Camper huren in IJsland

Ontdek de uiterste hoekjes van IJsland in een huurcamper

IJsland is het ideale land om per camper te verkennen. Lekker makkelijk, waar je ook naar toe gaat je neemt altijd je bed mee. Met voldoende aanbod campings over het hele eiland is er altijd wel een mooi plekje te vinden om te overnachten. En een bijkomend voordeel is dat je op campings veel goedkoper uit bent dan in de dure hotels en hostels. Vaak heb je nog een mooier uitzicht ook! Hoewel wij met onze eigen camper over IJsland reden geven we je toch tips om zo goedkoop mogelijk een camper te huren in IJsland.

Wat is er te huur in IJsland?

Wat campers betreft zijn er breed genomen twee typen te onderscheiden op IJsland. Vraag ons niet hoe het zo is gekomen, maar niet eerder hebben we dit aanbod ergens gezien. In IJsland zijn de zogenaamde combo campers namelijk erg populair, maar ook de serieuze camper is te huur alsook 4×4 campers.

Een combo camper huren

Of we het officieel een camper kunnen noemen daar zijn we nog niet over uit, maar vooral door de prijs zijn het populaire campers op IJsland. Het is eigenlijk een bestelwagen welke is omgebouwd om met twee personen in te kamperen. Met de benodigde kampeeruitrusting en een bed om in te slapen ben je klaar om IJsland te ontdekken.

Prijs vanaf: €90,- per dag
Voordeel: de goedkoopste optie
Nadeel: weinig ruimte en niet heel comfortabel

ijsland camper huren

Een echte camper huren

Een echte camper, maar dan nog luxer als die van ons, is uiteraard duurder maar heeft het voordeel dat je er met meer personen in kunt. Zo zijn er modellen voor vier of zes personen. Daarnaast is het fijn om net wat meer ruimte te hebben voor de dagen met regen, want laten we reëel blijven die gaan er tussen zitten.

Prijs vanaf: €150,- per dag
Voordeel: meer personen en meer luxe
Nadeel: duurder en minder of niet ideaal voor gravelwegen

Een 4×4 camper huren

Bang dat je met een combo of een gewone camper niet langs alle bezienswaardigheden op jouw lijstje kan gaan? Overweeg dan een 4×4 camper. Dit zijn vooral kleinere busjes, met uiteraard vierwielaandrijving, die zijn ingericht als buscamper. Of ze je ook echt helemaal het binnenland mee in nemen durven we niet te zeggen (en of dat mag ook niet). De gravelwegen zijn sowieso geen probleem.

Prijs vanaf: €180- per dag
Voordeel: zonder problemen over de kleinere (gravel)wegen
Nadeel: duurder en overbodig voor delen van IJsland

Let op: Wildkamperen is, zeker met een camper, niet meer toegestaan in IJsland. Ook met een tentje zijn er flinke beperkingen. Reken je dus niet rijk met de gedachte om zomaar overal kamp op te slaan.

Al met al genoeg opties om een camper te huren in IJsland. Houdt wel rekening met het klimaat, want in de koudere periodes is het flink bibberen in de minder goed uitgeruste campers. Rijden met een huurcamper is trouwens over het algemeen goed te doen. Het is lekker rustig in IJsland en iedereen let goed op zijn mede weggebruikers.

Extra kosten bij een camper huren in IJsland

In de meeste landen zit een standaard verzekering al in de prijs inbegrepen, in IJsland is dat anders. Deze betaal je er los bij. Hier een kort overzicht met de extra kosten;

 • verzekering: vanaf €5,- per dag
 • schade veroorzaakt door gravel, zand en as, water: tussen de 5 en 50 euro per dag.
 • Extra bestuurder: €15 per bestuurder
 • GPS navigatie: €10,- per dag
 • WiFi hotspot: gratis tot €10,- per dag (ook zelf te regelen, lees meer over bellen en internetten in IJsland)

Tips voor de goedkoopste huurcamper in IJsland

 • Boek zo vroeg mogelijk, minimaal driekwart jaar van tevoren.
 • Door vroeg te boeken is er nog een ruim aanbod en vind je de beste prijs.
 • Betaal direct na het boeken, dit kan 15% van de dagprijs schelen.
 • Verlaag de dagelijkse kosten door een aaneengesloten (langere) periode te huren.
 • Vraag offertes aan bij verschillende (typen) verhuurders.
 • Volg de offertes op en kijk of het mogelijk is om een speciale aanbieding te krijgen (vooral als je voor een langere periode gaat huren).
 • Let goed op de prijsverschillen in de te betalen extra’s.
 • Kies de kleinste camper die je denkt nodig te hebben, je betaalt minder voor de huur en bespaart tegelijk op brandstofkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *