Camper huren in Portugal

Slaap op de mooiste plekjes van Portugal in een huurcamper

Misschien komt het doordat het perfect in ons straatje past, maar een camper huren in Portugal is volgens ons één van de beste beslissingen die je kan maken. Het land is er perfect voor ingericht, en ook met het klimaat zit het goed. Resultaat, het hele jaar door is het goed vertoeven in een (gehuurde) camper. Hoewel een camper huren duurder is dan een auto huren brengt het een heleboel andere voordelen met zich mee, waardoor je Portugal nog beter leert kennen en nog meer van dit land gaat houden.

De grote voordelen van een huurcamper

Waarom moet je juist in Portugal een camper huren? Nou dat zullen we je eens haar fijn uitleggen. Ook al is een camper huren in het begin duurder dan een auto huren, of reizen met het openbaar vervoer, gedurende de verdere reis bespaar je. Overnachtingskosten hoef je helemaal niet te maken, slaap met de camper waar je wilt! Dit kan gratis als je gaat wildkamperen, maar ook al gebruik je de betaalde camperplaatsen of campings je zult veel minder geld kwijt zijn dan wanneer je elke keer een hotel, hostel of B&B moet boeken. En het grootste voordeel, met een camper sta je vaker op onwijs mooie plekken. Direct aan het strand, uitzicht op zee of juist hoog in de bergen omgeven door de natuur. Zie de camper als je eigen hotelkamer waar je elke dag een ander schitterend uitzicht bij uitzoekt.

Waar en hoe een camper huren?

Het aanbod huurcampers is erg divers. Zelfs de vergelijkers hebben moeite om het complete aanbod goed in kaart te brengen. Vandaar dat we twee aanbieders uitlichten met een verschillend aanbod. Als eerste Travelhome, de camperreizen specialist onder de vlag van de ANWB. Hoewel het aanbod beperkt is, heb je eigenlijk niet veel meer nodig. Het zogenoemde backpackermodel voorziet in alle basisbehoeften. Luxe zijn deze campers zeker niet, maar ze rijden een stuk makkelijker en zijn ideaal voor de bijvoorbeeld deze reisroutes. Ben je op zoek naar meer luxe, of een echte camper? Neem dan een kijkje bij WorldWide Campers. Het aanbod is wat breder en je vindt hier voornamelijk luxere modellen.

Backpacker modellen

camper huren bij Travelhome

Luxere campers

camper huren bij Wordwide Campers

Wat je moet weten over het huren van een camper in Portugal

Zoals gezegd is Portugal ideaal ingericht om met de camper doorheen te reizen. Maar heb je al nagedacht over waar je de camperreis laat starten en welke route je wilt gaan maken? Portugal kent drie internationale luchthavens; Porto, Lissabon en Faro. Over het algemeen is het mogelijk om op al deze plekken je huurcamper op te halen. Tegen een meerprijs is het vaak toegestaan om de camper op een andere luchthaven weer achter te laten. Zo hoef je niet per se een rondje te maken. Al kunnen we zowel de kust als het binnenland aanraden, een ronde is dus zo slecht nog niet.

Belangrijk: In Portugal moet je minimaal 23 jaar oud zijn én langer dan een jaar in het bezit zijn van je rijbewijs om een camper te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *