Reizen in blog, start jouw reisvirus

Van de landen die we bezoeken tot aan ons leven in de camper

Duurzaam reizen in Marokko

Duurzaam reizen in Marokko met een camper

Het is belangrijk om duurzaam te reizen om Marokko onaangetast achter te laten. Probeer weinig afval te creëren, gebruik natuurvriendelijke producten en plan de reis goed. Gelukkig heeft Marokko op het gebied van duurzaam voedsel veel te bieden, geniet van alle lokale en verse producten die het land te bieden heeft.

Marokko 4x4 trails

Met een 4×4 door Marokko

Met een 4×4 door Marokko. Heel vet, maar is dat echt nodig? We zetten kort op een rijtje wat de voordelen zijn. Spoiler: er zijn honderd-en-één manieren om door Marokko te reizen. Als overlander met een 4×4 ben je in ieder geval verzekerd van een unieke en avontuurlijke reis!

Hiken in Marokko

Hiken in Marokko

Een natuurliefhebber en hiker is in Marokko op de goede plek. Maar ga wel goed voorbereid op pad. Hiken op z’n Marokkaans is net even anders dan je in Europa gewend bent. Een korte spoedcursus voor jouw wandelvakantie in Marokko.

Marokko traditionele berber thee

Wat is op z’n Marokkaans?

In Marokko gaat alles net anders dan we in Europa gewend zijn, op zijn Marokkaans. Dit is niet negatief, wel anders. Aan de hand van een aantal typische voorbeelden leggen we uit wat dat voor ons is. En dat het eigenlijk helemaal zo slecht niet is, maar dat het wel fijn is om er op voorbereid te zijn.

Kampvuur in Marokko

De verschillende ontmoetingen met mensen tijdens onze reis

Het lijkt soms alsof het reizen met een camper een eenzaam bestaan is, maar het tegendeel is waar. Hoewel je soms zeker op jezelf aangewezen bent, zijn er genoeg mensen om je heen om lief en leed mee te delen. Een paar van onze leukste ontmoetingen en vrienden voor het leven.

Marokko Skiën

Skiën in Marokko (Oukaimeden)

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij Marokko. Maar naast indrukwekkende woestijn en een fantastische kust, heeft Marokko ook een uniek wintersportgebied te bieden: Oukaimeden. Alles wat je moet weten voor een dagje wintersporten in Marokko.

Anniek & Mattias Yellowventure

Zij Reizen in..

De laatste maanden kijken we verlekkerd mee met de reis van Mattias en Anniek, in hun kleine gele 4×4 busje. Ze wisten onze wishlist in een mum van tijd te verdubbelen. Daarom dat we ze na onze tweede toevallige ontmoeting hebben gevraagd hun ervaringen te delen op Reizen in.

Marokko slager

Supermarkten in Marokko

Een van de eerste vragen over Marokko gaat over eten en boodschappen doen. Naast geweldige markten en buurtwinkels heeft Marokko gewoon supermarkten. Zoals we die ook in Europa kennen, hier een overzicht van waar je boodschappen kunt doen en waar je de supermarkten kunt vinden.

Verliefd op Viana do Castelo

Wat ons betreft hoef je maar even door Viana do Castelo te lopen om er ook verliefd op te worden. Helemaal als je het doet tijdens één van de traditionele festivals. Als je daarna nog de omgeving verkent ben je waarschijnlijk net zo lyrisch als ons!

Surfen in Viana do Castelo

Ontdek waar je moet zijn, wanneer en bij welke surfschool je volgens ons het beste surfles kan nemen. En het mooiste van alles, het maakt niet uit welk niveau je hebt. Er zijn golven voor iedereen!

koe Peneda-Geres NP

Noord-Portugal ontdekken

Noord-Portugal zit vol met unieke landschappen, adembenemende natuur en unieke steden. Het is dan ook een waar road trip genot. Doe inspiratie op voor jouw volgende road trip!

Met camper door Bardenas Reales

Doorsnee camperleven dag

We kunnen je alvast vertellen, geen dag is hetzelfde. Toch proberen we een dag structuur aan te houden en zo routine in ons camperleven te bouwen. Dat er van dit alles weinig terecht komt houdt ons niet tegen om het de volgende morgen opnieuw te proberen.

Castro Laboreiro uitzicht

Een zomer lang in Portugal

Zomertje in Portugal doorbrengen? Geen slecht plan! Dit is wat wij hebben geleerd tijdens een zomer in Portugal. Hoe kan je bijvoorbeeld het beste met de hitte omgaan? Doe je voordeel met onze tips. Of we het nog een keer zouden doen? Zeker van wel.

Weggestuurd tijdens wildkamperen in Portugal

Wildkamperen in Portugal is de normaalste zaak van de wereld. Toch zijn we drie keer in zeven maanden weggestuurd. Dit waren de redenen waarom en de plaatsen waar we niet mochten overnachten.

vakantie rondreis kosten ijsland

Zo (be)spaar je voor een rondreis

Hoe betaal je een rondreis voor een langere periode of zelfs onbepaalde tijd? Een inzicht in hoe wij ons geld bij elkaar hebben gespaard en bespaard. En we zijn er van overtuigd dat het jou op deze manier ook gaat lukken!

