Camper huren in Nieuw-Zeeland

Tips voor het vinden van jouw ideale huurcamper

Wil je Nieuw-Zeeland echt gaan ervaren? Zo veel mogelijk van het land zien en op de mooiste plekjes slapen? Dan is een camper huren the way to go! Niet alleen geeft een camper je alle vrijheid, het geeft je nog meer het gevoel van op reis zijn. Je kunt zelf echt alles bepalen. Van waar je slaapt, tot wat je kookt. En het mooie van alles, je hebt altijd hetzelfde bed mee. Een hotelkamer op wielen dus! Weet je eigenlijk al zeker dat je een camper in Nieuw-Zeeland wilt huren, scroll dan iets verder naar beneden en vul een offerteformulier in. Deze wordt direct naar TotallyCampers gestuurd, een boekingsagentschap dat al 20 jaar bestaat en door Nederlanders Down Under is opgericht. Ze bieden persoonlijke service én de beste prijzen. Ze werken alleen samen met betrouwbare en gerenommeerde verhuurders. Het huuraanbod in Nieuw-Zeeland is enorm maar zij weten precies welke voertuigen beschikbaar zijn en zien door de bomen het bos juist wél!

Tip: Wil jij een camper huren in het Nieuw-Zeelandse hoogseizoen (december t/m maart)? Probeer dan op zijn minst driekwart jaar van tevoren de offerteaanvraag te doen om nog een camper te bemachtigen tegen een normale prijs. Later wordt het vaak lastig om nog iets (betaalbaars) te vinden. Het is voor die periode eenvoudiger om een vliegticket te boeken dan om een camper te vinden, wees er dus op tijd bij!

Het grootste aanbod campers vind je in Auckland en Christchurch, maar het is ook mogelijk je huurcamper op te halen in Picton, Wellington, of Queenstown. Kijk ook zeker naar de optie om je camper op te halen in een stad, en hem in te leveren in een andere stad. Zo zie je over het algemeen meer van Nieuw-Zeeland. Beide eilanden doen met je gehuurde camper? Boek de ferry crossing dan op tijd, of regel het gelijk bij het huren van de camper.

Huurcampers, verschillende vormen en maten

Het aanbod campers is groot en divers. Van luxe motorhomes, met vaak een vast bed, WC en douche aan boord tot camperbussen. Dit zijn standaard bussen, maar dan helemaal ingericht als camper. Ook deze zijn nog relatief luxe, met in veel gevallen ook een WC aan boord. Klinkt dit allemaal te duur, geen zorgen, er is ook een groot aanbod backpacker busjes te huur. En ook hier helpt TotallyCampers je graag bij.

Motorhome huren

Motorhomes zijn de meest luxe campers die je in Nieuw-Zeeland kunt huren. In Nederland staan ze meer bekend als camper, maar om het onderscheid tussen het andere aanbod duidelijker te maken houden we de term motorhome voor het gemak aan. Motorhomes zijn vaak grote voertuigen, die iets lomper zijn in het rijgedrag. Grote voordeel is de luxe die je overal mee naartoe neemt. Met een motorhome rij je echt met een klein appartement door Nieuw-Zeeland. Motorhomes zijn ideaal voor gezinnen.

Camperbussen in Nieuw-Zeeland

Een camperbus is vaak ook van alle luxe voorzien, maar is wat beknopter gebouwd. Camperbussen zijn vaak minder breed, en minder lang. Dit is te merken in het rijgedrag, ze rijden een stuk vlotter en voelen minder lomp aan. Het voelt misschien iets meer als kamperen, maar met twee personen is een buscamper ideaal. Meer ruimte heb je simpelweg niet nodig. Camperbussen zijn voordeliger dan motorhomes, de huurprijs is lager en ook in verbruik zijn ze goedkoper.

Backpacker modellen

Nieuw-Zeeland is de ideale backpack bestemming, hoewel backpacken misschien niet direct gelijk staat aan het camper huren is het in Nieuw-Zeeland aan te raden. Niet gek dat er een breed aanbod campers is voor mensen met een minder groot budget. De busjes gaan nog meer terug naar de basis. Hoewel ze compleet zijn voorzien van een kampeeruitrusting is er geen WC aan boord, kook je vaak buiten en is de binnenruimte beperkt. Maar daar is de prijs dan ook naar. Backpacker modellen zijn perfect voor als je op budget reist.

Huurcamper model bepalen: let goed op bij het bepalen van je gewenste campermodel, wildkamperen is namelijk verboden in Nieuw-Zeeland. En de Freedom campsites waar het is toegestaan mag het enkel met een zogenaamd self contained vehicle. Een camper waarbij je helemaal zelfvoorzienend bent, je kunt binnen koken, hebt voldoende water en misschien nog het belangrijkste, je kunt in de camper naar de WC.

Lees hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Doe direct een offerte aanvraag

Geef je voorkeur aan in het onderstaande formulier en krijg een persoonlijke en passende offerte voor jouw gewenste model. TotallyCampers werkt samen met de beste verhuurders van Nieuw-Zeeland, in alle prijsklassen. Wat voor model je ook zoekt, TotallyCampers helpt je hem vinden.

Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om een offerteformulier te verzenden.

* Dit formulier wordt als e-mail naar zowel Reizen In als TotallyCampers verstuurd. TotallyCampers doet je vervolgens een persoonlijk aanbod a.d.h.v. de opgegeven voorkeuren.

Tips bij het huren van een camper in Nieuw-Zeeland

Je weet nu dat je via bovenstaand formulier direct een persoonlijke offerte voor een huurcamper ontvangt. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kunt doen om zo goedkoop mogelijk een camper te huren in Nieuw-Zeeland. Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt, en je gegarandeerd de beste deal vindt.

1. Boek op tijd

Dit is misschien al te laat, maar hopelijk nog niet! Want hier bespaar je echt het meeste geld mee. Probeer zeker drie kwart jaar voor vertrek een camper te huren. Dan is er nog voldoende keuze, zijn de voordeligste modellen nog beschikbaar en betaal je de basisprijs. Hoe dichterbij het vertrek je komt, hoe hoger de prijzen worden. Op een gegeven moment worden de prijzen wekelijks verhoogt door de verhuurders. Dus elke week dat je langer wacht, wordt het duurder en duurder. Het is helemaal niet gek om je vlucht pas te boeken nadat je een camper hebt gehuurd. Er zijn meer vliegtuigstoelen dan huurcampers zullen we maar zeggen.

2. Huur geen te grote, maar ook geen te kleine camper

Deze tip klinkt misschien wat vaag. Maar is van grote invloed op zowel je huurprijs, maar ook je ervaring in Nieuw-Zeeland. Een grote camper is duurder (en moeilijker) om te rijden, terwijl een kleine camper een wat op gehokt gevoel kan geven. Zeker als het reisgezelschap uit meer dan twee personen bestaat. Kijk dus goed naar het aantal personen en de hoeveelheid bagage die jullie meenemen. Hou ook rekening met het seizoen waarin jullie gaan reizen, in het voor- en najaar kan het namelijk nog knap koud zijn en zit je helaas toch vaker binnen.

3. Hou rekening met eventuele extra kosten

Sinds kort is er een nieuwe regelgeving in Nieuw-Zeeland. Huur je een dieselcamper dan kan het zijn dat er Road User Charge (Dieseltax) in rekening wordt gebracht. Dit wordt achteraf in rekening gebracht aan de hand van het aantal gereden kilometers. De kosten bedragen ongeveer $7,- per 100 kilometer. Doe alvast wat inspiratie op voor een reisroute door Nieuw-Zeeland om een beeld te krijgen van de kosten. Kijk ook goed naar het aantal bestuurders die in de camper mogen rijden. In veel gevallen moet je extra betalen (een bedrag per dag) voor meerdere bestuurders.

4. Relocation: breng een camper “terug” naar zijn begin locatie

De allergoedkoopste manier om een camper te huren, is om er één terug te rijden naar zijn begin locatie. Ook wel Relocation genoemd. Wat je eigenlijk doet is de camper van de ene naar de andere plaats rijden, omdat hij daar weer is verhuurd. Dus iemand heeft een camperreis van Auckland naar Christchurch gemaakt, maar de camper is weer verhuurd in Auckland. Iemand moet er voor zorgen dat hij weer terug komt, en dat kan jij doen! Je huurt dan voor een minimaal bedrag een camper, maar moet wel binnen de afgesproken tijd terug zijn. Vaak is dit een paar dagen. Maar dan huur je wel super cheap. Soms wordt je brandstof of ferry oversteek nog betaald ook, maar niet altijd. Er zijn sites die je helpen relocations te vinden. Je vind ze hier, hier en hier. Probeer meerdere steden aan elkaar te koppelen en je reist op de goedkoopste manier door Nieuw-Zeeland! Let wel, het aanbod is vaak maar voor een maand vooruit. Niet echt goed te plannen dus.

5. Een paar maanden reizen met een camper?

Ben je van plan om meerdere maanden door Nieuw-Zeeland te reizen? Dan loopt de prijs voor het huren van een camper flink op. Overweeg dan een camper of auto te kopen. Hoewel de aanschafprijs even hoog of hoger uitkomt, heb je het voordeel dat je daar een deel van terug krijgt bij de verkoop. Het grote nadeel hiervan is dat je misschien een paar weken moet reserveren voor de verkoop, zeker als je hem buiten het seizoen verkoopt. Dit is dus echt alleen voordeliger als je minimaal een paar maanden door Nieuw-Zeeland gaat reizen.

Is een camper huren in Nieuw-Zeeland allemaal wat te veel vrijheid, overweeg dan om een auto te huren in Nieuw-Zeeland. Overnacht in heerlijke hotels, B&B’s of hostels. Is ook dat nog te veel vrijheid? Kijk dan eens naar het door ons persoonlijk uitgezochte reisaanbod naar Nieuw-Zeeland. Hier vind je zeker een mooie uitgestippelde reis tussen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram