Reizen in IJsland

Start jouw IJsland-reisvirus aan de hand van onze ervaringen opgedaan in vijf weken rondreizen door het land van vuur en ijs.

Reizen in IJsland

En het is waar wat ze zeggen: IJsland is anders dan welk ander land in Europa dan ook. Reizen in IJsland is een ongekend hoogtepunt.

Reizen in IJsland

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw IJsland rondreis tot een succes te maken. Van achtergrondinformatie tot tips en de beste reisorganisaties.

Home » Europa » Reizen in IJsland

Alles wat je moet weten over IJsland

Weet je nog niet zeker of IJsland jouw volgende bestemming wordt? Dan helpen we je graag een handje. Want IJsland is een land dat je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. De landschappen zijn puur en rauw. De elementen zijn in your face, maar met de hot pools is er altijd een plekje om je daarvoor te verschuilen. Of het nu de zomer of winter is die je aantrekt, IJsland gaat je niet teleurstellen.

Hoewel IJsland er op de kaart vrij klein uitziet, is het een groter eiland dan je denkt. Een goede en reële planning is geen overbodige luxe om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je reis of vakantie haalt. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we alles wat je moet weten over IJsland voor je uitgewerkt. Of je nu zoekt naar de beste tijd van het jaar om te gaan, interesse hebt in hoe de geschiedenis in elkaar zit of inspiratie op wilt doen voor jouw reisroute door IJsland.

Reizen in IJsland, onze ervaringen

Na bijna een jaar door het vasteland van Europa te hebben rondgereisd, werd het tijd voor wat anders. Met de camper maken we de vierdaagse ferryoversteek naar IJsland. Vijf weken rijden we rond over het eiland dat bol staat van natuurgeweld en extreme vergezichten. We rijden het hele eiland rond en lopen één van de mooiste meerdaagse wandeltochten: de Laugavegur trial.

Al onze ervaringen met IJsland vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis of vakantie naar IJsland gaat. Ons doel is jouw IJsland-reisvirus aan te wakkeren en antwoord te geven op alle vragen die tijdens jouw voorbereiding in je opkomen. Lees hier onze tips & tricks en alle informatie die nodig is om het maximale uit jouw IJsland-reis te halen. Van de kosten van een reis tot hoe het is om er auto te rijden of hoe je het magische noorderlicht spot. Toch nog vragen? Stuur ons dan een bericht, we vertellen je graag meer!

De mooiste reizen naar IJsland

Meteen boeken toch? Om het nog makkelijker te maken hebben we de leukste IJsland-reizen voor je uitgezocht. Zo hoef jij niet meer al die websites af. Met deze reizen ga je echt genieten van IJsland. Beloofd!