Rijden in IJsland

De gevaren van lange termijn reizen

Na twee jaar reizen denken we antwoord te kunnen geven op wat voor een invloed lange termijn reizen op onze sociale contacten in Nederland heeft. Want is het echt zo dat er in Nederland nooit iets verandert?

Vilarinho das Furnas dam en camper

Overwinteren in Portugal

Ontsnappen aan de koude winter in Nederland kan prima in Portugal. En dan vooral het zuiden van Portugal. Een tipje van de sluier geven we vast: 20 graden klinkt zo slecht niet toch?

Gebruik creditcard op reis

Waarom een creditcard handig is op reis

Gastartikel – Als je gaat rondreizen of backpacken, is het zinnig om stil te staan bij hoe je gaat betalen bijvoorbeeld voor voedsel, een hostel, een huurauto of lokale vliegtickets. Soms is een creditcard de beste optie. Hier de voordelen van een creditcard en hoe je de kaart het beste gebruikt.

Námafjall Hverir noord-IJsland

Het leven in de camper

Twee jaar wonen en werken in de camper. Dasja vertelt hoe dat voor haar is. Word je namelijk niet helemaal gek in zo’n kleine ruimte?

Tafraoute met Camper

Camper tips

Binnen ons camper avontuur is het nodige al mis gegaan. Gelukkig kun jij daar van leren. Daarom een opsomming van onze camper tips. Laat die van jou achter in de comments!

Marokko Imsouane overnachten met camper

Beginnerscursus leven en reizen in een camper

Het is niet voor iedereen weggelegd; leven in een camper. Met dit blog geven we een inkijkje in wat er komt kijken bij het camper leven. Hoe ga je om met de basis dingen zoals, waar slaap je, welke faciliteiten gebruik je en hoe reis je nou comfortabel in een camper.

Grot Game of Thrones IJsland

Waarom je echt een keer naar IJsland moet

Na vijf weken IJsland weten we het zeker. Je moet echt een keer naar IJsland. Zet het maar op je bucketlist, het is er AAN en dit is waarom. Stiekem willen wij weer terug..

Waar je niet over nadenkt als je in een camper gaat leven en reizen

Het klinkt super idyllisch wonen en reizen in een camper. Dat is het ook, maar niet altijd. Er zijn ook negatieve kanten aan, we zetten ze op een rijtje. Ben je nu nog steeds jaloers?

Penede-Geres roadtrip

Peneda-Gerês National Park is road trip heaven

Peneda-Gerês National Park is een uniek natuurgebied op 100 kilometer van Porto. Wij brachten er vier dagen door, maar dat hadden makkelijk een paar weken kunnen zijn. Dit zijn de hoogtepunten.

Whangarei Heads en Lars

Waarom reizen het wint van een carrière

De maatschappij verwacht stiekem dat we allemaal carrière gaan maken, wij hebben het anders aangepakt. We willen niet werken om te leven. We willen leven. We willen reizen. Werken doen we precies genoeg, zonder een groot plan voor de toekomst.

Tafraoute Marokko souk

De verkopers van Marokko, hoe ga je er mee om?

Je komt ze overal tegen, mensen die je zien als wandelende portemonnee. Maar hoe ga je om met deze verkopers? Wij zetten een aantal verkopers op een rijtje en geven je handige tips om er goed mee om te gaan. En oja, vast een inkijkje in eerlijke prijzen.

vakantie rondreis kosten ijsland

Wat kost een jaar reizen in de camper?

Hoeveel geld hebben we het afgelopen jaar uitgegeven en waaraan? Dit kost een jaar reizen/wonen in een camper! Goedkoop is het misschien niet, maar zeker wel de moeite waard..

IJsland Fjadrárgljúfur canyon

Reizen in beeld: Zuid-IJsland

Uitzichten die nooit vervelen. Van de ene oooh naar de andere aaah, Zuid-IJsland zit volgepakt met hoogtepunten.

Nieuw-Zeeland camper

Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen

Wij raden je sterk aan om Nieuw-Zeeland met eigen vervoer te verkennen. Zo kan je tenminste echt alles ervaren en zien. En heb je de mogelijkheid, ga dan voor een camper of busje. Ervaar die vrijheid!

San Rocco Italië Snorkelen

De meest bizarre ervaringen tot nu toe

Wij zijn goed anderhalf jaar onderweg, en al genoeg gekke dingen tegengekomen. Dit zijn de meest bizarre ervaringen tot nu toe.

Svartifoss, Skatafell national park

Knal niet te snel over de ring road

Veel mensen willen in 7 tot 10 dagen over de ringroad (1.332km) knallen. Doodzonde als je het ons vraagt. Neem de tijd om IJsland echt te ervaren, minimaal twee weken. Dit is onze argumentatie.

Tongariro Crossing

Waarom je niet alleen naar het Zuidereiland moet gaan

Zeker, het zuidereiland is schitterend. Lijp zelfs. Maar het Noordereiland zal je ook verbazen. Ons advies is, ga voor diversiteit en bezoek beide eilanden. Als je het een beetje goed indeelt is het helemaal niet zo lastig om te organiseren.