Camper huren in Nieuw-Zeeland

Tips voor het vinden van jouw ideale huurcamper

Wil je Nieuw-Zeeland echt gaan ervaren? Zo veel mogelijk van het land zien en op de mooiste plekjes slapen? Dan is een camper huren the way to go! Niet alleen geeft een camper je alle vrijheid, het geeft je nog meer het gevoel van op reis zijn. Je kunt zelf echt alles bepalen. Van waar je slaapt, tot wat je kookt. En het mooie van alles, je hebt altijd hetzelfde bed mee. Een hotelkamer op wielen dus! Weet je al zeker dat een camper jouw manier van reizen door Nieuw-Zeeland is? We lichten twee camper verhuurbedrijven uit verderop op de pagina. Bekijk hun aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Tip: Wil jij een camper huren in het Nieuw-Zeelandse hoogseizoen (december t/m maart)? Probeer dan op zijn minst driekwart jaar van tevoren een offerteaanvraag te doen om nog een camper te bemachtigen tegen een normale prijs. Later wordt het vaak lastig om nog iets (betaalbaars) te vinden. Het is voor die periode eenvoudiger om een vliegticket te boeken dan om een camper te vinden, wees er dus op tijd bij!

Het grootste aanbod campers vind je in Auckland en Christchurch, maar het is ook mogelijk je huurcamper op te halen in Picton, Wellington, of Queenstown. Kijk ook zeker naar de optie om je camper op te halen in een stad, en hem in te leveren in een andere stad. Zo zie je over het algemeen meer van Nieuw-Zeeland. Beide eilanden bezoeken met je gehuurde camper? Boek de ferry crossing dan op tijd, of regel het gelijk bij het huren van de camper.

Huurcampers, verschillende vormen en maten

Het aanbod campers is groot en divers. Van luxe motorhomes, met vaak een vast bed, WC en douche aan boord tot camperbussen. Dit zijn standaard bussen, maar dan helemaal ingericht als camper. Ook deze zijn nog relatief luxe, met in veel gevallen ook een WC aan boord. Klinkt dit allemaal te duur, geen zorgen, er is ook een groot aanbod backpacker busjes te huur. 

Motorhome huren

Motorhomes zijn de meest luxe campers die je in Nieuw-Zeeland kunt huren. In Nederland staan ze meer bekend als camper, maar om het onderscheid tussen het andere aanbod duidelijker te maken houden we de term motorhome voor het gemak aan. Motorhomes zijn vaak grote voertuigen, die iets lomper zijn in het rijgedrag. Het grote voordeel is de luxe die je overal mee naartoe neemt. Met een motorhome rij je echt met een klein appartement door Nieuw-Zeeland. Motorhomes zijn ideaal voor gezinnen.

Camperbussen in Nieuw-Zeeland

Een camperbus is vaak ook van alle luxe voorzien, maar is wat beknopter gebouwd. Camperbussen zijn minder breed en minder lang. Dit is te merken in het rijgedrag, ze rijden een stuk vlotter en voelen minder lomp aan. Het voelt misschien iets meer als kamperen, maar met twee personen is een buscamper ideaal. Meer ruimte heb je simpelweg niet nodig. Camperbussen zijn voordeliger dan motorhomes, de huurprijs is lager en ook in verbruik zijn ze goedkoper.

Backpacker modellen

Nieuw-Zeeland is de ideale backpack bestemming, hoewel backpacken misschien niet direct gelijk staat aan het camper huren is het in Nieuw-Zeeland aan te raden. Niet gek dat er een breed aanbod campers is voor mensen met een minder groot budget. De busjes gaan nog meer terug naar de basis. Hoewel ze compleet zijn voorzien van een kampeeruitrusting is er geen WC aan boord, kook je vaak buiten en is de binnenruimte beperkt. Maar daar is de prijs dan ook naar. Backpacker modellen zijn perfect voor als je op budget reist.

Huurcamper model bepalen: let goed op bij het bepalen van je gewenste campermodel, wildkamperen is namelijk verboden in Nieuw-Zeeland. En wil je gebruik maken van de Freedom campsites dan mag het enkel met een zogenaamd self contained vehicle. Een camper waarbij je helemaal zelfvoorzienend bent, je kunt binnen koken, hebt voldoende water en misschien nog het belangrijkste, je kunt in de camper naar de WC.

Direct een camper huren?

Wij hebben zelf geen camper verhuurbedrijf, we schrijven er wel met liefde over. Om direct een camper te huren in Nieuw-Zeeland verwijzen we je daarom graag door naar andere organisaties zoals TravelHome en WorldWideCampers. Twee verschillende organisaties met eigen voordelen:

TravelHome

 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten

WorldWideCampers

 • Gratis offerte zonder verplichtingen
 • Campers voor elk budget
 • Zonder zorgen op reis
 • NorRisk garantie voor €7,50 per dag
Tekst gaat hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland