gratis hot pots. En hoewel we niet in de Blue Lagoon zijn geweest, denken we dat je beter naar één van deze zeven kunt gaan voor de echte hot pot ervaring.

surfspots marokko

Populaire surf kust van Marokko

Surfen in Marokko is ultiem, vooral in de winter. Als het weer mee zit dan. Van Plage Blanche tot Essaouira kom je rustige dorpen en verlaten stranden tegen.

Marokko Duinen

Camper frustraties

Wonen, werken en reizen in een camper is meestal leuk, maar na anderhalf jaar kom je frustraties tegen. Dasja zet die van haar op een rijtje..

Marokko Tafraoute vallei uitzicht

Tafraoute en omgeving

Van Valley is heerlijk! In Tafraoute vind je alles wat je maar nodig hebt. En de omgeving is schitterend, voor dagtripjes of een mooie wandeling. Dit kan je doen in de omgeving van Tafraoute.

Azro Plage zonsondergang

Verliefd op Sidi Kaouki

Ja, we zijn verliefd op Sidi Kaouki. Het is er nog zoals het hoort te zijn, niet overspoeld met toeristen maar wel alles wat je nodig hebt. Om nog niet over het surfen en de omgeving te beginnen.

Off Grid werken en wonen

Benodigdheden om off the grid te wonen & werken in een camper

Op de meest verlaten plekken staan maar toch kunnen wonen en werken. Dit is wat wij nodig hebben om off grid te kunnen staan. Soms voor weken aan elkaar.

Reizen in beeld: Northland Nieuw-Zeeland

Het doorspitten van onze Nieuw-Zeeland foto’s zorgt voor het herleven van de rondreis. In Northland hebben we zoveel gaven spots bezocht. Check het in deze Reizen in beeld en laat die reiskriebels alvast oplaaien.

Schildpad en Ninja

Ninja, fotomodel of monster?

Is Ninja een monster of fotomodel? In Marokko is hij beide. Hier onze ervaring van wat je meemaakt als je een hond mee naar Marokko neemt, we komen tot drie typen reacties.

Marrokkaanse sjaal verf

Marrakesh, de stad die je altijd lastigvalt

Marrakesh, alle kleuren, geuren en mensen zijn overweldigend maar grijpen je meteen. Wij verbleven er drie dagen en zeggen dat je dit moet gaan zien in Marrakesh.

Mausolé Mohamed V kunst

Rabat, kleinschalig en vriendelijk

Toen wij naar Rabat gingen wisten we niet wat we moesten verwachten. Al snel bleek, Rabat is kleinschalig en super vriendelijk met een leuke oude binnenstad en een gruwelijk eerbetoon aan koning Hassan II.

Marokko auto rijden

De eerste indruk van Marokko

Meer dan een jaar zat de oversteek naar Noord-Afrika en dan specifiek Marokko in ons hoofd. Nu is het dan eindelijk zo ver. We zijn op dit moment een week in Marokko en tot nu toe is het alles waar we op hoopten en zelfs nog meer.

de website voor nieuw-zeeland reizen

Backpacken in Nieuw-Zeeland en Azië

Dat klinkt niet verkeerd toch? Tijdens je reis naar Nieuw-Zeeland een stopover in Azië. Ontdek de mogelijkheden om deze twee te combineren.