Reizen in Nieuw-Zeeland

Start jouw rondreis door Nieuw-Zeeland aan de hand van onze ervaringen opgedaan in zes maanden reizen door het land van de lange witte wolk.

Reizen in Nieuw-Zeeland

Alles wat je moet weten over Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een typisch bucketlist-land. En doet die vermelding ook echt eer aan. Hier ga je niet snel teleurgesteld worden. De natuur is ongekend, wildlife ga je makkelijk spotten en de landschappen vervelen nooit. Loop je daar niet warm voor dan zijn het de inwoners en de Maori-cultuur wel die reizen in Nieuw-Zeeland een once in a lifetime experience maken. Ja, Nieuw-Zeeland is 24 uur vliegen meer dan waard.

Het is niet elke dag dat je naar de andere kant van de wereld gaat, dus bereid je goed voor op de reis van je leven. Gelukkig heb je ons gevonden, hier vind je alles wat je moet weten over Nieuw-Zeeland. Over hoe het is om links te rijden, ontdek je de beste tijd van het jaar om Nieuw-Zeeland te bezoeken, maar ook hebben we een paar heerlijke reisroutes voor je opgesteld. Kortom, alles wat je nodig hebt om het maximale uit jouw Nieuw-Zeeland-reis te halen.

Wist je dit al over Nieuw-Zeeland?

5 Mln. inwoners

Het overgrote deel (ruim 75%) woont op het Noordereiland. Van de Nieuw-Zeelanders is 15%  Maori en 68% heeft een Europese oorsprong. De overige 17% komt uit Azië of de omringende eilanden. Engels is de voertaal. 

268.021 km² landoppervlakte

Nieuw-Zeeland is 6,5 keer groter dan Nederland. De oppervlakte is verdeeld over het Noorder- en Zuidereiland, gescheiden door de Straat Cook. 24 kilometer is de kortste afstand tussen de twee eilanden.

18.601 km vanaf Nederland

Een vlucht naar Nieuw-Zeeland telt snel 26 uur, waarvan je 21 tot 23 uur daadwerkelijk in het vliegtuig zit. Directe vluchten zijn er niet dus je moet altijd overstappen in Amerika of Azië en/of Australië.

Ontelbare redenen om te gaan

Of je nu gaat voor avontuur en ruigheid, wilt partyen in Auckland of verkleed als Frodo door Hobbiton wilt lopen. Er zijn ontelbare redenen om naar Nieuw-Zeeland te gaan. De glowworms, Zuidelijke Alpen en Coromandel. We kunnen door blijven gaan.

15.134 km kustlijn

Je bent in Nieuw-Zeeland nooit ver van de kust. En met gemiddeld 2.000 zonuren per jaar kan je hier volop van genieten. Let wel, de seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons in Nederland.

13 Nationale Parken

Met een totaaloppervlakte van 28.000 km² (ruim 10% van het land) is de diversiteit enorm. Hier vind je Europa in het klein. Van fjorden tot vulkanen en van kraakhelder water tot besneeuwde bergtoppen.

3 UNESCO World Heritage Sites

Het zijn er weinig voor zo een mooi land als Nieuw-Zeeland. Maar er staan nog acht sites op de Tentative List. Het betreft vooral unieke natuur of (een combinatie met) belangrijke plekken voor de Maori-cultuur.

Pies & Kiwi’s

Sommige elementen uit de Engelse keuken herken je in die van Nieuw-Zeeland. Maar de Hāngī toont de Maori-elementen. Uiteraard zijn vis (Fish&Chips) en zeevruchten (o.a. Bluff Oysters, Groenlipmossels, St Jacobsschelp) nooit ver weg, net zoals de kiwi's.

Nieuw-Zeeland reizen tips

Reizen in Nieuw-Zeeland, onze ervaringen

We kochten een oud busje, bouwde en schilderde deze om tot de New-Zealand Experience en begonnen aan een zes maanden lang avontuur door Nieuw-Zeeland. We reden 20.000 kilometer, liepen er nog eens 200 en dat in adembenemende landschappen zoals je deze kent van de ansichtkaarten.

Al onze ervaringen vind je hier terug, zodat jij goed voorbereid op rondreis of vakantie naar Nieuw-Zeeland gaat. We willen al je vragen beantwoorden en geven je een compleet overzicht van reisroutes, tips & tricks, bezienswaardigheden en organisaties waar je terecht kunt om bijvoorbeeld een camper te huren. Alles wat je nodig hebt om de reis van je leven te maken. Heb je toch nog vragen? Neem contact met ons op we vertellen je graag meer!

Nieuw-Zeeland reizen blog

De laatste blog berichten uit Nieuw-Zeeland