Reizen in blog, start jouw reisvirus

Van de landen die we bezoeken tot aan ons leven in de camper

Verliefd op Viana do Castelo

Wat ons betreft hoef je maar even door Viana do Castelo te lopen om er ook verliefd op te worden. Helemaal als je het doet tijdens één van de traditionele festivals. Als je daarna nog de omgeving verkent ben je waarschijnlijk net zo lyrisch als ons!

Surfen in Viana do Castelo

Ontdek waar je moet zijn, wanneer en bij welke surfschool je volgens ons het beste surfles kan nemen. En het mooiste van alles, het maakt niet uit welk niveau je hebt. Er zijn golven voor iedereen!

koe Peneda-Geres NP

Noord-Portugal ontdekken

Noord-Portugal zit vol met unieke landschappen, adembenemende natuur en unieke steden. Het is dan ook een waar road trip genot. Doe inspiratie op voor jouw volgende road trip!

Met camper door Bardenas Reales

Doorsnee camperleven dag

We kunnen je alvast vertellen, geen dag is hetzelfde. Toch proberen we een dag structuur aan te houden en zo routine in ons camperleven te bouwen. Dat er van dit alles weinig terecht komt houdt ons niet tegen om het de volgende morgen opnieuw te proberen.

Castro Laboreiro uitzicht

Een zomer lang in Portugal

Zomertje in Portugal doorbrengen? Geen slecht plan! Dit is wat wij hebben geleerd tijdens een zomer in Portugal. Hoe kan je bijvoorbeeld het beste met de hitte omgaan? Doe je voordeel met onze tips. Of we het nog een keer zouden doen? Zeker van wel.

Weggestuurd tijdens wildkamperen in Portugal

Wildkamperen in Portugal is de normaalste zaak van de wereld. Toch zijn we drie keer in zeven maanden weggestuurd. Dit waren de redenen waarom en de plaatsen waar we niet mochten overnachten.

vakantie rondreis kosten ijsland

Zo (be)spaar je voor een rondreis

Hoe betaal je een rondreis voor een langere periode of zelfs onbepaalde tijd? Een inzicht in hoe wij ons geld bij elkaar hebben gespaard en bespaard. En we zijn er van overtuigd dat het jou op deze manier ook gaat lukken!

Rijden in IJsland

De gevaren van lange termijn reizen

Na twee jaar reizen denken we antwoord te kunnen geven op wat voor een invloed lange termijn reizen op onze sociale contacten in Nederland heeft. Want is het echt zo dat er in Nederland nooit iets verandert?

Vilarinho das Furnas dam en camper

Overwinteren in Portugal

Ontsnappen aan de koude winter in Nederland kan prima in Portugal. En dan vooral het zuiden van Portugal. Een tipje van de sluier geven we vast: 20 graden klinkt zo slecht niet toch?

Gebruik creditcard op reis

Waarom een creditcard handig is op reis

Gastartikel – Als je gaat rondreizen of backpacken, is het zinnig om stil te staan bij hoe je gaat betalen bijvoorbeeld voor voedsel, een hostel, een huurauto of lokale vliegtickets. Soms is een creditcard de beste optie. Hier de voordelen van een creditcard en hoe je de kaart het beste gebruikt.

Námafjall Hverir noord-IJsland

Het leven in de camper

Twee jaar wonen en werken in de camper. Dasja vertelt hoe dat voor haar is. Word je namelijk niet helemaal gek in zo’n kleine ruimte?

Tafraoute met Camper

Camper tips

Binnen ons camper avontuur is het nodige al mis gegaan. Gelukkig kun jij daar van leren. Daarom een opsomming van onze camper tips. Laat die van jou achter in de comments!

Marokko Imsouane overnachten met camper

Beginnerscursus leven en reizen in een camper

Het is niet voor iedereen weggelegd; leven in een camper. Met dit blog geven we een inkijkje in wat er komt kijken bij het camper leven. Hoe ga je om met de basis dingen zoals, waar slaap je, welke faciliteiten gebruik je en hoe reis je nou comfortabel in een camper.

Grot Game of Thrones IJsland

Waarom je echt een keer naar IJsland moet

Na vijf weken IJsland weten we het zeker. Je moet echt een keer naar IJsland. Zet het maar op je bucketlist, het is er AAN en dit is waarom. Stiekem willen wij weer terug..

Waar je niet over nadenkt als je in een camper gaat leven en reizen

Het klinkt super idyllisch wonen en reizen in een camper. Dat is het ook, maar niet altijd. Er zijn ook negatieve kanten aan, we zetten ze op een rijtje. Ben je nu nog steeds jaloers?

Penede-Geres roadtrip

Peneda-Gerês National Park is road trip heaven

Peneda-Gerês National Park is een uniek natuurgebied op 100 kilometer van Porto. Wij brachten er vier dagen door, maar dat hadden makkelijk een paar weken kunnen zijn. Dit zijn de hoogtepunten.

Whangarei Heads en Lars

Waarom reizen het wint van een carrière

De maatschappij verwacht stiekem dat we allemaal carrière gaan maken, wij hebben het anders aangepakt. We willen niet werken om te leven. We willen leven. We willen reizen. Werken doen we precies genoeg, zonder een groot plan voor de toekomst.

Tafraoute Marokko souk

De verkopers van Marokko, hoe ga je er mee om?

Je komt ze overal tegen, mensen die je zien als wandelende portemonnee. Maar hoe ga je om met deze verkopers? Wij zetten een aantal verkopers op een rijtje en geven je handige tips om er goed mee om te gaan. En oja, vast een inkijkje in eerlijke prijzen.

vakantie rondreis kosten ijsland

Wat kost een jaar reizen in de camper?

Hoeveel geld hebben we het afgelopen jaar uitgegeven en waaraan? Dit kost een jaar reizen/wonen in een camper! Goedkoop is het misschien niet, maar zeker wel de moeite waard..

IJsland Fjadrárgljúfur canyon

Reizen in beeld: Zuid-IJsland

Uitzichten die nooit vervelen. Van de ene oooh naar de andere aaah, Zuid-IJsland zit volgepakt met hoogtepunten.

Nieuw-Zeeland camper

Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen

Wij raden je sterk aan om Nieuw-Zeeland met eigen vervoer te verkennen. Zo kan je tenminste echt alles ervaren en zien. En heb je de mogelijkheid, ga dan voor een camper of busje. Ervaar die vrijheid!

San Rocco Italië Snorkelen

De meest bizarre ervaringen tot nu toe

Wij zijn goed anderhalf jaar onderweg, en al genoeg gekke dingen tegengekomen. Dit zijn de meest bizarre ervaringen tot nu toe.

Svartifoss, Skatafell national park

Knal niet te snel over de ring road

Veel mensen willen in 7 tot 10 dagen over de ringroad (1.332km) knallen. Doodzonde als je het ons vraagt. Neem de tijd om IJsland echt te ervaren, minimaal twee weken. Dit is onze argumentatie.

Tongariro Crossing

Waarom je niet alleen naar het Zuidereiland moet gaan

Zeker, het zuidereiland is schitterend. Lijp zelfs. Maar het Noordereiland zal je ook verbazen. Ons advies is, ga voor diversiteit en bezoek beide eilanden. Als je het een beetje goed indeelt is het helemaal niet zo lastig om te organiseren.

De mooiste stranden van de Algarve

Onze vier mooiste stranden van de Algarve gaan ervoor zorgen dat je van Portugal gaat houden. Beloofd. En het mooiste van alles is nog dat je er heerlijk kan wildkamperen met de camper!

Onze beste vriend Ninja

Ninja is nu een jaar bij ons, in die tijd heeft hij zo veel stappen gezet. Maar ook wij hebben niet stil gestaan. Van bang voor bijna alles is hij nu een stuk zelfverzekerder.

Cascate del Mulino, Toscane, Italië

Waarom reizen goed voor je relatie is

Al goed anderhalf jaar wonen, werken maar vooral reizen we samen over de wereld in onze camper. En het gaat goed! Zo goed zelfs dat we kunnen zeggen het goed voor je relatie is.

Onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zitten overal watervallen verstopt, dit zijn de mooiste die wij hebben gezien tijdens onze zes maanden lange reis kriskras over beide eilanden. Stiekem willen we weer terug om er nog meer te zien..

Slow travel, wat en waarom

Slow travel is voor ons een land echt leren kennen door er meerdere maanden in door te brengen. Met dit artikel proberen we je te overtuigen het ook rustig aan te doen tijdens jouw reizen.

tafraoute painted rocks

(Camping)gas kopen in Marokko

De Marokkaanse gasflessen hebben dezelfde aansluiting als de ‘Nederlandse’. Dat is relaxt want de fles is dus zo aangesloten. Geen gedoe zoals met de Spaanse of Portugese, en nog mooier het is niet duur!

Marokko, een land in ontwikkeling

Marokko is booming, en dat is goed. Maar of de huidige koers de juiste is vragen wij ons af. De magie gaat verloren terwijl veel mensen juist voor deze magie naar Marokko komen.

Marokko Tafraoute van valley

Een dringend verzoek aan de gepensioneerde camperaars

Er wordt vaak gezegd dat de jeugd van tegenwoordig zo slecht is, maar wat wij de ouderen zien doen shockeert ons vaker.