Reizen in IJsland

Stap op een andere planeet

Praktische informatie

Denk jij na over een trip naar IJsland? Wij zeggen doen! Kom via de praktische informatiepagina achter het verhaal van IJsland.

Regio’s

Het eiland IJsland bestaat officieel uit acht regio’s. Maar voor het gemak hebben wij er vier van gemaakt. Ontdek de kenmerken per regio en bepaal jouw favoriet.

IJsland tips & tricks

Waar moet je over nadenken voordat je IJsland binnenstapt? Kom erachter via de IJsland tips & tricks pagina. Wist je bijvoorbeeld dat je maar 3kg eten mag invoeren per persoon?

Geografie

Het grootste gedeelte van IJsland is onbewoond. Ontdek waarom dat zo is en waardoor er hier bijna geen bomen groeien.

Lars & Dasja Reizen in IJsland

Na bijna een jaar door het vasteland van Europa te hebben rondgereisd werd het tijd voor wat anders. Met de camper maken we de vier daagse ferry oversteek naar IJsland. Vijf weken rijden we rond over het eiland dat bol staat van natuurgeweld en extreme vergezichten.
Al onze ervaringen over IJsland vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis of vakantie naar IJsland kan gaan. Ons doel is jouw IJsland reisvirus aan te wakkeren en antwoord te geven op alle vragen die tijdens jouw vakantie of rondreis voorbereiding in je opkomen. Lees hier onze tips & tricks en alle informatie die nodig is om het maximale uit jouw IJsland reis te halen. Van bezienswaardigheden tot reisroutes en de beste reistijd of hoe je het magische noorderlicht kan spotten..

Reizenin.net: Start jouw reisvirus voor IJsland!

De laatste berichten uit IJsland

Of bekijk alle berichten

Autorijden

Tsja autorijden in IJsland is compleet anders dan in Nederland. Zo kent IJsland veel onverharde wegen en mag je niet offroad rijden. Lees alles over autorijden in IJsland.

Cultuur

IJsland ligt geïsoleerd en dat is terug te zien in de cultuur. Wij hebben een aantal gewoontes, gebruiken en opmerkelijke kenmerken van de IJslanders op een rijtje gezet.

Noorderlicht

Oh my.. het noorderlicht dat is iets wat je minstens één keer in je leven moet zien. En IJsland is hier een geschikte plek voor. Maar helaas is dit fenomeen niet het hele jaar te zien.

Klimaat

Verwacht jij overal ijs en enorme vrieskou op IJsland? Dan zit je toch mis, het klimaat is dan wel wispelturig maar gelukkig vrij mild.

Reisaanbod naar IJsland

Of bekijk het complete reisaanbodLiefde van bezoekers